Една година в Торонто - равносметка....
- gez
- Обратна връзка:
Благодаря ви приятели за поздравите, Канак, Боцо, Алина, Джой и всички други - радвам се, че се е харесала моята тема!!!
1. Както аз казах - аз сам съм си създал контактите...всеки може да го направи, на всички по силите е!!!
2. Ако питате мен 3 месеца търсене и намиране на работа по специалността си е нищо срок и много добро постижение. Честито за което на човека. А тоя срок може и с 2700$ да се изживее, ако се вземе уолфер...човек като е на зор, какво да прави...
3. Съгласен - ще има такива хора и то много, но какво от това - всеки знае, че това е временно, и все пак си е работа, нали?
4. Ако някой толкова няма кой да му помогне - аз съм насреща...:):)
Гец
Бг пич, а моето пък се чете Гец.BG-Dude написа:Опа, я да се вкя4а 4е тази тема е по моята 4аст
Няколко неща бих искал просто да под4ертая, а не да превръщам темата в някакъв спор - хубава тема е. Ако никой не по4не да се заяжда с мен би било идеално.
1. Както Гез каза - трябват ти връзки да си намериш работа.
2. Тани казва - 3 месеца търсили работа - зна4и трябва да имаш малко кинти да преживееш за 2-3 месеца, разбирай, поне $5000.
3. Ще има много хора да работят за $8-$9 Кад на 4ас (някои от тях само в на4алото).
4. С две думи, трябва да имаш някой в Канада да ти помогне поне в на4алото.
Мдам, за тези които правят 300-400 лева в БГ би било много трудно. Само билета ще ти струва 2-3 заплати...
1. Както аз казах - аз сам съм си създал контактите...всеки може да го направи, на всички по силите е!!!
2. Ако питате мен 3 месеца търсене и намиране на работа по специалността си е нищо срок и много добро постижение. Честито за което на човека. А тоя срок може и с 2700$ да се изживее, ако се вземе уолфер...човек като е на зор, какво да прави...
3. Съгласен - ще има такива хора и то много, но какво от това - всеки знае, че това е временно, и все пак си е работа, нали?
4. Ако някой толкова няма кой да му помогне - аз съм насреща...:):)
Гец
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Бравос!
Ето това е истината, радвам се да я 4уя.
Нямам нищо песимисти4но или оптимисти4но да добавя - казано си е както си е.
Сори за никовете - както ги пишете, така ги 4ета. Но сега знам - Канак и Гец.
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
- gez
- Обратна връзка:
Tova estestveno e nai-loshia variant Bgdude. Narochno go kazah, za da sravnish s nai-loshia variant v Bg - niama hrana, niama dom, niama toplo, ima pomoshti - 25lvBG-Dude написа:Бравос!
Idi se spasiavai
Я да ъпдейтвам инфото на диудиу, 4е и в4ера се поиздъни с детските.
В Кебек са 250 на месец на дете
Ха сега сметни семейство безработни с две деца какво могат да имат, без да са си мръднали пръста даже , и сега питай някой да ти каже колко са помостите в бг и какво може да имаш, стот си много отворен.
В Кебек семейството сте има 1350 на месец, без да РАБОТИ, В бг сте има нисто, 0 на месец или 36лв. май (ако ти ги дадат) без да работи, мисля 4е пропорционалноста се запазва, ако пък искат пове4е и хората решат да работят. Ама ти си викай де не идвайте тук
В Кебек са 250 на месец на дете
Ха сега сметни семейство безработни с две деца какво могат да имат, без да са си мръднали пръста даже , и сега питай някой да ти каже колко са помостите в бг и какво може да имаш, стот си много отворен.
В Кебек семейството сте има 1350 на месец, без да РАБОТИ, В бг сте има нисто, 0 на месец или 36лв. май (ако ти ги дадат) без да работи, мисля 4е пропорционалноста се запазва, ако пък искат пове4е и хората решат да работят. Ама ти си викай де не идвайте тук
А, ако искате да живеете като просяци и да 4акате социалния - давай, ка4вай се на саомлета
Ако някой беше казал "Аз съм тука, щото не ми се ба4ка, а искам да си стоя в къщи и да вземам $1400 КАД на месец - да ми стигат колкото да преживявам.", аз нишо нямаше да кажа. Ама вии - 4е потенциал ще щели да развивате, възможности, богатства, живот в предградията, нова кола...незнам аз как го прави 4-4ленно семейство с $1400 КАД на месец...
И нека не забравяме 4е $1400 КАД на месец за един 4овек може да е горе-долу добре - от глад няма да умре, но ние тука коворим за 4 4овека...
Ако някой беше казал "Аз съм тука, щото не ми се ба4ка, а искам да си стоя в къщи и да вземам $1400 КАД на месец - да ми стигат колкото да преживявам.", аз нишо нямаше да кажа. Ама вии - 4е потенциал ще щели да развивате, възможности, богатства, живот в предградията, нова кола...незнам аз как го прави 4-4ленно семейство с $1400 КАД на месец...
И нека не забравяме 4е $1400 КАД на месец за един 4овек може да е горе-долу добре - от глад няма да умре, но ние тука коворим за 4 4овека...
T&C of my opinion:
Дюдю, не извъртай думите на човека. Той искаше да каже, че АКО имаш нещастието да останеш без работа, социалната политика на държавата е такава, че няма да останеш гладен или на улицата и децата ти да ходят като ромчета в БГ Въпросът е, какво може да се постигне с РАБОТА и аз ти казвам веднага - нормален живот. На някои канадския начин на живот не им допада толкова, право на личен избор, всичко е ок. Но в крайна сметка нито някой ни е карал да идваме насила тука, нито някой ни задържа насила, нали така ? А за богатства, Ролекси и т.н. не говори Тошко73, а един друг човек, но това е отделна тема...
Otgoworih ti taka zastoto ti kazvash tuk niama da vi haresa stoite si v bg, az napravih sravnenieto s bg i vijdash che to ne e v polza na bg. zasto togava kato e po-hubavo tuk (sravneno na baza pari) da ne mi haresa, az da ne sqm mazohist be.
da pravia li sqstoto sravnenie, no ne, bez da rabotish, a primerno edna metachka v obstinata, policaj, shofior na tramvai ili tam kakvoto si izberesh. razlikata e 10 i +, e zasto da ne ni haesa be chovek.
da pravia li sqstoto sravnenie, no ne, bez da rabotish, a primerno edna metachka v obstinata, policaj, shofior na tramvai ili tam kakvoto si izberesh. razlikata e 10 i +, e zasto da ne ni haesa be chovek.
Не съм казал 4е на теб не ти харесва бе 4овек. Никога, под4ертавам, НИКОГА не съм казвал 4е не ти харесва.
Ако някога съм казвал нещо подобно (макар и дале4но) е това 4е пове4ето имигранти не живеят добре според местният стандарт на живот. Това е.
$1400 КАД във никакъв слу4ай не са достатъ4ни на едно 4-4ленно семейство - може да платиш наема и сметките - и това е. Серъозно - аз в БГ НИКОГА не съм виждал 4-4ленно семейство да проси на улицата...(ако неса цигани - но за тях това си им е професията).
Ако някога съм казвал нещо подобно (макар и дале4но) е това 4е пове4ето имигранти не живеят добре според местният стандарт на живот. Това е.
$1400 КАД във никакъв слу4ай не са достатъ4ни на едно 4-4ленно семейство - може да платиш наема и сметките - и това е. Серъозно - аз в БГ НИКОГА не съм виждал 4-4ленно семейство да проси на улицата...(ако неса цигани - но за тях това си им е професията).
T&C of my opinion:
Дюд, не става въпрос за това, че някой може да иска да живее на помощи, а за това, че ако ти се наложи - имаш резервен вариант. Представи си следните два сценария:BG-Dude написа:...Ако някой беше казал "Аз съм тука, щото не ми се ба4ка, а искам да си стоя в къщи и да вземам $1400 КАД на месец - да ми стигат колкото да преживявам.", аз нишо нямаше да кажа. Ама вии - 4е потенциал ще щели да развивате, възможности, богатства, живот в предградията, нова кола...незнам аз как го прави 4-4ленно семейство с $1400 КАД на месец......
1. Живеш в БГ, имаш жена и 2 деца. Имате изплатен (т.е. наследствен) апартамент и 10-годишен Голф. Работите двамата с жена ти и вземате чисто общо 600 лв. на месец. Живота не е лош, но не сте напълно доволни от него и искате да направите нещо по въпроса. Имате идея за стартиране на бизнес, обаче за да го направите, трябва поне единият да напусне работа (ако може и двамата - още по-добре) и да си ипотекирате апартамента за да вземете заем. Като хора реалисти, осъзнавате, че шансът бизнесът ви да успее е 50% и знаете, че ако не успее, семейство ви остава на улицата без никакви доходи (защото ще минат поне няколко месеца докато си намерите пак някаква работа).
2. Живееш в Канада, имаш жена и 2 деца. Живеете под наем и имате 10-годишен Форд. Работите двамата с жена ти и вземате чисто общо 2000 CAD чисти на месец. Живота не е лош, но не сте напълно доволни от него и искате да направите нещо по въпроса. Имате идея за стартиране на бизнес, обаче за да го направите, трябва поне единият да напусне работа (ако може и двамата - още по-добре) и да вземете заем от банката. Като хора реалисти, осъзнавате, че шансът бизнесът ви да успее е 50% и знаете, че ако не успее, можете да минете за известно време на социални помощи които ще ви осигурат достатъчно средства за квартира и храна докато си намерите пак някаква работа.
Ти как мислиш, кое семейство ще е по-склонно да рискува да зареже удобството на сравнително осигуреният си живот и да се впусне да преследва нещо повече? Тези които знаят, че при неуспех остават гладни и на улицата, или тези които знаят, че ако не успеят държавата няма да ги остави нито гладни, нито на улицата? Не забаравяй, че имат две деца и варианта "Давай да се хвърляме с рогите напред, пък като останем на улицата ще му мислим" не ги устройва.
Obey gravity ... It's the law!
- gez
- Обратна връзка:
BgDude - stiga, che strahovete na Canuck se sbadnaha...i az biah siguren, che taka shte stane...
Spri da mi osirash temata...vsichki veche mogat da si napraviat izvodite sami i po-umnite da razberat, che ti estestveno si prav.
Tova e oficialno preduprejdenie - sledvashtia pat, shte zaklucha temata..OK?
Spri da mi osirash temata...vsichki veche mogat da si napraviat izvodite sami i po-umnite da razberat, che ti estestveno si prav.
Tova e oficialno preduprejdenie - sledvashtia pat, shte zaklucha temata..OK?
Уффф..тоз и той модератор излезе...4е и демократи4ен...
Нещо изведнъж по4на да се обиждаш, като разбра 4е знам как стоят нещата и от двете страни на океана, и за разлика от вас, моите впе4атления са от то4но 3 месеца - не вярвам 4ак толкова да се е променило за това време.
Гец - с теб няма да се карам. На вас със Канак все някои ви "осира" темите - що не си по4нете само двамцата един форум? Не е много скъпо - само хостинга ще плащаш, но вярвам 4е между двама ви все ще съберете $15 на месец...
Не ме предупреждавай за нищо, това аз те съветвам.
ВанБК - както споменах в един отделен пост - това за 100-200 лева го няма, беше преди 5-6 години. Сега реално средната работна в БГ е поне 450лв. Пише се 4е е по-малка, защото на пове4ето хора им плащат минимална заплата на фиша, останалото на ръка.
Това е една от при4ините да е трудно да вземеш заем - ти доходите дефакто може да ги имаш, но не са на хартия.
А ако едно 4-4ленно семейство в Канада което полу4ава $2000КАД 4исти на месец, и:
а.)може да отдели достатъ4но пари за да развие бизнес (а не по4не - всеки може да по4не бизнес, навсякъде)
б.)може да вземе достатъ4но пари на заем да развие бизнес
в.)би рискувало да по4не бизнес, при условие 4е ако не стане - цялото семейство ще бъде на социални
Евала. Но това води до още един въпрос - щом е толков лесно на пръв поглед - защо всеки в Канада няма собствен бизнес, а "робува" на други хора? Вклю4ително и самите канадци?
Нещо изведнъж по4на да се обиждаш, като разбра 4е знам как стоят нещата и от двете страни на океана, и за разлика от вас, моите впе4атления са от то4но 3 месеца - не вярвам 4ак толкова да се е променило за това време.
Гец - с теб няма да се карам. На вас със Канак все някои ви "осира" темите - що не си по4нете само двамцата един форум? Не е много скъпо - само хостинга ще плащаш, но вярвам 4е между двама ви все ще съберете $15 на месец...
Не ме предупреждавай за нищо, това аз те съветвам.
ВанБК - както споменах в един отделен пост - това за 100-200 лева го няма, беше преди 5-6 години. Сега реално средната работна в БГ е поне 450лв. Пише се 4е е по-малка, защото на пове4ето хора им плащат минимална заплата на фиша, останалото на ръка.
Това е една от при4ините да е трудно да вземеш заем - ти доходите дефакто може да ги имаш, но не са на хартия.
А ако едно 4-4ленно семейство в Канада което полу4ава $2000КАД 4исти на месец, и:
а.)може да отдели достатъ4но пари за да развие бизнес (а не по4не - всеки може да по4не бизнес, навсякъде)
б.)може да вземе достатъ4но пари на заем да развие бизнес
в.)би рискувало да по4не бизнес, при условие 4е ако не стане - цялото семейство ще бъде на социални
Евала. Но това води до още един въпрос - щом е толков лесно на пръв поглед - защо всеки в Канада няма собствен бизнес, а "робува" на други хора? Вклю4ително и самите канадци?
T&C of my opinion: