Медицински прегледи при бременност
Медицински прегледи при бременност
Здравейте,
Нови сме във форума, но намираме доста интересни изказвания и полезна информация. Ние изчакваме медицинските си прегледи. Докато чакахме съпругата ми забременя. Знаем обаче, че медицинските прегледи не минават без рентгенова снимка и на двамата. Ние се притесняваме да минем през рентгена при условие че "сме бременни". Някой имал ли е подобен случай или да е чул нещо по въпроса? Някой който е минал през рентген по време на бремемнност или да е решил по някакав друг начин въпроса...? Ще бъдем благодарни ако някой сподели опита си с нас.
Нови сме във форума, но намираме доста интересни изказвания и полезна информация. Ние изчакваме медицинските си прегледи. Докато чакахме съпругата ми забременя. Знаем обаче, че медицинските прегледи не минават без рентгенова снимка и на двамата. Ние се притесняваме да минем през рентгена при условие че "сме бременни". Някой имал ли е подобен случай или да е чул нещо по въпроса? Някой който е минал през рентген по време на бремемнност или да е решил по някакав друг начин въпроса...? Ще бъдем благодарни ако някой сподели опита си с нас.
Когато получихме медицинските формуляри бях бременна в осмия месец. Съпругът ми се обади във Вита и от там го посъветваха да изчакаме да родя и тогава да направим прегледите. Първо защото не е за препоръчване да се прави ренгенова снимка по време на бременността и второ жените трябва да си правят изследване(цито намазка), което по време на бременност не дава реален резултат. Разбира се моят съвет е все пак да се консултирате с лекарите от Вита.
-
Попитайте в:
МОМ-Международна организация по миграция
тел.:02/981 6365,981 8376
Медицински център Вита
тел.:943 4398, 46 53 76
www.vita.bg
д-р Савчева - vita@intech.bg
МОМ-Международна организация по миграция
тел.:02/981 6365,981 8376
Медицински център Вита
тел.:943 4398, 46 53 76
www.vita.bg
д-р Савчева - vita@intech.bg
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended

Zdravei AL Bundi!
Nie s jena mi sme v sashtoto polojenie! Pol4ihme si meditsinskite kogato tq beshe bremenna v tretiq mesets. Tai kato meditsinskite trqbva da se napravqt v ramkite na tri mesetsa sled polu4avaneto im, to nie nqmahme drug izbor i gi napravihme. Prosto na saprugata ti nqma da pravqt rengenova snimka. Ot VITA izprashtat vashite meditsinski vav Viena s poqsnenieto 4e tq e bremena i 4e shte si napravi snimka kogato rodi i imenno togava shte izpratqt i neinata snimka. Rengen moje da se napravi i sled 7-q mesets na bremenosta, no mai e po-dobre da iz4akate dokato se rodi deteto vi. Kogato se rodi trqbva da iziskvate dokumenti ot Bucorest i za bebo! Da vi e jivo i zdravo i leka bremennost!
Vsashtnost nie se obarnahme kam Vita, kam MOM i kam Rumania. Ot Vita ni kazaha, che meditzinskite sa sas zadalzitelen srok ot 3 mesetza. Ot MOM ni kazaha, che mojem da izpratim ofitzialno pismo, s koeto da uvedomim posolstvoto v Rumania, che shte napravim meditzinskite sled kato bebeto se rodi. A ot Rumania, poluchihme otgovor tochno sled kato 3te mesetza na meditzinskite veche biaha iztekli i tam te ni kazvaha, che triabva da gi napravim v ramkite na 45 dni (nie toku shto gi biahme napravili, ne iskahme da riskuvame i gi napravihme predi iztichaneto na trite mesetza).
V kraina smetka izborat e vash! Moje bi shte vi pozvoliat da gi napravite sled rajdaneto, no triabva ofitzialno da gi informirate v Bucurest..
Nie ne iskahme da riskuvame.... A za rentgena niama problem, prosto shte se napravi sled rajdaneto. Vizata na maja sashto shte bade izpratena sled kato se poluchi i rentgenovata snimka na jenata. A otnosno tzitomanaskata..... do kolkoto razbrah mai se spestiava na jenata v toia sluchai (koeto vse pak e predimstvo:):))
Uspeh! Dano da sam bil polezen.
Nie s jena mi sme v sashtoto polojenie! Pol4ihme si meditsinskite kogato tq beshe bremenna v tretiq mesets. Tai kato meditsinskite trqbva da se napravqt v ramkite na tri mesetsa sled polu4avaneto im, to nie nqmahme drug izbor i gi napravihme. Prosto na saprugata ti nqma da pravqt rengenova snimka. Ot VITA izprashtat vashite meditsinski vav Viena s poqsnenieto 4e tq e bremena i 4e shte si napravi snimka kogato rodi i imenno togava shte izpratqt i neinata snimka. Rengen moje da se napravi i sled 7-q mesets na bremenosta, no mai e po-dobre da iz4akate dokato se rodi deteto vi. Kogato se rodi trqbva da iziskvate dokumenti ot Bucorest i za bebo! Da vi e jivo i zdravo i leka bremennost!
Vsashtnost nie se obarnahme kam Vita, kam MOM i kam Rumania. Ot Vita ni kazaha, che meditzinskite sa sas zadalzitelen srok ot 3 mesetza. Ot MOM ni kazaha, che mojem da izpratim ofitzialno pismo, s koeto da uvedomim posolstvoto v Rumania, che shte napravim meditzinskite sled kato bebeto se rodi. A ot Rumania, poluchihme otgovor tochno sled kato 3te mesetza na meditzinskite veche biaha iztekli i tam te ni kazvaha, che triabva da gi napravim v ramkite na 45 dni (nie toku shto gi biahme napravili, ne iskahme da riskuvame i gi napravihme predi iztichaneto na trite mesetza).
V kraina smetka izborat e vash! Moje bi shte vi pozvoliat da gi napravite sled rajdaneto, no triabva ofitzialno da gi informirate v Bucurest..
Nie ne iskahme da riskuvame.... A za rentgena niama problem, prosto shte se napravi sled rajdaneto. Vizata na maja sashto shte bade izpratena sled kato se poluchi i rentgenovata snimka na jenata. A otnosno tzitomanaskata..... do kolkoto razbrah mai se spestiava na jenata v toia sluchai (koeto vse pak e predimstvo:):))
Uspeh! Dano da sam bil polezen.
нов отговор
И аз минах по този път. Направиха ми всички изследвания без рентгеновата снимка през 2-рия месец от бременността и ги изпратиха в Букурещ, а от МОМ ме информираха, че са изпратени и във Виена. Така спазихме 3-месечния срок за валидност на медицинските, ако въобще има такъв срок. С учудване по-късно разбрах, че статусът ни е променен на decision made. Тогава започнах да се надявам, че може да мина без рентгенова снимка. Писах им няколко e-mail-а, а преди малко им писах и втори факс, за да ме информират относно взетото решение възможно най-скоро, защото вече се появява проблемът със самолетните билети, но засега няма резултат. От д-р Савчева научих, след като тя се консултира с гинеколога в клиниката, че след 4-тия месец рентгеновата снимка е възможна с оловна защита, тъй като органите на бебето вече са се образували и няма риск. Рентгенологът в ИСУЛ ми каза, че световните изисквания са рентгеновите снимки да се правят след 6-тия месец. При моите изследвания имах проблем с изследването на урината, тъй като заради повръщането се бях обезводнила. Всички бяха много добре настроени и ме изпратиха в двора да пия вода, което се превърна в един от най-големите кошмари в живота ми. Само като си спомня малката тоалетна
! За щастие вторите изследвания бяха по-добри. Решили сме бебето да се ражда в Канада. Сега съм в петия месец и смятам да ходя за рентгенова снимка през някоя от следващите седмици.

- Dessislava
Аз бях браманна по време на интервюто, съответно медицинските ни дойдоха през този период. Абсолютно категорични бяхме, че ще изчакаме да родя и тогава ще ги правим.
Честно казано се учудвам, че въобще имате колебания!!! В крайна сметка Канада си е там, няма да избяга, но ми се струва УЖАСНО ЛЕКОМИСЛЕНО да рискувате да се случи нещо на децата ви /защото рискът НЕ Е МИНИМАЛЕН, въпреки че може и нищо да не му стане на бебето/, заради 2-3 месеца. Пък били те и 5 месеца.
Вие си взимате решение, аз само ще ви кажа това, което знам.
- рентгеновата снимка е допустима ако наистина е много важна за живота и здравето на майката след 6-ти месец на бременността. При това с изришното съгласие на майката
- това си е абсолютно облъчване на плода и рискът от малформъции на плода е съвсем реален
- всичките ми познати лекари бяха категорични по въпроса - абсурд
Може би остава да си помислите и защо на бебетата /които междувпрочем също минават медицински, независимо, че са на няколко месеца/ не се прави рентгенова снимка...
Успех ви желая!
Честно казано се учудвам, че въобще имате колебания!!! В крайна сметка Канада си е там, няма да избяга, но ми се струва УЖАСНО ЛЕКОМИСЛЕНО да рискувате да се случи нещо на децата ви /защото рискът НЕ Е МИНИМАЛЕН, въпреки че може и нищо да не му стане на бебето/, заради 2-3 месеца. Пък били те и 5 месеца.
Вие си взимате решение, аз само ще ви кажа това, което знам.
- рентгеновата снимка е допустима ако наистина е много важна за живота и здравето на майката след 6-ти месец на бременността. При това с изришното съгласие на майката
- това си е абсолютно облъчване на плода и рискът от малформъции на плода е съвсем реален
- всичките ми познати лекари бяха категорични по въпроса - абсурд
Може би остава да си помислите и защо на бебетата /които междувпрочем също минават медицински, независимо, че са на няколко месеца/ не се прави рентгенова снимка...
Успех ви желая!

нов отговор
На децата също не се правят рентгенови снимки при медицинските за Канада. Днес направих поредната консултация и ми казаха, че няма проблем с рентгеновата снимка след 18 седмица, естествено с оловна защита, а оловото не пропуска рентгенови лъчи. Аз не искам да раждам без упойка, не искам и бебето да го лазят хлебарки в родилния дом. Това са част от причините да се съглася за рентгеновата снимка сега, за да може бебето да се роди в Канада. Всеки сам си решава.
Мила Татяна, защо толкова черногледо за бългаските болници. В края на краищата има и частни такива. Ето например жена ми скоро ражда в Торакс, Пловдив, и е страшно доволна, както от обслужването, така и от обстановката. И цената е съвсем приемлива (600 лева), като даже има опция за нейното разсрочване върху 6-месечен период.
Така че, ако не успеете на време за самолета има изход от положението в БГ. Забавянето ще е само 3 месеца.
Така че, ако не успеете на време за самолета има изход от положението в БГ. Забавянето ще е само 3 месеца.
600 lw. za niakoj hora w Balgaria sa zaplatite za 4 meseca.Aries написа:Мила Татяна, защо толкова черногледо за бългаските болници. В края на краищата има и частни такива. Ето например жена ми скоро ражда в Торакс, Пловдив, и е страшно доволна, както от обслужването, така и от обстановката. И цената е съвсем приемлива (600 лева), като даже има опция за нейното разсрочване върху 6-месечен период.
Aries, aries - mnenieto ti ne e podhodia6to za srednostatisti4eskia Balgarin.
Скъпи ми, средностатистически българино. Какво мога да кажа?
Ами например това, че средностатистическия българин пуши поне кутия на ден. При двама - 2. По левче - 2 лева. За месеца - 60. За 15 месеца - 900 (9 бременност + 6 разсрочка).
Какво излиза. Прескъпото, по твои думи раждане, се равнява на две кафета и две коли в ден. Огледай се и виж - заведенията са пълни. Също със средностатистически българи.
Не съм казал, че всеки може да бръкне и да извади 600 лева отведнъж, но това събитие не настъпва внезапно. Има достатъчно време да се съберат нужните средства.
Ами например това, че средностатистическия българин пуши поне кутия на ден. При двама - 2. По левче - 2 лева. За месеца - 60. За 15 месеца - 900 (9 бременност + 6 разсрочка).
Какво излиза. Прескъпото, по твои думи раждане, се равнява на две кафета и две коли в ден. Огледай се и виж - заведенията са пълни. Също със средностатистически българи.
Не съм казал, че всеки може да бръкне и да извади 600 лева отведнъж, но това събитие не настъпва внезапно. Има достатъчно време да се съберат нужните средства.
-
Re: нов отговор
Не виждам връзката между упойката и хлебарките?Татяна написа:На децата също не се правят рентгенови снимки при медицинските за Канада. Днес направих поредната консултация и ми казаха, че няма проблем с рентгеновата снимка след 18 седмица, естествено с оловна защита, а оловото не пропуска рентгенови лъчи. Аз не искам да раждам без упойка, не искам и бебето да го лазят хлебарки в родилния дом. Това са част от причините да се съглася за рентгеновата снимка сега, за да може бебето да се роди в Канада. Всеки сам си решава.
Раждането на дете при зрелите хора е планиран и управляван процес.
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???

