Дата и час: Пон Сеп 25, 2017 10:01 pm

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Мар 25, 2011 5:07 pm 
Offline

Регистриран на: Пон Яну 25, 2010 4:30 pm
Мнения: 242
Здравейте,

Попълнила съм формулярите за детски помощи, които получих не летището. Не ми стана ясно трябва ли да се изпраща акт за раждане и договор за наем заедно с формулярите...
За детските от Квебек по интернет ли се подават само документи?

Благодаря предварително. Ние сме на среща с имиграционните във вторник, но ако някой може да сподели опит по-рано ще съм благодарна!

_________________
DCS Vienne - 09.11.2009
Visas - 19.01.2011
Arrivee au Quebec - 22.03.2011


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Съб Мар 26, 2011 7:05 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Съб Юни 06, 2009 4:55 pm
Мнения: 65
Здравей,

Не е ясно за федералните ли питаш или за провинциалните по първия въпрос.

Съвети от моя опит:

Попълваш и изпращаш по пощата формулярите и за федералните и за кебекарските детски помощи.
Чети внимателно какви документи искат да приложиш федералните и какви провинциалните и точно такива приложи.
Федералните се задоволяват само с копия на изисканите документи и с тях по принцип няма проблеми.
Кебекарите искат всички копия да са заверени (или ако искаш може да пратиш оригиналите, които после те ти връщат). Заверката безплатно можеш да направиш в амплоа-то или в банката си.
Но после масово кебекарите изискват разни други документи, които не са упоменали да се прилагат. Ами просто, когато пристигнат новите им изисквания за документи, им ги изпращаш и това е. Повечето българи обаче, прилагат всичко за което има вероятност да го поискат после предварително, за да се избегне излишно забавяне. 100% е сигурно, че ще ти посикат заверено копие от договора за наем, въпреки че не са го споменали като задължителен д-т за прилагане.

Успех!

_________________
< L'aigle ne chasse pas aux mouches >


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Мар 27, 2011 8:43 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Чет Авг 09, 2007 2:03 am
Мнения: 244
Местоположение: Vaudreuil
Хм, не помня да съм заверявала копия от документи, когато съм изпращала молбата за детски.
Много са ми бледи спомените от тогава, но със сигурност помня следното. Никой от имиграционните не ми беше дал формуляри за кебекарските детски. След около 6 месеца престой в Канада, някой ме светна, че имам право и на детски от Кебек :D Изрових телефона на агенцията от интернет, обадих се на някаква много мила агентка, която ми каза какви док. да изпратя и ми взе адреса, за да ми изпрати нужните формуляри по пощата.
Със сигурност се изискваха 2 копия от док. за самоличност на детето ( в случая - паспорт и резидентска карта ) и мисля, че изискваха 2 или 3 доказателства за местожителство. Договор за наем, платена сметка, банков документ. Мисля, че същото беше и за федералните.
Вие щом сте едва от няколко дни в Канада, едва ли вече имате сметки на ваше име. Ако сте си отворили сметка в банка, изпратете договора + копие от дог. за наем или помолете хазяина ви да ви напише едно уверение, че еди кое си семейство живее на този адрес. Защото ми се струва рисковано да изпращате оригинален бай. Ако изпратите оригиналите, хората ви ги връщат обратно до седмица-две.
Детските от Кебек ще започнат да ви ги изплащат след около 3 месеца след отваряне на досието ви. Но всички суми ще бъдат изплатени със задна дата, така че няма от какво да се притеснявате.
Ако имате още въпроси, пишете на лични, ще помогна с каквото мога.
Поздрави и Добре дошли в Канада :hai:

_________________

“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Мар 27, 2011 9:31 am 
Offline

Регистриран на: Чет Юни 22, 2006 9:30 am
Мнения: 2352
Местоположение: Montreal
За детските от Квебек си спомням че заверявах някакъв документ.


