Как да си изпратя пералнята???

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
sashka
Мнения: 187
Регистриран на: Сря Ное 12, 2003 4:21 am
Местоположение: Montreal

Мнение от sashka »

:rotate: Ура, най- накрая някой да даде конкретен и полезен отговор, който може да бъде полезен не само на мен. flateric, следвайки твоя съвет изчислих,че горе долу ще излезе около 200 Евро толкова ми казаха и в една фирма за карго превози и имайки предвид,че пералнята ми е съвсем нова всичко ще ми излезе не повече от 350-400к.дол. далеч по изгодно от това да си купя дори портативна там. Също се консултирах с ел.техници с точния преобразовател няма да има проблем. И понеже темата е много смешна за някои вече "интегрирали се канадци" искам да им кажа без да обиждам свястните хора във форума -Забравихте ли времето когато тръгвахте за дългото пътешествие и си задавахте безброй въпроси какво да си вземете и какво не господа "старши канадци" и освен това искам да ви попитам колко от вас са си купили обзавеждане там с BG готови пари след като сте пристигнали или 90% от обзавеждането ви е от улицата/не че имам нещо против това -това е практика/, но по същата логика ние все още "смешните кандидат-имигранти" можем да ви се надсмиваме за надпреварата на улицата кой пръв ще вземе този телевизор или онзи монитор или онази микровълнова печка- така,че бъдете толерантни към въпросите на хората от BG,защото и вие сте били на същото дередже.
Искам да благодаря на всички които ме подкрепиха в налудничевата идея да си пренеса пералнята. Бъдете живи и здрави.
Аватар
sara
Рошава гарга
Мнения: 888
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 2:49 pm
Местоположение: на клон монреалски

Мнение от sara »

Очилата ми са с тъмно червени рамки
и не съм се интегрирала с бангладежци а с шриланканци
и като пера даже от тях вземам прах , че не мога да си купя
и съм дошла с 1 куфар и 1 чанта и всичко съм си го купувала от магазина малко по малко и не съм държала от първия ден да съм с кабелен интернет, плосък екран, лсд-та. гсм-и и и ново обзавежедане! просто за друго съм си изразходвала енергията , за да мога после без проблеми да си позволя стандарта на живот!

въпрос на вкус и предпочитания

със здраве
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Няма проблеми,вземайте всичко каквото можете на самолета,а за транспорта не му мислете,ще ви чакам с камиона на летището само с/у 25д. на час,на пук на конкуренцията дето взема от 35д. нагоре.
Аватар
mecan
Мнения: 698
Регистриран на: Сря Дек 08, 2004 12:53 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от mecan »

e щом искаш да си носиш сувенир от БГ носи си
лошо няма :wink:
Според учението на философа Ли Тин Уидъл хаосът се намира в най-голямо
изобилие там, където някой се стреми да въведе ред. И хаосът винаги
надмогва реда, защото е по-способен организатор.
pomiar
Мнения: 728
Регистриран на: Сря Сеп 01, 2004 11:12 am
Местоположение: ulitsa Sezam, vtora kofa, v liavo
Обратна връзка:

Мнение от pomiar »

Добре е че хората могат да си правят такива сметки- 300 долара, 500 долара. Немам деца и незнам как е, но сам сигурен че щом сашка пита значи е важно. Когато човек е родител требва да е по-отговорен понеже не зависи само от себе си. Аз също ако имах пари и нови неща от БГ щях да си ги взема. Обаче от сега си задавам въпроса как ще се стори Канада на човек с пари от България...аз като дойдох ми хареса щото още с първата надница можах да си платя некои разходи като тока и манджата. В родината все не стигаха и ако не беха старите с бурканите май щехме да сме останали да се държим на сухожиля. Сашке, чети каквото ти отърва, а другото- на боклука. Аз си донесох една ултразвукова пералния и кат ми е гадно в общата пера в една кофа с нея. Ама то е като да не переш изобщо. Пък и да ти кажа черните тука (освен ако не са индийци) не са чак толкова смрадливи. Бе знам ли. Кат дойдох хич не ги харесвах. Сега гледам едни от блока как перат по 10 пъти на седмица и се питам наистина ли са чак такива мърльовци
Pepon
Мнения: 841
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 10:06 am
Местоположение: Somewhere Out There

Мнение от Pepon »

Te ne sa mrasni, samo taka si mirishat. Zatova indiiicite vinagi se parfumirat kato za svetovno, ta voniat na parfum ot 10 metra.
BTW te kazvat, che i nie im mirishem na tiah.

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
todor73
Мнения: 1524
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 1:51 am
Местоположение: Квебек

Мнение от todor73 »

pomiar написа: ... Обаче от сега си задавам въпроса как ще се стори Канада на човек с пари от България...аз като дойдох ми хареса щото още с първата надница можах да си платя некои разходи като тока и манджата. ...
Има и такива на които им харесва, но от моите наблиудения съм забелязал, 4е като цяло само оревават форума, като 4е ли някой ги е вързал на синджир да седят тук. :?: И не искат да се интегрират :twisted: но това май е обста болест :wink:
Аватар
mariane
Мнения: 258
Регистриран на: Съб Апр 10, 2004 10:57 pm

Мнение от mariane »

Nadiavam se 4e tova e shega :shock: :shock: :shock: vij ako seriozno mislish da si nosish peralniata tyk , 4oveko ili si mnooogo bogat ili xm :roll: :roll: :roll: imash problemi i ti e nyjen psixoanalitik :D :D :D :D :D .
Последно промяна от mariane на Чет Фев 17, 2005 3:31 pm, променено общо 1 път.
Аватар
mariane
Мнения: 258
Регистриран на: Съб Апр 10, 2004 10:57 pm

Мнение от mariane »

..........
Аватар
VanBC
Модератор
Мнения: 2582
Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 7:27 pm
Местоположение: Vancouver, BC

Мнение от VanBC »

sashka написа::rotate: ... и имайки предвид,че пералнята ми е съвсем нова всичко ще ми излезе не повече от 350-400к.дол. далеч по изгодно от това да си купя дори портативна там. Също се консултирах с ел.техници с точния преобразовател няма да има проблем....
И как го сметна, че пералнята ще ти излезе само 350-400 кан.долара? А парите за които си я купила къде останаха? Сама казваш, че не си от тези които биха си взели пералня от улицата, значи би трябвало да си платила нещо за нея... А застраховка? Защото по летищата пералнята няма да я носят на ръце, а ще я ритат и блъскат и шанса да я потрошат не е малък... А транспорта от летището до вас? Едва ли ще успееш да я занесеш на гръб ... И какъв по-точно е този преобразувател който ще ти обърне и напрежението и честотата ?? Не, че няма такива, ама не вярвам да струват по-малко от 200 кан. долара, защото един елементарен транформатор с нужната за една пералня мощност е 150-200 кан.долара.
Целта ми не е да те разубеждавам, а да те накарам да се замислиш малко, защото когато човек си навие нещо на пръста често пропуска някои подробности. Вчера гледах в магазина чисто нови перални (европейски тип, с фронтално зареждане) за по 700 кан.долара (с таксите - 800), с гаранция, гарантирано си работят в Северна Америка без никакви преобразуватели и т.н. ... Седни и внимателно сметни колко наистина ще ти струва да си докараш пералнята, аз не мисля, че ще е само 350-400 кан.долара. Ако си продадеш пералнята в България (щом е чисто нова) би трябвало да и вземеш добри пари. Ако към тези пари прибавиш въпросните 400 кан.долара за транспорт (които всъщност може да се окажат и 800), дали няма да събереш пари за една нова пералня в Канада и да си спестиш всичките нерви и разправии по пренасянето на такава от България? Само материал за размисъл ... :roll:
:beer: :beer:
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец
Мнения: 1356
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 3:35 pm
Местоположение: Toronto

Мнение от Sneji »

Сашка и аз не те съветвам да си донасяш пералнята. Каквито и да са тукашните перални - вършат работа. Има и друг проблем - как ще я вкараш тази пералня в апартамента, като тук баните първо са малки, нямат канал на пода, а и е забранено да си имаш твоя пералня? Къде ще я държиш, докато си наемеш жилище?
Освен това когато се връщаш с децата в България, къде ще им переш дрехите?
Изображение
leaf
Мнения: 549
Регистриран на: Вто Ное 11, 2003 4:35 am
Местоположение: Toronto

Мнение от leaf »

Da , s tazi peralnq kato bagaj si sazdavate nepriqtnosti oste v na4aloto, pri tarseneto na kvartira. Nqma da vi e nikak lesno.
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

Сашке погледни обявата ми в ;Малки обяви;,ако докараш пералнята и нещо зацикли обади ми се да те оттърва от нея.Ако решиш да си докараш цялата покъшнина вкл. мебели и бяла и черна техника можеш да разчиташ на мен за превоз от летището.Разполагам с подходящ камион.Успех. :D
Аватар
bgmontreal
Мнения: 5866
Регистриран на: Пон Фев 02, 2004 5:55 pm
Местоположение: blog.danielkatev.com
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

bateto написа:Сашке погледни обявата ми в ;Малки обяви;,ако докараш пералнята и нещо зацикли обади ми се да те оттърва от нея.Ако решиш да си докараш цялата покъшнина вкл. мебели и бяла и черна техника можеш да разчиташ на мен за превоз от летището.Разполагам с подходящ камион.Успех. :D
най-добре направо си "отвори" RRSP, после го използвай за downpayment и си купи къща и после я застраховай и няма да имаш грижи.
За всичко това можеш да разчиташ на мен.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

:D Трябва да сме флексибъл и да не нарушаваме законите и правилата на ....за да бъдем чути.
Заключено