Дайте ни сьвет
Дайте ни сьвет
Привет на всички бьдещи канадци!
ние се чудим как да направим с моята приятелка. Положението е следното:
В момента сме студенти в Германия от 5 години и работим по 19 часа на седмца. Не сме семейни, само живеем заедно.
Тя има висше от Бьлгария - "компютьрни технологии", има и стаж кьм 4 години по специалността.
Аз още нямам висше, но се надявам след около 6 месеца да завьрша в Германия икономика. Не сьм карал казарма и чакам с нетьрпение на приемат закона в Бьлгария да ме освободят понеже сьм вече на 28 години. Вече работя 4 години в университета като системен администратор по 19 часа на седмица. Английския ми е на ниво -езикова гиманзия и доста практика в университета. Френския го учим от около 6 месеца и сме на ниво прости изречения.
Ние заедно подадохме пьрвите документи миналата есен.Моята приятелка мина успешно интервю през април, сега вече подаде документи за виза. Аз даже не получиш покана за интервю. Понеже нямам висше, не мога да сьбера точките.
Какво да направим, че да заминем заедно?
Или е по-добре пьрво тя да отиде там сама и после да ме издьрпа?
Някой има ли опит вече с подобни ситуации?
Благодаря на всички предварително и желая бьдещи успехи!
ние се чудим как да направим с моята приятелка. Положението е следното:
В момента сме студенти в Германия от 5 години и работим по 19 часа на седмца. Не сме семейни, само живеем заедно.
Тя има висше от Бьлгария - "компютьрни технологии", има и стаж кьм 4 години по специалността.
Аз още нямам висше, но се надявам след около 6 месеца да завьрша в Германия икономика. Не сьм карал казарма и чакам с нетьрпение на приемат закона в Бьлгария да ме освободят понеже сьм вече на 28 години. Вече работя 4 години в университета като системен администратор по 19 часа на седмица. Английския ми е на ниво -езикова гиманзия и доста практика в университета. Френския го учим от около 6 месеца и сме на ниво прости изречения.
Ние заедно подадохме пьрвите документи миналата есен.Моята приятелка мина успешно интервю през април, сега вече подаде документи за виза. Аз даже не получиш покана за интервю. Понеже нямам висше, не мога да сьбера точките.
Какво да направим, че да заминем заедно?
Или е по-добре пьрво тя да отиде там сама и после да ме издьрпа?
Някой има ли опит вече с подобни ситуации?
Благодаря на всички предварително и желая бьдещи успехи!
Re: Дайте ни сьвет
Значи нея вече са я одобрили, а теб не? Тогава може би е било по-добре тя да те добави в нейната апликация пред имиграционните за Квебек, а не да подава документи за виза. Получи ли виза само тя, вече тогава алтернативата е да замине за Канада и да те спонсорира оттам, но това отнема време.
Re: Дайте ни сьвет
Най-сигурно е да вдигнете една сватба преди да са и издали визата (т.е. колкото се може по-бързо) и да уведомите имиграционните. Те ще те "прикрепят" към нея и ще те пратят на медицински, след което ще ви издадат визи и на двамата. Това ще забави визата на приятелката ти с 2-3 месеца, но пък ще заминете заедно и после няма да се разправяте със спонсорство и други подобни.dimtzolov написа: ... Какво да направим, че да заминем заедно?...