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Мар 27, 2011 12:32 pm 
Offline
Аватар

Регистриран на: Нед Юли 19, 2009 4:04 pm
Мнения: 298
Местоположение: Montreal
За детските от Федерална канада, се праща копие на Ландинг имигрант, за всеки един от семейството, като копието се заверява в банка като "действително копие". т.е. в банката ти правят копието и ти слагат печат вярно с оригинала. Аз моите ги направих в RBC и беше безплатно, щом става въпрос за документи, които ще се изпращат до правителството. За Кебек се изискват повече документи за доказване на резиденство в провинцията, списък на който има също приложен в обясненията. Ние изпратихме банкова референция и копие на договора за наем, като и двата документа бяха заверени като действително копие. Изискването е или да изпратиш документи с печат вярно с оригинала, което се прави в банка обикновено, или да изпратиш оригинали, които те ти връщат. Внимавайте много ако вадите банкова референция като документ за удостоверяване на статут, също да има печат от банката, че е действително, въпреки, че е принтиран от самата банка. И като мине месец от изпращането на документите, задължително звънете на посочените телефони, за да получите актуална информация за процеса по обработка на документите, с което ще си спестите много ядове, ако например, не са признали някой документ от Кебек и ви искат нов.

_________________
02-10-2009 г.Документи до Виена
17-09-2010 г.ВИЗИ


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Сря Мар 30, 2011 8:44 am 
Offline

Регистриран на: Пон Яну 25, 2010 4:30 pm
Мнения: 242
Ние най после взехме формуляри и за Квебекските детски:-)
Само че за Федералните не пише че трябва копията да са заверени... Само за квабекските пишеше:-)

Голямо попълване падна вчера

_________________
DCS Vienne - 09.11.2009
Visas - 19.01.2011
Arrivee au Quebec - 22.03.2011


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Апр 05, 2011 12:23 am 
Offline

Регистриран на: Вто Окт 06, 2009 2:33 pm
Мнения: 68
Ще си позволя да се намеся в темата. Ние подадохме документи за детски още като пристигнахме. Явно нещо не сме попълнили като хората, защото след месец ни върнаха приложените към молбата документи и пишеха да попълним формулярите и да им изпратим всичко заедно. Попълнихме отново формулярите, които вече бяхме изпратили веднъж и ги пуснахме пак. Приложихме същите документи - актове за раждане, копия на оризовата хартия, която доказва, че сме резидант перманент, договор за наем. Всички те бяха заверени в кле центъра.
Днес, обаче отново получихме писмо, с което ни казват, че сведенията ни не са пълни и искат един от няколко изброени документи , между които актове за раждане и доказателство за статут. Информират ни също, че ако не получат информацията до 30 дни няма да ни разгледат молбата. Утре ще звънна на посочения телефон. Дано да разбера какво точно искат. Да не би да има някакъв документ, който действително сме пропуснали да изпратим. Бихте ли уточнили какво точно приложихте към молбата си. Благодаря.

_________________
Документи до Виена-29.11.2009
Акюзе-07.12.2009
Интервю-26.05.2010-успешноооооо!!!!!
Документи Букурещ-09.06.2010
Баркодове-23.06.2010
Формуляри за медицински-06.07.2010
Медицински-14.07.2010 (ОК-27.07.2010)
Покана за визи-07.12.2010
Визи-31.12.2010


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Апр 05, 2011 7:26 am 
Offline
Аватар

Регистриран на: Чет Авг 09, 2007 2:03 am
Мнения: 244
Местоположение: Vaudreuil
Николов,
Ако вече имате резидентски карти, изпрaтете копия - трябва им някакъв документ със снимка, който удостоверява, че сте точно вие :) Копие от паспорта също - за да сверят двата документа със снимките. В повечето случаи се искат поне два документа удостоверяващи, че живеете на посочения адрес - дог. за наем, дог. за телефон ( ако още нямате дошла сметка), дог. с Хидро Кебек. Ако пък вече имате каквито и да е сметки, дошли на адреса, изпратете оригиналите. Агента, като си свърши работата, ще ви ги изпрати обратно. Не се притеснявайте, парите, които трябва да получите за детските, не се губят. Ще ви ги изплатят със задна дата, а датата за започване на детските е тази, на която сте пристигнали в Канада.
Но най-добре е, наистина да се обадите на някой агент, който ще ви даде вярната информация.

За федерални детски се попълва само веднъж молба, после след подаване на данъчната декларация, досието ви се обновява, както и сумата за получаване. Тя зависи от доходите на семейството от предходната година. Моята вече стана базова, т.е. най-ниската, защото доходите ни са се увеличили.

За кебекарските детски е малко по-различно. Всяка година трябва да им се изпращат доказателства, че детето наистина живее с родителите си на посочения адрес. Аз лично се видях в голямо приключение. Искаха ми 2 или 3 документа, че живея на адреса + 2 документа на името на детето, в които е упоменато, че живее и то на същия адрес. И мен ме върнаха точно два пъти :worried: , за допълнителна информация. За детето важат: бележка от училище или детска градина, в която се упоменава, че посещава следното СПЗ и живее еди къде си, бележка от личен лекар, бележка от зъболекар. Там сумата не се изменя според доходите на семейството.

Ако сменяте адрес, банкова сметка, имате промяна в семейния статут, трябва да уведомите незабавно агенциите. Става много бързо и без излишни главоболия. Помня, че звънях на местните, за да ги уведомя, за смяна на банкова сметка и всичко стана по телефона, не със жив агент, а с робот. Отне ми около 5 мин.
Това е всичко, което се сещам, относно детските.
Успех!

_________________

“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Апр 05, 2011 3:18 pm 
Offline

Регистриран на: Вто Окт 06, 2009 2:33 pm
Мнения: 68
Благодаря за изчерпателния отговор! Резидентските карти пристигнаха, с изключение на моята, надявам се да се появи до ден - два и ще изпратим копия. Поздрави!

_________________
Документи до Виена-29.11.2009
Акюзе-07.12.2009
Интервю-26.05.2010-успешноооооо!!!!!
Документи Букурещ-09.06.2010
Баркодове-23.06.2010
Формуляри за медицински-06.07.2010
Медицински-14.07.2010 (ОК-27.07.2010)
Покана за визи-07.12.2010
Визи-31.12.2010


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Апр 08, 2011 3:55 pm 
Offline

Регистриран на: Пон Яну 25, 2010 4:30 pm
Мнения: 242
Ние пращахме документ от банка на който има адрес, копия от оризовата хартия и ако не се лъжа удостоверението че сме подали документи за здравна карта. Николов, вие кога пристигнахте че вече са ви дошли картите?

_________________
DCS Vienne - 09.11.2009
Visas - 19.01.2011
Arrivee au Quebec - 22.03.2011


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Апр 08, 2011 10:31 pm 
Offline

Регистриран на: Вто Окт 06, 2009 2:33 pm
Мнения: 68
Пристигнахме в средата на февруари. Едната от картите още се губи някъде... :?:

_________________
Документи до Виена-29.11.2009
Акюзе-07.12.2009
Интервю-26.05.2010-успешноооооо!!!!!
Документи Букурещ-09.06.2010
Баркодове-23.06.2010
Формуляри за медицински-06.07.2010
Медицински-14.07.2010 (ОК-27.07.2010)
Покана за визи-07.12.2010
Визи-31.12.2010


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Апр 08, 2011 11:16 pm 
Offline

Регистриран на: Пон Яну 25, 2010 4:30 pm
Мнения: 242
Значи нашите да очакваме към май:-)
Устроихте ли се вече добре?

_________________
DCS Vienne - 09.11.2009
Visas - 19.01.2011
Arrivee au Quebec - 22.03.2011


Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC - 5 часа [ DST ]


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: kiro и 4 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
POWERED_BY
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов