Ти българин ли си?vladi написа:Това което ми е интересно е дали това е временна черта на Българите или тяхна перманентна особеност?
Дали в Канада е действително толкова лошо колкото сe пише...
- Blue Passion
- Расист-ново поколение
Оправдания, оправдания Нас ли ни лъжеш или себе си залъгваш ? Няма такива филми като "играеш до края на хорото". Щом САЩ толкова те отвращава и обичаш БГ, няма пречки да се върнеш. Нали само лузърите не можели да правят пари в БГ, а пък способните навсякъде можели да ги правят ? Какво те спира тогава да се върнеш ? Ще бъдеш щастлив в БГ, имаш способностите да правиш пари там, тогава какво ? Не се заяждам, сериозно питам, щото мисля че толкова се увличаш, че чак сам себе си залъгваш :nenam:BG-Dude написа: Не съм щастлив по няколко при4ини, и една от тях е 4е на съм в БГ - работя по въпроса, но нещата са малко по сложни - като си се хванал на хорото - играеш до края.
Мите, не се ядосвай, мен Щатите не ме отвращават, пак казвам - доста добре си живея тук, но пове4ето българи са доста зле; не ми слагай думи в устата; споменах ти поне 3 пъти главните при4ини заради които не съм в БГ, и съм споменал и преди 4е се връщам, спомняш ли си темата когато с Батето говорехме 4е е се връшаме да правим бизнес в БГ, а вие се развикахте 4е сме глупаци да го правим?
Ето така го любя та4а и милея, а и не плюя по държавата в която съм роден и израсъл, и 4ийто паспорт все още нося в задния си джоб.
Любя, та4а и милея като всеки Март слагам голяма мартеница (Пижо и Пенда) на вратата си, и всеки мой приятел АМЕРИКАНЕЦ носи мартеница докато не видят щъркел, и когато дойдат на гости все искат "Българска салата" (Шопска) да им правя. И празнувам Трифон Зарезан, а не Свети Валентин...и по много други на4ини...
Ето така го любя та4а и милея, а и не плюя по държавата в която съм роден и израсъл, и 4ийто паспорт все още нося в задния си джоб.
Любя, та4а и милея като всеки Март слагам голяма мартеница (Пижо и Пенда) на вратата си, и всеки мой приятел АМЕРИКАНЕЦ носи мартеница докато не видят щъркел, и когато дойдат на гости все искат "Българска салата" (Шопска) да им правя. И празнувам Трифон Зарезан, а не Свети Валентин...и по много други на4ини...
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
- gez
- Обратна връзка:
Tova estestveno e nevqrno....tova sa gluposti....mita e jivata istina i horata ne sa izlagani.BG-Dude написа:А, нищо не съм оставил - вси4ко със себе си го нося.
А това защо отидох в УСА - аз си го казвам - за пари, и за по-хубав и щастлив живот - абсолютен мит, както се убедих по-късно. Парите ги има но не са за всеки. Този мит за мен беше съдаден от хора като тези във форума които възхваляват "Запада" без да се замислят, и оставят грешно впе4атление за тези които са в БГ.
Sled kato parite ne bili za vsichki, sirech za nas, za teb, zashto se cepish che vsichki mojesh s pari da ni zatrupash???
Да си уморен след работа съм съгласен, ама да работиш до 8 часа - айде, айде...само ако си почнал в 12.00 на обяд. Но може да риташ събота и неделя...или и тогава си до осем...Момкото написа:Да пориташ на стадиона с децата след работа е по вероятно за България а да работиш до 20ч. - за Канада и като се прибереш няма да ти е до ритане а до сядане, хапване и лягане.
Любиш, тачиш и милееш като правиш нещо за родината, а не за себе си!!!!! Това, че ти харесва мартеницата, не означава че даваш труда си за българското процъфтяващо производство и икономика, за 200лева на месец, като плащаш 180 само за ток . Като загубиш инвестициите, които смяташ да правиш в оная пустош - тогава мога да кажа, че любиш и тачиш. Само че тогава ще те питаме за тази ти обич каде се изпарила и ще чуем как ревеш УСА, УСА, УСА....хе хе ...нямам търпение да видя бизнеса ти.BG-Dude написа:Мите, не се ядосвай, мен Щатите не ме отвращават, пак казвам - доста добре си живея тук, но пове4ето българи са доста зле; не ми слагай думи в устата; споменах ти поне 3 пъти главните при4ини заради които не съм в БГ, и съм споменал и преди 4е се връщам, спомняш ли си темата когато с Батето говорехме 4е е се връшаме да правим бизнес в БГ, а вие се развикахте 4е сме глупаци да го правим?
А батето с това камионче в Бг също не го виждам. Само за старо желязо може да го даде, че накрая да го излъжат и да не му платят даже и тези центове...
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
А, такива българи на БГ не и трябва.
Стой си там на социални и плюи БГ, и това как е пустош и т.н.
Стой си там на социални и плюи БГ, и това как е пустош и т.н.
T&C of my opinion:
Проблема е в това, че с вашите Канадохвалби подлъгвате хора с месечни доходи над 1000лева това вече е непростимо.
След като разговаряте с такива хора те всички казват:
- ей излъгахани тези канадци ей много са хитри.
Вече сериозно се замислям да не би канадското правителство да дава по нещичко на някои от този форум да хулят България и да рекламират Канада.
Вече сериозно се замислям да не би канадското правителство да дава по нещичко на някои от този форум да хулят България и да рекламират Канада.
По-добре да си паднал духом отколкото да духаш паднал.
- gez
- Обратна връзка:
Nikogo ne podlagvame....ako nqkoi tragne da se podlagva po individualni sluchai i viarva, che nepremenno tova shte se sluchi i s nego, to togava toi si e "podlagan" po rojdenie. Mnogo hora prosto pitat, vsichki kazvat kakvo misliat, kak e stanalo s tiah i ot tam koi dovolen, koi nedovolen. Pak i da stanesh jitel na Kanada, ne e kato da se ojenish, nali? Vinagi mojesh da se varnesh, vinagi mojesh da probvash i da ti haresa ili ne!!! Aide stiga s tezi vreli-nekipeli, da ne vzemete da ni sydite sega...xa xa xa ... imigraciata si e individualno reshenie na vseki individ i vseki si nosi posledstviata, ako e sbarkal ili ochakval palati i haremi....Момкото написа:Проблема е в това, че с вашите Канадохвалби подлъгвате хора с месечни доходи над 1000лева това вече е непростимо.
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Хей, съфорумци, какво става с тая тема? Заглавието - едно, съдържанието - друго: хвърчат плюнки само наоколо! Я по-цивилизовано, моля! Всеки има право на мнение - и то на различно от моето, например.
Колкото до подлъганите българи с над 1000 лева заплата - малко звучи наивно май. Кой с 1000 лева заплата ще е толкова глупав да направи каквото и било под влиянието на приказките на други хора? Че той ум в главата си няма ли сам да си прецени?
А за България - нищо лошо, тя си ни е единствената Родина и каквато и да е - не може да не ни е в душите за цял живот. Колкото до българите - народ като всички народи по света и като всяко стадо си има и мърша. Ама са ни сънародници, нали? И не можем да си изберем други - тези са и това е! Дори да имаш канадски паспорт в джоба, това не те прави по-малко българин - просто си малко повече гражданин на света.
А който иска да се върне и да направи нещо с пари, ум и труд в Бг, нека го направи - пък ако ще всички да го мислят за луд. Повече такива ”луди” - по-добри шансове за Родината. Успех и късмет на всички!
Колкото до подлъганите българи с над 1000 лева заплата - малко звучи наивно май. Кой с 1000 лева заплата ще е толкова глупав да направи каквото и било под влиянието на приказките на други хора? Че той ум в главата си няма ли сам да си прецени?
А за България - нищо лошо, тя си ни е единствената Родина и каквато и да е - не може да не ни е в душите за цял живот. Колкото до българите - народ като всички народи по света и като всяко стадо си има и мърша. Ама са ни сънародници, нали? И не можем да си изберем други - тези са и това е! Дори да имаш канадски паспорт в джоба, това не те прави по-малко българин - просто си малко повече гражданин на света.
А който иска да се върне и да направи нещо с пари, ум и труд в Бг, нека го направи - пък ако ще всички да го мислят за луд. Повече такива ”луди” - по-добри шансове за Родината. Успех и късмет на всички!
Не продължавай да подлъгваш.
Не е толкова лесно да се върнеш след като си си продал къщата
в България, след като нямаш вече хубавата работа, след като децата вече са свикнали в Канада и нямат ваче приятели в България и дори им е трудно да говорят български, след като познатите които си оставил ти изглеждат по различни но не защото те са се променили а защото ти самия си се променил.
в България, след като нямаш вече хубавата работа, след като децата вече са свикнали в Канада и нямат ваче приятели в България и дори им е трудно да говорят български, след като познатите които си оставил ти изглеждат по различни но не защото те са се променили а защото ти самия си се променил.
По-добре да си паднал духом отколкото да духаш паднал.
Айде стига глупости.Момкото написа:Не продължавай да подлъгваш.
Естествено 4е не е толкова лесно да се върнеш, и под това нямам пред вид физи4еската възможност, все ще изстържеш $1000 за самолетен билет
Факт е 4е ако си бил пове4е от 3-4 години в 4ужбина, все си създал някакъв живот, а и е просто глупаво да ходиш напред-назад всеки 5 години като хаймана Ами ако си женен и имаш деца - забрави просто да можеш да си вееш г*за напред-назад когато ти скимне. Та за това и "като си се хванал на хорото"...
