Дата и час: Пон Сеп 25, 2017 9:45 pm

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Апр 11, 2008 5:34 am 
Offline

Регистриран на: Сря Фев 13, 2008 6:49 am
Мнения: 36
ЗДравейте, аз съм нова в форума. Очаквам скоро да получа писмо с покана от вуйчо ми който вече има канадски документи. Там е с детето си и жена си. Бихте ли мепосъветвали къде да подам документите си за интервю- в София или Букурещ.
четох доста явно всичко е късмет за да получиш виза. Била съм и в САЩ няколко години и накрая пресрочих но все пак се върнах. Минаха 3 години дали това ще ги накара да ми откажат. Неомъжена съм имам пари , имот също. Мили съфорумници посъветвайте ме какво ме очаква и какво да говоря пред консула
Ще аплайвам за туристическа виза но не знам колко е от значение ако кажа че искам да видя племенницата си.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 11, 2008 1:06 pm 
Offline

Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 11:44 am
Мнения: 1607
Местоположение: USA
1 -понеже живеш постояно в Бг - апликацията се подва в посолството в Букорещ понеже то обслужва Бг.
Responsible
for visitor
applications
from:Bulgaria, Moldova, Romania

и еи тука пише какво искат
http://geo.international.gc.ca/canada-e ... ply-en.asp

How to apply for a Temporary Resident Visa (TRV)

2- Дали ще ти дадт виза -това някоя врачка,гадателка и т.н може да питаш - едва ли някои може да ти отговори как ще се развие точно твоя случаи. Иначе мотива че отиваш да си видиш племеницата си е напълно приемлив и човешки.....ама какво ще стане ще се разбере като подадеш док.
успех

ПС.
току що видях еи това твое писание от днес 11.04.2008
****
Аз не работя от както съм се прибрала в БГ Завърших миналата година и се занимавам с работа от дома have some stocks . Ако взема някоя бележка че работя някъде дали ще мине номера при условие че няма да мога да им покажа платени осигуровки.
****

Тва ако им го кажеш по мое скромно мнение 99,5% ще те резнат.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 11, 2008 1:47 pm 
Offline
Съсел
Аватар

Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 8:53 pm
Мнения: 7345
Местоположение: MONTREAL
Всъщност подаваш документи в консулството в София, а те ги препращат към Букорещ. Ако имаш време може и директно до Букорещ да отидеш.

Копирам текста ,че не се отваря нещо страницата нормално:

Цитат:
Канадско Консулство - София, ул. МОСКОВСКА 9, тел. 969 9717
http://www.dfait-maeci.gc.ca/canadaeuro ... 5&did=2589

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА ЗА ПОСЕЩЕНИЕ
http://www.dfait-maeci.gc.ca/canadaeuro ... 1&did=2580От подаващия за виза:1. Паспорт, валиден поне един месец от предполаганата дата на връщане от Канада;

2. Две снимки - паспортен формат;

3. Служебна бележка или удостоверение (в оригинал) издадени или преведени на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на превода:

· ако работите – служебна бележка от местоработата, в която да се посочени длъжността, заплатата и разрешен годишен отпуск. Служебната бележка се издава или трябва да се преведе на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на превода.

· ако сте пенсионер - удостоверение (в оригинал) от пенсионната служба на Националния осигурителен институт, преведена на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на превода

· ако сте студент - уверение (в оригинал) от учебното заведение преведено на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на превода.

4. Други документи, поддържащи молбата, като например – копия от документи за собственост /нотариални атове – необходим е превод на английски или френски език на името на собстеника, описанието на собствеността и местоположението й), банкови декларации (за наличие на финансови средства), издадени или преведени на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на преводите

5. В случай на непълнолетни (деца под 18 години), пътуващи сами или придружени само от единия родител са необходими'

· Нотариално заверена декларация от родителите, преведена на английски или френски език, с която те дават съгласието си за пътуването на детето в Канада, посочвайки периода на пътуване и името на придружителя ако с него не пътува никой от родителите;

· Фотокопие от акта за раждане;

· Ако е ученик - бележка от учебното заведение, издадена или предена на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на превода.

6. В случай на пътуване с цел бизнес::

· документи, засягащи българската фирма - регистрация, статут или данъчна декларация за преходна година, преведени иа английски или френски езяк, без да е необходима заверка (легализация) на превода.

· командировъчна заповед, издадена или предена на английски или френски език, без да е необходима заверка (легализация) на превода.

7. Попълнен формуляр за туристическа виза (IMM 5257B)

8. Вносна бележка за извършен превод на таксата за обработка на документацията (виж таблицата)От Канада:1. Оригинална нотариално заверена покана от роднини, приятели, бизнес партньори или канадска институция, посочваща имената на кандидата за виза, родствената връзка (ако има такава), мотива и срока на посещението, за чия сметка ще бъдат разходите по пътуването и престоя в Канада.

2. В случай на пътуване с цел туризъм:

· доказателство за статута на канещия (нотариално заверено копие на документ за постоянно пребиване в Канада – IMM 1000, PR card или канадски паспорт за канадските граждани);

· данъчна декларация или служебнa бележка от местоработата на канещия, посочващи длъжност и заплата.