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Съгласен съм с Koko. Вече е късно за "прикрепване", остава само варианта "издърпване". Федералните в Букурещ няма да приемат документите на човека, след като няма сертификат за селекция от Виена. Доста късно е и за варианта "сключване на брак". Ако сключат брак сега и информират за това имиграционните на Квебек, изпращайки им и молба за селекция заедно с останалите документи на съпругът, рискуват да просрочат времето за валидност на медицинските, а следователно - и на визата, на момичето (съпругата).
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Не е късно. "Прикрепването" може да стане по всяко време преди визата да е издадена. Федералните естествено няма да му приемат документите, затова трябва да се контактуват първо квебекските имиграционни, за да му издадат сертификат. Това е напълно възможно - има хора в този форум които са го правили (не помня кои бяха, надявам се да се обадят). Издаването на визата на съпругата наистина ще се забави с няколко месеца, но това е по-добре (и в крайна сметка по-бързо) отколко да се занимават после със спонсориране.Linko написа:Съгласен съм с Koko. Вече е късно за "прикрепване", остава само варианта "издърпване". Федералните в Букурещ няма да приемат документите на човека, след като няма сертификат за селекция от Виена. Доста късно е и за варианта "сключване на брак". Ако сключат брак сега и информират за това имиграционните на Квебек, изпращайки им и молба за селекция заедно с останалите документи на съпругът, рискуват да просрочат времето за валидност на медицинските, а следователно - и на визата, на момичето (съпругата)
И едно предупреждение към dimtzolov (това вероятно го знаете, но за всеки случай): Ако решите да не се жените преди на приятелката ти да са и издали визата, в никой случай не се женете след като са и издали визата и преди да е заминала за Канада. Ако го направите, визата и става невалидна и настава голяма каша!
dimtzolov, виж и тези по-стари теми:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 2%E8%E7%E0
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 2%E8%E7%E0 (обърни внимание на последното мнение)
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 2%E8%E7%E0 (обърни внимание на последното мнение)
Мнго ви благодаря на всички за хубавите отговори! И извинявайте за закъснението...
Моята приятелка вече получи документи за медицински. Значи според вас ако скючим брак, след медицинските и веднага информираме Виена, няама да има проблеми. За нас това би било чудесно, ако можем да заминем заедно
Поздрави и бъдещи успехи!
Моята приятелка вече получи документи за медицински. Значи според вас ако скючим брак, след медицинските и веднага информираме Виена, няама да има проблеми. За нас това би било чудесно, ако можем да заминем заедно
Поздрави и бъдещи успехи!
- Pate Jaki
- Обратна връзка:
Zdrasti, Dim,
Ako imate zelanie da se ozentie - tova e naj-barzia i dobar variant dvamata da zaminete. Az taka napravih i vsichko mina mnogo gladko. Eto ti malko dati, za da se orientirash v srokovete (az biah po federalnata prez Viena, takla che bi triabvalo da e podobno):
Feb 04 - poluchih pismo da prashtam pasport za viza (moite medicinski iztichaha na Sept 1, 2004, taka che barzah dosta, a i te maj mi vliazoha v polozenieto i vsichko mnogo skorostno dviziha za sapruga mi, za da uspeem da kacnem predi Sept 1).
Feb 04 - naj-napred im pratih fax, che shte se omazvam i iskam da "amend"-na sapruga si, za da sme zaedno.
Mar 04 - poluchih otgovor - s formuliar za nego da popalva i da si vadi birth certificate, police i t.n. (plus utochnenie, che vednaga sled svatbata triabva da im pratia brachnoto svidetelstvo, za da zadvizat procedurata po-natatak). UTOCHNENIE - edin immigration advokat posle mi spomena, che sa napravili zest, che sa zadvizili i dokumentite na sapruga mi oshte predi svatbata, moze bi poradi ogranichenieto vav vremeto. Vav vseki sluchaj - ne e losho da im pratite edin fax, uvedomiavasht gi, che planirash skoro svatba i che bi iskal da amend-nesh saprugata si (t.e. tia teb
, i kakvo sledva spored tiah.
April 04 - izpratihme dokumenite mu.
May 04 - poluchihme vtorite dokumenti za nego - medicinskite
May 04 - sled svatbata pratihme marriage certificate.
June 04 - dojde novoto pismo (veche za dvamata) - da prashtame pasporti za vizi.
July 04 - vizite dojdoha.
Aug 04 - patuvane za Canada.
USPEH i ako imash nuzda ot oshte info - mozesh da mi pishesh i lichno saobshtenie.
Iana
Pate Jaki
Ako imate zelanie da se ozentie - tova e naj-barzia i dobar variant dvamata da zaminete. Az taka napravih i vsichko mina mnogo gladko. Eto ti malko dati, za da se orientirash v srokovete (az biah po federalnata prez Viena, takla che bi triabvalo da e podobno):
Feb 04 - poluchih pismo da prashtam pasport za viza (moite medicinski iztichaha na Sept 1, 2004, taka che barzah dosta, a i te maj mi vliazoha v polozenieto i vsichko mnogo skorostno dviziha za sapruga mi, za da uspeem da kacnem predi Sept 1).
Feb 04 - naj-napred im pratih fax, che shte se omazvam i iskam da "amend"-na sapruga si, za da sme zaedno.
Mar 04 - poluchih otgovor - s formuliar za nego da popalva i da si vadi birth certificate, police i t.n. (plus utochnenie, che vednaga sled svatbata triabva da im pratia brachnoto svidetelstvo, za da zadvizat procedurata po-natatak). UTOCHNENIE - edin immigration advokat posle mi spomena, che sa napravili zest, che sa zadvizili i dokumentite na sapruga mi oshte predi svatbata, moze bi poradi ogranichenieto vav vremeto. Vav vseki sluchaj - ne e losho da im pratite edin fax, uvedomiavasht gi, che planirash skoro svatba i che bi iskal da amend-nesh saprugata si (t.e. tia teb

June 04 - dojde novoto pismo (veche za dvamata) - da prashtame pasporti za vizi.
USPEH i ako imash nuzda ot oshte info - mozesh da mi pishesh i lichno saobshtenie.
Iana
Pate Jaki
е баси съвпадениетоPate Jaki написа:Zdrasti, Dim,
Iana
Pate Jaki

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Agent predi da nagazisch w dalbokata woda na kanadskata immigraziq -
Te sawetwam dobre da ogledasch nestata.
Waprosa e 4e ti si viwql 5 god w Germanyi glednata to4ka ti e druga.
Da ne te plasch ama move da se okave 4e zaplatata deto ti dawat sega w uniwersiteta move da e nedostivima w Canada a i da rabotisch i powe4e ot 19h na den.
Porednoto dokazatelstwo kakwi i kolko spezialisti i trqbwat na kanada e sawsem
prqsno – wiv tuk
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=8831
Samo kato altrenatiwa – pregledai kakwo pische w nowiq zakon w Gemany- tam imasche nesto za studenti –prosto popamet si spomnqm.
Tuka w De nikoi nqma da te pita imasch li nesmski raboten opit a i ezka znaesch predpolagam.
Ama rescheniqta sa si twoi -ti reschawasch.
Te sawetwam dobre da ogledasch nestata.
Waprosa e 4e ti si viwql 5 god w Germanyi glednata to4ka ti e druga.
Da ne te plasch ama move da se okave 4e zaplatata deto ti dawat sega w uniwersiteta move da e nedostivima w Canada a i da rabotisch i powe4e ot 19h na den.
Porednoto dokazatelstwo kakwi i kolko spezialisti i trqbwat na kanada e sawsem
prqsno – wiv tuk
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=8831
Samo kato altrenatiwa – pregledai kakwo pische w nowiq zakon w Gemany- tam imasche nesto za studenti –prosto popamet si spomnqm.
Tuka w De nikoi nqma da te pita imasch li nesmski raboten opit a i ezka znaesch predpolagam.
Ama rescheniqta sa si twoi -ti reschawasch.