отговор
LaRue,
Долавям упрека ти, на който ще отговоря, че точно това очаквам в най- трудния момент - в никакъв случай не и подкрепа. А относно бременността в неподходящия момент явно не всички сме "зрели", а ако чакаме да озреем ще си останем бездетни. Раждането на дете си е лично решение и мисля, че никой няма право да се меси. А връзката между хлебарките и упойката се надявам никога да не разбереш!!!
Долавям упрека ти, на който ще отговоря, че точно това очаквам в най- трудния момент - в никакъв случай не и подкрепа. А относно бременността в неподходящия момент явно не всички сме "зрели", а ако чакаме да озреем ще си останем бездетни. Раждането на дете си е лично решение и мисля, че никой няма право да се меси. А връзката между хлебарките и упойката се надявам никога да не разбереш!!!
- Dessislava
Татяна, права си - твърде лично решение е кой как планира семейството си, раждането на детето си и т.н. Което не означава обаче, че взетото решение е меродавно, нали така?!
Ще ти кажа само, че аз родих тук, в БГ преди 10 месеца, родих с УПОЙКА, при ЧУДЕСЕН специалист, няма да изпадам в подробности какво значение има това за майката и бебето, сама ще разбереш, живот и здраве. Нямам грам лош спомен от раждането си, напротив - смяхме се прези цялото време, бях наистина щастлива и всичко това в ДЪРЖВАНА БОЛНИЦА.Просто се бяхме погрижили да си намерим добър доктор, който не само да си прибере парите, а да ги оправдае. Така че всичко е въпрос освен на лично решение и на мисъл една стъпка напред.
В тази връзка ми се струва, че се опитваш да оправдаеш твое решение, без да мислиш достатъчно за РИСКОВЕТЕ от него /не говоря за негативни последици, те са функция на рисковете, но не са задължителни, да не дава Господ!/
Освен това мислиш ли, че ако тепърва ще правиш снимка, тя трябва да отиде до Виена, да се вземе становище /август са в отпуск най често и не си дават особено много зор/, за ви изпратят писмо за визи и самите визи /смятай го в най-оптимистичния вариант 1 месец/, съответно да си намерите билети /което вече е страхотен проблем до края на август/ и в крайна сметка да пристигнете в Канада с бебе в тумбака?!?!!?
При всички случаи ти желая леко раждане и те съветвам да не си дава толкова много зор, защото има неща, които просто не зависят от теб! Успех!

Ще ти кажа само, че аз родих тук, в БГ преди 10 месеца, родих с УПОЙКА, при ЧУДЕСЕН специалист, няма да изпадам в подробности какво значение има това за майката и бебето, сама ще разбереш, живот и здраве. Нямам грам лош спомен от раждането си, напротив - смяхме се прези цялото време, бях наистина щастлива и всичко това в ДЪРЖВАНА БОЛНИЦА.Просто се бяхме погрижили да си намерим добър доктор, който не само да си прибере парите, а да ги оправдае. Така че всичко е въпрос освен на лично решение и на мисъл една стъпка напред.
В тази връзка ми се струва, че се опитваш да оправдаеш твое решение, без да мислиш достатъчно за РИСКОВЕТЕ от него /не говоря за негативни последици, те са функция на рисковете, но не са задължителни, да не дава Господ!/

Освен това мислиш ли, че ако тепърва ще правиш снимка, тя трябва да отиде до Виена, да се вземе становище /август са в отпуск най често и не си дават особено много зор/, за ви изпратят писмо за визи и самите визи /смятай го в най-оптимистичния вариант 1 месец/, съответно да си намерите билети /което вече е страхотен проблем до края на август/ и в крайна сметка да пристигнете в Канада с бебе в тумбака?!?!!?

При всички случаи ти желая леко раждане и те съветвам да не си дава толкова много зор, защото има неща, които просто не зависят от теб! Успех!

как средностатистическият българин плаща 2500 лева за процедура за имиграция в PQ, кафета, цигари и др. такива и няма 600 лева за раждането на собственото си дете ???ghost написа:
600 lw. za niakoj hora w Balgaria sa zaplatite za 4 meseca.
Aries, aries - mnenieto ti ne e podhodia6to za srednostatisti4eskia Balgarin.