КАНДИДАТИ, КОИТО НЯМАТ НУЖДА ОТ ИНТЕРВЮ1. Кандидатите, които са пътували друг път до Канада и не са нарушавали условията на статута на посетител, това трябва да бъде доказано чрез представяне на валидния или изтеклия паспорт с предишната виза за Канада;

2. Кандидатите за виза, които отиват в Канада с бизнес цел, поканени от Федералното и/или Провинциалното правителство и/или от, .много известни канадски фирми, като например: Бел Канада, Бомбардие, АЕКЛ. и др.:

- кандидатите трябва да представят покана от канадската страна (правителство / фирма), както и командировъчна заповед от институцията - работодател, в която да бъдат уточнени имената на лицата, тяхната длъжност, целта и срока на пътуването и кой ще поеме разходите за пътуването,.

3. Кандидатите над 65 години, които могат да докажат:.

· - че имат достатъчни средства да покриват разводите за пътуването и за престоя в Канада, или.

· - че лицето, което ги кани може да покрие разходите за пътуването и за престоя им в Канада. Кандидатите трябва да представят покана и бележка за доходите на лицето, което ги кани..

4. Кандидатите над 50 години, чиито деца са канадски граждани или перманентни резиденти в Канада и които изпълняват условията за спонсориране на родителите. Кандидатите трябва да представят покана и бележка за доходите на дъщерята/сина от Канада..

5. Кандидатите, които са пътували до САЩ, Австралия или Япония. Кандидатите трябва да представят паспорта със съответните данни..

6. Кандидатите, чиито съпруг/съпруга са пътували друг път до Канада и не са нарушили условията на статута на посетител. Кандидатите трябва да представят доказателство за предишните пътувания на съпруга/съпругата.

7. Кандидатите, които са малолетни деца и чиито родители са пътували друг път до Канада и не са нарушили условията на статута на посетител. Кандидатите трябва да докажат предишните пътувания на родителите, удостоверение за раждане и нотариалното съгласие на родителите относно пътуването..


КЛОНОВЕ НА UNION ВАNKСофия 1606. ул. “Дамян Груев” 10-12

Пловдив 4002, бул. "б-ти септември" 60

Варна 9000, ул. "Преслав" 14

Бургас 8000, ул"Цар Симеон" 143

Русе 7000, ул. "Славянска" 20

_________________
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин


Последна промяна IRA на Нед Окт 12, 2008 1:36 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: д
МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2008 5:24 am 
Offline

Регистриран на: Сря Фев 13, 2008 6:49 am
Мнения: 36
Благодаря ви за помощта. Прегледах всичко. Вчера получих документите за поканата . Днес си събирам нужните документи за да ги подам. Имам въпрос обаче в връзка с предишен престой в Америка.Нямам нужда от интервю ако съм пребивавала в САЩ. Имам нов паспорт сега . Длъжна ли съм да изпратя и копие от визата ми за САЩ? Страницата която обаче показва печатите ми за излизане и влизане от БГ ще покажат че съм стояла над срока валиден за визата ми . Аз съм удължавала законно но все пак после постоях малко нелегална. Да изпратя ли и копие от печатите или само визата?


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: д
МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2008 6:52 am 
Offline

Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 11:44 am
Мнения: 1607
Местоположение: USA
stelan написа:
Нямам нужда от интервю ако съм пребивавала в САЩ.


Това кои ти го каза....
От канадското посолство ли е тая инфо или .... И това имаш ли го черно на бяло...
Щото по закон такова нещо няма.Дали ще имаш интервю или не се решава от имиграционния офицер дето ти разглежда случая и тои дали ще се повлияе от факта че си била в САЩ ...може да се гадае но но тоя офицер не е задължен по никакав начин от тоя факт.


Последна промяна bp_de на Сря Апр 16, 2008 4:12 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: д
МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2008 7:23 am 
Offline

Регистриран на: Сря Фев 13, 2008 6:49 am
Мнения: 36
да в страницата им го пише. Ама как до софия пише че го пускам до Букурещ пписмото с документи . Някой приятели от форума ми казват до София а те си го пращат до Букурещ. Не разбирам


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 16, 2008 4:22 am 
Offline

Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 11:44 am
Мнения: 1607
Местоположение: USA
Ами аз съм говорил лично 2 пъти в канадците от Берлин и хората казаха че няма никакво значение каде си бил и т.н - те решават.
Ако това е решение на тия от Букорещ това вече е друга работа .
Ами в София няма посолство-предполагам там събират апликациите и ги носят в Букорещ.
Така че аз лично бих пратил всичко директно до Букорещ - в края на краищата там е физически мястото където ще се върши работата.

И ако може даи линк да видя къде пише това с интервюто и САЩ....


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: й
МнениеПубликувано на: Сря Апр 16, 2008 4:40 am 
Offline

Регистриран на: Сря Фев 13, 2008 6:49 am
Мнения: 36
странно сега не мога да открия къде точно го четох на английски но все пак ето по горе при условията на бълг. го пише


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: х
МнениеПубликувано на: Сря Апр 16, 2008 4:43 am 
Offline

Регистриран на: Сря Фев 13, 2008 6:49 am
Мнения: 36
5. Кандидатите, които са пътували до САЩ, Австралия или Япония. Кандидатите трябва да представят паспорта със съответните данни.. Нямат нужда от интервю


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 16, 2008 11:50 am 
Offline

Регистриран на: Пон Юли 28, 2003 11:44 am
Мнения: 1607
Местоположение: USA
Въпроса е къде го пише тва на ОФИЦИАЛЕН САИТ на канадско посолство или служба?
Тука в тоя форм може да пише каквото си искаме - тва не означава нищо....


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 16, 2008 12:30 pm 
Offline

Регистриран на: Сря Фев 13, 2008 6:49 am
Мнения: 36
ще се опитам да го открия убедена съм че го четох на англ.. но може и да сите който е неподновена информация


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов