Медицински прегледи при бременност

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Al Bundy

Медицински прегледи при бременност

Мнение от Al Bundy »

Здравейте,
Нови сме във форума, но намираме доста интересни изказвания и полезна информация. Ние изчакваме медицинските си прегледи. Докато чакахме съпругата ми забременя. Знаем обаче, че медицинските прегледи не минават без рентгенова снимка и на двамата. Ние се притесняваме да минем през рентгена при условие че "сме бременни". Някой имал ли е подобен случай или да е чул нещо по въпроса? Някой който е минал през рентген по време на бремемнност или да е решил по някакав друг начин въпроса...? Ще бъдем благодарни ако някой сподели опита си с нас.
jana

Мнение от jana »

Когато получихме медицинските формуляри бях бременна в осмия месец. Съпругът ми се обади във Вита и от там го посъветваха да изчакаме да родя и тогава да направим прегледите. Първо защото не е за препоръчване да се прави ренгенова снимка по време на бременността и второ жените трябва да си правят изследване(цито намазка), което по време на бременност не дава реален резултат. Разбира се моят съвет е все пак да се консултирате с лекарите от Вита.
LaRue

Мнение от LaRue »

Попитайте в:

МОМ-Международна организация по миграция
тел.:02/981 6365,981 8376

Медицински център Вита
тел.:943 4398, 46 53 76
www.vita.bg
д-р Савчева - vita@intech.bg
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
stanli

Мнение от stanli »

Zdravei AL Bundi!
Nie s jena mi sme v sashtoto polojenie! Pol4ihme si meditsinskite kogato tq beshe bremenna v tretiq mesets. Tai kato meditsinskite trqbva da se napravqt v ramkite na tri mesetsa sled polu4avaneto im, to nie nqmahme drug izbor i gi napravihme. Prosto na saprugata ti nqma da pravqt rengenova snimka. Ot VITA izprashtat vashite meditsinski vav Viena s poqsnenieto 4e tq e bremena i 4e shte si napravi snimka kogato rodi i imenno togava shte izpratqt i neinata snimka. Rengen moje da se napravi i sled 7-q mesets na bremenosta, no mai e po-dobre da iz4akate dokato se rodi deteto vi. Kogato se rodi trqbva da iziskvate dokumenti ot Bucorest i za bebo! Da vi e jivo i zdravo i leka bremennost!
Vsashtnost nie se obarnahme kam Vita, kam MOM i kam Rumania. Ot Vita ni kazaha, che meditzinskite sa sas zadalzitelen srok ot 3 mesetza. Ot MOM ni kazaha, che mojem da izpratim ofitzialno pismo, s koeto da uvedomim posolstvoto v Rumania, che shte napravim meditzinskite sled kato bebeto se rodi. A ot Rumania, poluchihme otgovor tochno sled kato 3te mesetza na meditzinskite veche biaha iztekli i tam te ni kazvaha, che triabva da gi napravim v ramkite na 45 dni (nie toku shto gi biahme napravili, ne iskahme da riskuvame i gi napravihme predi iztichaneto na trite mesetza).

V kraina smetka izborat e vash! Moje bi shte vi pozvoliat da gi napravite sled rajdaneto, no triabva ofitzialno da gi informirate v Bucurest..
Nie ne iskahme da riskuvame.... A za rentgena niama problem, prosto shte se napravi sled rajdaneto. Vizata na maja sashto shte bade izpratena sled kato se poluchi i rentgenovata snimka na jenata. A otnosno tzitomanaskata..... do kolkoto razbrah mai se spestiava na jenata v toia sluchai (koeto vse pak e predimstvo:):))
Uspeh! Dano da sam bil polezen.
Аватар
Татяна

нов отговор

Мнение от Татяна »

И аз минах по този път. Направиха ми всички изследвания без рентгеновата снимка през 2-рия месец от бременността и ги изпратиха в Букурещ, а от МОМ ме информираха, че са изпратени и във Виена. Така спазихме 3-месечния срок за валидност на медицинските, ако въобще има такъв срок. С учудване по-късно разбрах, че статусът ни е променен на decision made. Тогава започнах да се надявам, че може да мина без рентгенова снимка. Писах им няколко e-mail-а, а преди малко им писах и втори факс, за да ме информират относно взетото решение възможно най-скоро, защото вече се появява проблемът със самолетните билети, но засега няма резултат. От д-р Савчева научих, след като тя се консултира с гинеколога в клиниката, че след 4-тия месец рентгеновата снимка е възможна с оловна защита, тъй като органите на бебето вече са се образували и няма риск. Рентгенологът в ИСУЛ ми каза, че световните изисквания са рентгеновите снимки да се правят след 6-тия месец. При моите изследвания имах проблем с изследването на урината, тъй като заради повръщането се бях обезводнила. Всички бяха много добре настроени и ме изпратиха в двора да пия вода, което се превърна в един от най-големите кошмари в живота ми. Само като си спомня малката тоалетна :cry: ! За щастие вторите изследвания бяха по-добри. Решили сме бебето да се ражда в Канада. Сега съм в петия месец и смятам да ходя за рентгенова снимка през някоя от следващите седмици.
Аватар
Dessislava

Мнение от Dessislava »

Аз бях браманна по време на интервюто, съответно медицинските ни дойдоха през този период. Абсолютно категорични бяхме, че ще изчакаме да родя и тогава ще ги правим.
Честно казано се учудвам, че въобще имате колебания!!! В крайна сметка Канада си е там, няма да избяга, но ми се струва УЖАСНО ЛЕКОМИСЛЕНО да рискувате да се случи нещо на децата ви /защото рискът НЕ Е МИНИМАЛЕН, въпреки че може и нищо да не му стане на бебето/, заради 2-3 месеца. Пък били те и 5 месеца.

Вие си взимате решение, аз само ще ви кажа това, което знам.
- рентгеновата снимка е допустима ако наистина е много важна за живота и здравето на майката след 6-ти месец на бременността. При това с изришното съгласие на майката
- това си е абсолютно облъчване на плода и рискът от малформъции на плода е съвсем реален
- всичките ми познати лекари бяха категорични по въпроса - абсурд

Може би остава да си помислите и защо на бебетата /които междувпрочем също минават медицински, независимо, че са на няколко месеца/ не се прави рентгенова снимка...

Успех ви желая! :wink:
Аватар
Татяна

нов отговор

Мнение от Татяна »

На децата също не се правят рентгенови снимки при медицинските за Канада. Днес направих поредната консултация и ми казаха, че няма проблем с рентгеновата снимка след 18 седмица, естествено с оловна защита, а оловото не пропуска рентгенови лъчи. Аз не искам да раждам без упойка, не искам и бебето да го лазят хлебарки в родилния дом. Това са част от причините да се съглася за рентгеновата снимка сега, за да може бебето да се роди в Канада. Всеки сам си решава.
Aries

Мнение от Aries »

Мила Татяна, защо толкова черногледо за бългаските болници. В края на краищата има и частни такива. Ето например жена ми скоро ражда в Торакс, Пловдив, и е страшно доволна, както от обслужването, така и от обстановката. И цената е съвсем приемлива (600 лева), като даже има опция за нейното разсрочване върху 6-месечен период.
Така че, ако не успеете на време за самолета има изход от положението в БГ. Забавянето ще е само 3 месеца.
Аватар
ghost

Мнение от ghost »

Aries написа:Мила Татяна, защо толкова черногледо за бългаските болници. В края на краищата има и частни такива. Ето например жена ми скоро ражда в Торакс, Пловдив, и е страшно доволна, както от обслужването, така и от обстановката. И цената е съвсем приемлива (600 лева), като даже има опция за нейното разсрочване върху 6-месечен период.
Така че, ако не успеете на време за самолета има изход от положението в БГ. Забавянето ще е само 3 месеца.
600 lw. za niakoj hora w Balgaria sa zaplatite za 4 meseca.
Aries, aries - mnenieto ti ne e podhodia6to za srednostatisti4eskia Balgarin.
Aries

Мнение от Aries »

Скъпи ми, средностатистически българино. Какво мога да кажа?
Ами например това, че средностатистическия българин пуши поне кутия на ден. При двама - 2. По левче - 2 лева. За месеца - 60. За 15 месеца - 900 (9 бременност + 6 разсрочка).
Какво излиза. Прескъпото, по твои думи раждане, се равнява на две кафета и две коли в ден. Огледай се и виж - заведенията са пълни. Също със средностатистически българи.
Не съм казал, че всеки може да бръкне и да извади 600 лева отведнъж, но това събитие не настъпва внезапно. Има достатъчно време да се съберат нужните средства.
LaRue

Re: нов отговор

Мнение от LaRue »

Татяна написа:На децата също не се правят рентгенови снимки при медицинските за Канада. Днес направих поредната консултация и ми казаха, че няма проблем с рентгеновата снимка след 18 седмица, естествено с оловна защита, а оловото не пропуска рентгенови лъчи. Аз не искам да раждам без упойка, не искам и бебето да го лазят хлебарки в родилния дом. Това са част от причините да се съглася за рентгеновата снимка сега, за да може бебето да се роди в Канада. Всеки сам си решава.
Не виждам връзката между упойката и хлебарките?
Раждането на дете при зрелите хора е планиран и управляван процес.
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
Татяна

отговор

Мнение от Татяна »

LaRue,
Долавям упрека ти, на който ще отговоря, че точно това очаквам в най- трудния момент - в никакъв случай не и подкрепа. А относно бременността в неподходящия момент явно не всички сме "зрели", а ако чакаме да озреем ще си останем бездетни. Раждането на дете си е лично решение и мисля, че никой няма право да се меси. А връзката между хлебарките и упойката се надявам никога да не разбереш!!!
Аватар
Dessislava

Мнение от Dessislava »

Татяна, права си - твърде лично решение е кой как планира семейството си, раждането на детето си и т.н. Което не означава обаче, че взетото решение е меродавно, нали така?! :wink:
Ще ти кажа само, че аз родих тук, в БГ преди 10 месеца, родих с УПОЙКА, при ЧУДЕСЕН специалист, няма да изпадам в подробности какво значение има това за майката и бебето, сама ще разбереш, живот и здраве. Нямам грам лош спомен от раждането си, напротив - смяхме се прези цялото време, бях наистина щастлива и всичко това в ДЪРЖВАНА БОЛНИЦА.Просто се бяхме погрижили да си намерим добър доктор, който не само да си прибере парите, а да ги оправдае. Така че всичко е въпрос освен на лично решение и на мисъл една стъпка напред.
В тази връзка ми се струва, че се опитваш да оправдаеш твое решение, без да мислиш достатъчно за РИСКОВЕТЕ от него /не говоря за негативни последици, те са функция на рисковете, но не са задължителни, да не дава Господ!/ :(
Освен това мислиш ли, че ако тепърва ще правиш снимка, тя трябва да отиде до Виена, да се вземе становище /август са в отпуск най често и не си дават особено много зор/, за ви изпратят писмо за визи и самите визи /смятай го в най-оптимистичния вариант 1 месец/, съответно да си намерите билети /което вече е страхотен проблем до края на август/ и в крайна сметка да пристигнете в Канада с бебе в тумбака?!?!!? :)
При всички случаи ти желая леко раждане и те съветвам да не си дава толкова много зор, защото има неща, които просто не зависят от теб! Успех! :wink:
pumpy

Мнение от pumpy »

ghost написа:
600 lw. za niakoj hora w Balgaria sa zaplatite za 4 meseca.
Aries, aries - mnenieto ti ne e podhodia6to za srednostatisti4eskia Balgarin.
как средностатистическият българин плаща 2500 лева за процедура за имиграция в PQ, кафета, цигари и др. такива и няма 600 лева за раждането на собственото си дете ???
Заключено