Дали да се захващам...?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
Момкото
Мнения: 32
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 9:54 am
Местоположение: На оня свят

Мнение от Момкото »

Казваш, че
- разполагам с разни модерни електронни устройства у дома..., но... какво от това...

Тава звучи много страшно, защото това което можеш да имаш в Канада
определено е само материално.
Можеш след време да кажеш:
- разполагам с къща и кола ..., но...какво от това...

тук друго в Канада неможеш да имаш, забрави за различни култури.

Така, че добре си помисли какво искаш.
По-добре да си паднал духом отколкото да духаш паднал.
marinata1
Мнения: 4
Регистриран на: Пет Яну 21, 2005 1:04 am

Re: Дали да се захващам...?

Мнение от marinata1 »

Pitash v pogreshnia forum :)
Tezi vyprosi triabva da gi zadadesh v JIVOT V QUEBEC, zashtoto tuka pishat hora, koito sa v Bulgaria i oshte ne sa stypvali v Canada :-)
Hodi pitai strelianite zaici :lol:

kukuvica написа:Здравейте! :P
Току-що се регистрирах... Чудесна дата 31.03.2005, ден преди да падне голямото надлъгване...

Случайно попаднах на този сайт... Накара ме да се замисля, дали да не си пробвам и аз късметчето зад граница...

Аз съм от хората борещи се за въздух всеки ден от своя живот. Остават ми няколко месеца до завършване на висшето си образование, винаги съм била много ангажирана, като малка тренирах, като по-голяма работих през летните ваканции, а след завършването на 12 клас на постоянна работа та до сега...
Давам си сметка, че за тези години трудов стаж би трябвало да съм постигнала повече... да, платих си образованието, помагам на родителите си, разполагам с разни модерни електронни устройства у дома..., но... какво от това...

Вярно, тепърва ще си търся пътя в живота, едва сега започвам да навлизам в него, та аз още не съм направила 25, но като се огледам какво е положението в България ми настръхват косите. Имам брат, който е много добър програмист, работи в банка, взима уж добри пари, но...
Той скоро се обрече на 20 годишно изплащане на една гарсиониера, която беше в трагично състояние... Сега със съпругата му живеят с по-малко от 150 лева за храна на месец ?!?!?

... няма значение...

Мога да изпиша 10 тома негативни истории, но от друга страна тук и камъчетата, които ме препъват си ги обичам...

Аз искам да знам, да се захващам ли с идеята Канада и дали това няма да е бягство и вид предателство към тази земя пропита с кръвта на прадедите ми...

Мисля си - от там също бих могла да помогна да се възроди духа на хората, да се оправи икономическото и моралното им състояние... и т.н., и т.н., но дали като отида там вече ще ми се иска... ?

Дано да успея да си отговоря на хилядите мисли въртящи се в главата ми с подкрепата на този великолепен сайт и хората, които всеки ден го обогатяват... :)

За сега добре заварили...
Да се захващам ли? :wink:
:lol:
Better one day as a lion than a hundred as a sheep
Аватар
stur4o
Мнения: 70
Регистриран на: Съб Фев 05, 2005 3:57 pm
Местоположение: Toronto
Обратна връзка:

Мнение от stur4o »

Здравей кукувице!
Интересни въпроси задаваш. Бих казал, че същите се въртят и в моята глава. Според мен отговорът може да намериш в самата себе си. Щом търсиш нови възможности и се бориш за въздуха всеки ден можеш да успееш и в България и в чужбина. Всичко зависи от това какви са ти целите в живота, какво би те накарало да се чувстваш пълноценена и щастлива. Така че смело избери накъде да вървиш, защото ако мислиш че е можело да постигнеш повече не е късно да промениш нещата :) То на недоволните и прав път без камъни да им дадеш те все ще се оплачат. Много хора се оплакват от живота си тук(в бг), но на малцина им стиска да опитат да го променят. От това което си написала си личи, че ти не си от тях :)
Аз мисля, че човек няма как да разбере, ако не опита.
Пожелавам ти успех в начинанията, независимо какво ще предприемеш :rotate:
Аватар
darklady
Непокорна
Мнения: 2132
Регистриран на: Пон Дек 06, 2004 8:25 am
Местоположение: Под звездите

Мнение от darklady »

Здравей, kukuvica! Добре дошла тук!
:lol: Правилно си разбрала че, тук има хора, които помагат от сърце!
Аз също ти давам кураж да опиташ! И времето, в което се намираш /завършване на висшето си образование/ е много подходящ момент! Не чакай след години да се появят децата и семейните грижи! Не, че тогава е невъзможно, но сега ще ти е много по-лесно! Ще носиш отговорност единствено за себе си. Не се отказвай! Каквото и да стане, винаги ще можеш да се върнеш. Но започни с положителни емоции процедурата. Преценявай, но не мисли, че непременно ще се провалиш. Смело върви напред! Някъде те чака нещо ново, а може би и твърде вълнуващо! Струва си да рискуваш да спечелиш!
:lol: Моралната подкрепа я имаш от всички нас и съвсем лично от мен!
Желая ти успех и категорично решение в положителна посока!
Бъди смела!
Невъзможното е предизвикателство!
darklady
Невъзможното е предизвикателство!
BG-Dude
Мнения: 261
Регистриран на: Съб Фев 12, 2005 1:53 pm

Мнение от BG-Dude »

И аз ще ти дам 1-2 съвета (не питай старо, питай патило).
Няма да се впускам да развивам теми за Канада, така 4е спокойно хора ;)

1 Съвет - избери някое място по-близо до БГ. Има много шансове в Европа, хората мислят по европейски, тоест близко до твоето мислене. Северна Америка и Европа са два напълно разли4ни ма4а. Няма и да си много далеко - Канада е на другият край на света. Рядко ще ти се отдаде слу4ай да си ходиш до БГ да навестиш роднини и приятели, особено финансово - над $1500 е самолетният билет, докато от Германия примерно ще си хванеш автобуса за 80-90 Евро. С две думи, в Европа няма да се 4увсташ толкова изолирана и откъсната от БГ.

2 Съвет - на теб отговор на въпроса дали да бягаш не ти трябва от този форум. Тук може да полу4иш философско мнение, или морална подкрепа/разубеждение. Това което ще ти помогне е - където и да решиш да "мигрираш" или "имигрираш" - проу4и нещата в дълбо4ина. Разходи се из местните уебсайтове (и форуми) за работа, квартири, цени на хранителни продукти и т.н. Колкото по-задълбо4ено проу4иш нещата - толкова ще ти е по-лесно. Нищо не пропускай - например, не забравяй факта 4е като си наемеш апартамент ще ти трябват 4инии, 4аши, 4аршафи, възглавници и един куп други неща за които не би се замислила - отиваш на място където запо4ваш от абсолютната нула.

3 Съвет - много сериозно погледни на въпроса с работата. Най-добрият вариант е ако успееш да си намериш работа преди да тръгнеш. Има много компании които ще те назна4ат и ще ти помогнат да се преместиш - зависи от това колко ценен кадър си. Не се осланяй на факта 4е току що си завършила висше. В развитите страни опитът се цени пове4е от образованието, така 4е ще е голяма пре4ка фактът 4е нямаш никакъв опит. Надявам се да си в IT-сферата, една от малкото в които може да се уредиш и без опит, въпреки 4е тази тенденция също замира. С две думи - бъди позитивна, но в умерени граници - недей хвър4а в облаците, а се подготви поне в на4алото да работиш някои много нископлатени професии - сервитъор, деск в хотел и т.н. Намирането на работа трябва да ти е цел #1, не 4акай на социални - отишла си в 4ужбина за да подобриш нивото на живот, а не просто да смениш обстановката - ако искаш да имаш добър стандарт на живот - единственият на4ин в твоят слу4ай е да го постигнеш 4рез много добре платена работа, и стоейки дале4 от социални е най-добрият на4ин да го постигнеш и да подобриш собственото си положение,а само4уствието ти ще е огромно, което ще ти помогне още пове4е.

4 Съвет - имай приятел при когото да отидеш. Ще ти трябва някъде да отседнеш докато си намериш апартамент и/или работа. Поне за месец - два. Сам е много трудно, по4ти невъзможно.

5 Съвет - носи си пари :) поне $5-6,000. Дори и да отидеш ве4е назна4ена - няма да полу4иш заплата поне за 1 месец. Ако нямаш работа - пове4ето хора я търсят поне за 1-2 месеца. Ще имаш много разходи през това време.

6 Съвет - говори местният език. Това 4е имаш шестици по Английски в реална обстановка не зна4и нищо. Наблегни върху това да подбриш говоримостта на езика - 4ужденец винаги ще "разбира" пове4е отколкото може да "каже".

7 Съвет - замисли се сериозно върху факта 4е дори и да не упееш имаш шанс да се върнеш, но годините ще са минали - дали би могла като се върнеш да си конкурентна на българският рабтен пазар? Особено ако не си имала късмет, и не си успяла да натрупаш стаж по специалността си в 4ужбина? Да си 30 годишна с висше образование и никакъв стаж не е така като да си 24-25 годишна с висше образование и никакъв стаж.

Ами това е горе-долу най-основното. Надявам се да съм ти помогнал.
О, и най-важното - стой позитивна, но гледай реалисти4но на нещата където и да си.
Успех.
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
Аватар
Koko
Мнения: 8033
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Дали да се захващам...?

Мнение от Koko »

marinata1 написа:Pitash v pogreshnia forum :)
Tezi vyprosi triabva da gi zadadesh v JIVOT V QUEBEC, zashtoto tuka pishat hora, koito sa v Bulgaria i oshte ne sa stypvali v Canada :-)
Hodi pitai strelianite zaici :lol:
За протокола, така да се каже - кацнах в Канада през есента на 2000-та, а преди това бях проучвал доста сериозно възможностите (легални и нелегални) за имиграция в Нова Зеландия и САЩ.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
LaRue
Мнения: 2647
Регистриран на: Сря Мар 03, 2004 2:13 pm
Местоположение: Карлуково, избягал от Психиатричната Клиника

Re: Дали да се захващам...?

Мнение от LaRue »

kukuvica написа:Дали да се захващам...?
Това май вече е игра с популярността на "Тото-то" в България :wink:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
kukuvica
Мнения: 9
Регистриран на: Чет Мар 31, 2005 9:01 am
Местоположение: За сега София ;)
Обратна връзка:

Много благодаря на всички...

Мнение от kukuvica »

Много благодаря на всички... :P
Естествено не очаквам от вас отговор на въпроса, а точно вашето философско, за мен равно на житейско гледище по тамата. Всяка дума написана от вас е част от едно цяло, което по някакъв начин ще събера, анализирам и чрез него ще открия истината, която е валидна за мен самата...

Да вметна за стажа... имам официално 2,5 години като фотограф и 3 години като комп. специалист в малка рекламна агенция с големи поръчки от ранга на световни турнири, големи корпoративни организации, държавни агенции и прочие... Не, че имам много стаж, но като за човек на моята възраст, не и като да съм без опит...

Още веднъж благодаря... на всички без изключение! :P
Всичко в последната минута... не и този път!
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004
Мнения: 4882
Регистриран на: Пон Авг 18, 2003 8:28 am
Местоположение: отнороТ

Re: Дали да се захващам...?

Мнение от sasho71 »

kukuvica написа:
Аз искам да знам, да се захващам ли с идеята Канада и дали това няма да е бягство и вид предателство към тази земя пропита с кръвта на прадедите ми...
...
Да се захващам ли? :wi:
не се захващай, напусни час по-скоро тоз форум и не се връщай тука. има опасност от заболяване "синдром канадско куче" :twisted:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Аватар
AleksandrAI
Мнения: 857
Регистриран на: Вто Авг 12, 2003 4:47 am

Мнение от AleksandrAI »

sneja написа:
AleksandrAI написа: Ние летим след месец и нито за миг несъжалявам че ще се махна.
Още ти е рано да съжаляваш, но ти пожелавам да го кажеш това и след година в Канада. :thumbsup: :wink:
Знам какво правя и знам както искам. Който не му харесва в Канада да се връща.

Това е положението.
Аватар
janyz
Мнения: 719
Регистриран на: Пет Фев 27, 2004 11:32 am
Местоположение: Montreal

Hi

Мнение от janyz »

Zdravei i ot men,
podkrepjam saforumcite do tuk-trjabva da go napravish ! Ti sama veche otgovori na vaprosa si ! V nikakav sluchai ne trjabva da se chustvash predatel kam Rodinata si ! Ima razlika mezdu Rodina i Darzava!!! Nie "bjagame"ot Darzavata ,a Rodinata si ni e Bulgaria i trjabva da ja obichame kadeto i da se namirame ! Ot delata si trjabva da se sramuvat politicite ,koito uvi sami siizbirame !
Napravi tazi krachka sega ,za da ne sazaljavash edin den ,che ne si opitala!!!! Po -dobre nespoluchliv opit ,otkolkoto propusnat shans !!! No ubeden sam ,che mlad i obrazovan chovek kato teb, shte uspee !!!! V tozi forum ima prekrasni hora ,koito shte ti pomognat vav vseki edin moment !!! Zelaeme ti uspeh, ....a ti mozesh da mi pozelaesh kasmet - letim za Montreal sled broeni dni !!!!!!
Аватар
kukuvica
Мнения: 9
Регистриран на: Чет Мар 31, 2005 9:01 am
Местоположение: За сега София ;)
Обратна връзка:

От все сърце!

Мнение от kukuvica »

Съжалявам, че пропуснах да спомена
carol, Момкото, stur4o, darklady, BG-Dude и всички останли - трогната съм, благодаря! :P

janyz пожелавам на теб и на всички грабнали съдбата в собствени си ръце хора
УСПЕХ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ
Всичко в последната минута... не и този път!
Аватар
gez
Мнения: 750
Регистриран на: Пет Авг 01, 2003 8:38 am
Местоположение: TORONTO; CANADA
Обратна връзка:

Re: Hi

Мнение от gez »

janyz написа:Ot delata si trjabva da se sramuvat politicite ,koito uvi sami siizbirame !
Ти вярваш ли в това??? :shock: :shock: :shock:
Избираме от това, което ни се предложи, а ако има "паразити", те биват унищожавани с лъжливи изборни резултати, били те наш избор или не!!!!!!!!
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Аватар
gez
Мнения: 750
Регистриран на: Пет Авг 01, 2003 8:38 am
Местоположение: TORONTO; CANADA
Обратна връзка:

Мнение от gez »

BG-Dude написа:3 Съвет - много сериозно погледни на въпроса с работата. Най-добрият вариант е ако успееш да си намериш работа преди да тръгнеш. Има много компании които ще те назна4ат и ще ти помогнат да се преместиш - зависи от това колко ценен кадър си. Не се осланяй на факта 4е току що си завършила висше. В развитите страни опитът се цени пове4е от образованието, така 4е ще е голяма пре4ка фактът 4е нямаш никакъв опит. Надявам се да си в IT-сферата, една от малкото в които може да се уредиш и без опит, въпреки 4е тази тенденция също замира. С две думи - бъди позитивна, но в умерени граници - недей хвър4а в облаците, а се подготви поне в на4алото да работиш някои много нископлатени професии - сервитъор, деск в хотел и т.н. Намирането на работа трябва да ти е цел #1, не 4акай на социални - отишла си в 4ужбина за да подобриш нивото на живот, а не просто да смениш обстановката - ако искаш да имаш добър стандарт на живот - единственият на4ин в твоят слу4ай е да го постигнеш 4рез много добре платена работа, и стоейки дале4 от социални е най-добрият на4ин да го постигнеш и да подобриш собственото си положение,а само4уствието ти ще е огромно, което ще ти помогне още пове4е.
Ние точно затова сме тук, ама аз не знам защо, все някой нещо не вярва и спори?!?!?!
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
alexa
Мнения: 180
Регистриран на: Сря Авг 13, 2003 5:29 am

Мнение от alexa »

Здравей!
Някай по-умен от мен беше написал преди време, че и да имигрираш и да не имигрираш, след 10 години ще съжаляваш.
Сигурно е така.
Моят съвет е-при тези данни, които имаш-младост, образование и стаж, не се колебай!В най-лошия случай ще се върнеш обратно, т.е. там, откъдето си тръгнала...А щом се колебаеш дали да тръгнеш значи това не е толкова зле!
Не на последно място е и обстоятелството дали си омъжена и дали имаш деца.Когато си обвързан, е значително по-трудно да се вземат такива решения, защото е напълно възможна половинката да не е изобщо на вълна да разсъждава така както ти разсъждаваш по тези въпроси..Да не говорим пък ако и детето ти си има собствено мнение по въпроса, а вече децата на 5-6 години показват и държат на мнението си :shock:
Каквото и да решиш да направиш, желая ти успех !!!
Ура-а-а-а!!!Най-после разбрах как става
Заключено