Switch to full style
Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Добави отговор

Къде да отседнем в Монтреал?

Чет Сеп 07, 2017 10:07 am

Привет,

Досега извън Онтарио не сме били и искаме да посетим Монтреал 16-18 Септ. Имам 2 въпроса:

1) Може ли да ми препоръчате хотел с приемливи цени? Чувам и че в Монтреал било проблем с дървениците по хотелите или каквото там е bedbug. Търсим нещо да не е мн далече от Централната ви гара и по възможност близко до градски транспорт. Смятаме да дойдем с влака.

2) Ако някой може да ни подслони за въпросния период от време ще съм много благодарен. 3ма възрастни с дете на 4г. всички Българи, трябва ни само място за спане, ще ядем навън, така че няма да притесняваме никой. Пробвах CouchSurfing, но досега всички на които писах ми връщат отказ. Все още чакам 3 отговора, но не съм оптимист.

Мерси!

Re: Къде да отседнем в Монтреал?

Чет Сеп 07, 2017 10:20 am

Провери ли Airbnb и Homeaway?

Re: Къде да отседнем в Монтреал?

Чет Сеп 07, 2017 10:34 am

Най-евтино е с airbnb. Може да наемете 1 bedrоom в даунтаун за под $100 на ден

Ако искате хотел, тази търсачка ми намери доста проимливи цени наскоро: https://www.momondo.ca/hotels/

Re: Къде да отседнем в Монтреал?

Пет Сеп 08, 2017 9:54 am

Мерси за отговорите. Като се прибрах вечерта се оказа че жена ми намерила някакъв хотел и резервирала. Така че търсенето отпада. А тоя каучсърфинг съвсем западнал - всички ми отказаха. Или може би щото сме дърти незнам. Някой наскоро ползвал ли го е? И да е над 30г.

Re: Къде да отседнем в Монтреал?

Пет Сеп 08, 2017 12:33 pm

Това "каучсърфинг" много навежда на мисълта за предлагане на легло на момичета срещу заплащане в натура или поне надеждата. ;)

Re: Къде да отседнем в Монтреал?

Пет Сеп 08, 2017 3:48 pm

AsicsFan написа:А тоя каучсърфинг съвсем западнал

Сега Airbnb е на мода.

Re: Къде да отседнем в Монтреал?

Вто Сеп 12, 2017 11:38 am

Kpetrov написа:Това "каучсърфинг" много навежда на мисълта за предлагане на легло на момичета срещу заплащане в натура или поне надеждата. ;)


Това преди беше страхотен сайт, ползвам го от година преди да замина, основно за културен обмен. Идеята беше да преспиваш някъде безплатно или да подслониш някой безплатно, госта мие чинии или друго с което да помогне, развеждаш го някъде из града. Или за който като мен не подслонява, аз примерно само съм развеждал из София. Така се запознах с канадци още преди да бях тръгнал. Всичко беше много културно. Срещал съм се и с хора които подслоняваха в София, имахме общи сбирки и говорехме на много приятни теми.

По онова време компанията притежаваща сайта много не му обръщаше внимание, да не кажа ич. Цялата общност се подържаше сама себе си и движеше всичко сама. Всичко беше внимателно контролирано и работеше почти перфектно. Модераторите на всяка една градска група се избираха от общността, всеки си гледаше внимателно работата, всичко работеше с много висока степен на доверие, защото всеки беше проверяван от самата общност. В един момент компанията реши да се реструктурира и е*а майката на цялата работа. Затри градските групи, после си пресъздаде във вид на почти фейсбук страници, за модератори се намърдаха случайни люде. Примерно модератор на Торонтянската група е някакъв индюха, който си живее в Индия. Манджа с грозде. Естествено ядрото на потребителите напусна и сега нямам идея къде се подвизава.

Вече ако някой е ползвал CS за чифтосване, то друго. Но основното ядро потребители,го ползвахме изключително по предназначение и за културен обмен.

Re: Къде да отседнем в Монтреал?

Сря Сеп 13, 2017 9:57 am

Разбира се, че се майтапя, но и не случайно са сложили снимки на повече от симпатични момичета на главната страница. ;)
Така или иначе това е една от главните движещи сили на живота - няма лошо.
Добави отговор