Кретов, пове4ето хора тук ба4кат за по $1500 4исти на месец, което, вярвайте, не е нищо по тукашните стандарти. Зле се живее с толкова пари тук. На тези които са в БГ, може да им изглежда като доста пари, но не са.
Това за 200-та лева не знам от къде идва. В БГ ако имаш професия и не живееш в някое село, заплатата ще ти е поне 400 лева. Не са много, но са еквивалента на $1500 КАД които ще вземаш тук. Но струва ли си да отидеш да ба4каш за същото ниво на живот, само и само да имаш нов паспорт с който може да пътуваш по цял свят, но да нямаш възможността? Пове4ето "български канадци" не са излизали от Канада откакто са дошли тук...Забрави да ходиш на море през лятото, докато в БГ хората все успяват да отидат - вярно, не е като до Карибите, но е нещо което просто няма да с слу4и на голяма 4аст от хората които идват тук. В БГ каквото и да си говорите, все някой ще ти помогне - баджанака, кръстника, зетя...Тук - забрави, всеки за себе си. Няма такъв ма4:"Ей, дай помогни тук да си стъпя на краката за 2-3 месеца", освен ако нямаш хора много близки или роднини. както можеш да про4етеш от тази тема - хората отварят врата само към много добри приятели, които пове4ето сме оставили в БГ...
Има хора които живеят добре тук. Има хора които работят по специалността си. Това са около 5% макс. Има много хубави неща тук, например, тук може да отидеш в една авто-къща и да видиш най-новият модел Мерцедес или Форд. Някои хора могат да си позволят да вземат заем и да карат този нов модел Форд, да му плащат застраховката и поддръжката. И да вземат заем да си купят къща на хубаво място, и да й плащат застраховката и поддръжката.
Ти Кретов и ти Илиане може да сте от тези хора като дойдете тук. Вярно 4е ще минат поне 5-10 години, но може и да сте от тези 5%...защото ако не сте, алтернативата никак не е толкова розова...
Факт е 4е ако си бил пове4е от 3-4 години в 4ужбина, все си създал някакъв живот, а и е просто глупаво да ходиш напред-назад всеки 5 години като хаймана Ами ако си женен и имаш деца - забрави просто да можеш да си вееш г*за напред-назад когато ти скимне. Та за това и "като си се хванал на хорото"...
Кретов, пове4ето хора тук ба4кат за по $1500 4исти на месец, което, вярвайте, не е нищо по тукашните стандарти. Зле се живее с толкова пари тук. На тези които са в БГ, може да им изглежда като доста пари, но не са.
Това за 200-та лева не знам от къде идва. В БГ ако имаш професия и не живееш в някое село, заплатата ще ти е поне 400 лева. Не са много, но са еквивалента на $1500 КАД които ще вземаш тук. Но струва ли си да отидеш да ба4каш за същото ниво на живот, само и само да имаш нов паспорт с който може да пътуваш по цял свят, но да нямаш възможността? Пове4ето "български канадци" не са излизали от Канада откакто са дошли тук...Забрави да ходиш на море през лятото, докато в БГ хората все успяват да отидат - вярно, не е като до Карибите, но е нещо което просто няма да с слу4и на голяма 4аст от хората които идват тук. В БГ каквото и да си говорите, все някой ще ти помогне - баджанака, кръстника, зетя...Тук - забрави, всеки за себе си. Няма такъв ма4:"Ей, дай помогни тук да си стъпя на краката за 2-3 месеца", освен ако нямаш хора много близки или роднини. както можеш да про4етеш от тази тема - хората отварят врата само към много добри приятели, които пове4ето сме оставили в БГ...
Има хора които живеят добре тук. Има хора които работят по специалността си. Това са около 5% макс. Има много хубави неща тук, например, тук може да отидеш в една авто-къща и да видиш най-новият модел Мерцедес или Форд. Някои хора могат да си позволят да вземат заем и да карат този нов модел Форд, да му плащат застраховката и поддръжката. И да вземат заем да си купят къща на хубаво място, и да й плащат застраховката и поддръжката.
Ти Кретов и ти Илиане може да сте от тези хора като дойдете тук. Вярно 4е ще минат поне 5-10 години, но може и да сте от тези 5%...защото ако не сте, алтернативата никак не е толкова розова...
T&C of my opinion:
- goliama mechka
- Син на Великата Мечка
Не приказвай глупости,откога не си си бил в БГ,400 лева нямя да ти стигнат зимата само за парното,защо не си отидеш там,и да живееш нашироко с тези пари??????И да не живееш на село......Колкото е по-голям града,толкова пвече ще спестяваш от тези 400 леваBG-Dude написа:Това за 200-та лева не знам от къде идва. В БГ ако имаш професия и не живееш в някое село, заплатата ще ти е поне 400 лева. Не са много, но са еквивалента на $1500 КАД които ще вземаш тук.