Още новини за КОФИ
- мравката Z
Още новини за КОФИ
В древността лошите вестоносци ги убивали, а и вчера беше 1 април и не исках да прозвучи като лоша шега за хората които разчитаха на курсовете по френски за да се адаптират по-лесно на новото място.
Това което ни съобщиха и днес е че освен че има проект /почти е 100% сигурно че ще се приеме/ да се намалят парите от училището на 30 долара на седмица на човек, но и че от 1 август вече ще има само 3 нива, всяко с продължителност от 11 седмици /до сега бяха 8/ и часовете се увеличават на 30 на седмица /до сега бяха 25/. Няма да има курсове в корфурите а само в колежите и университетите. Ако някой няма достатъчно средства може да кандидатства за социал или само за карта за градския транпсорт.
Има и още лоши слухове като например че ще се спрат стипендиите в учебните заведения и ще се увеличи размера на отпусканите заеми.
Това което ни съобщиха и днес е че освен че има проект /почти е 100% сигурно че ще се приеме/ да се намалят парите от училището на 30 долара на седмица на човек, но и че от 1 август вече ще има само 3 нива, всяко с продължителност от 11 седмици /до сега бяха 8/ и часовете се увеличават на 30 на седмица /до сега бяха 25/. Няма да има курсове в корфурите а само в колежите и университетите. Ако някой няма достатъчно средства може да кандидатства за социал или само за карта за градския транпсорт.
Има и още лоши слухове като например че ще се спрат стипендиите в учебните заведения и ще се увеличи размера на отпусканите заеми.
Ние сме независими, защото нищо не зависи от нас!
Еми да ......
аз преди разправях да не се плюе по Канада и в часност по Квебек, защото даваха твърде много ама никой не ме слушаше и само ме базикаха. Лошото е че малко хора оценяваха благата които им се предлагат там. По-голяма част от тях имаха наглостта да заявят че Канада ги била ограбила.
А сега отрязват лека полека всичко ...... и накрая няма нищо да остане та поне като се плюе да има защо.
Жалко е наистина, но е индиректно извоювано.
Само дано не направят законите както тук, че тогава наистина ще има масово завръщане по родните места, защото не виждам как голяма част от тия дето само хленчат ще издържат.
Това е!
аз преди разправях да не се плюе по Канада и в часност по Квебек, защото даваха твърде много ама никой не ме слушаше и само ме базикаха. Лошото е че малко хора оценяваха благата които им се предлагат там. По-голяма част от тях имаха наглостта да заявят че Канада ги била ограбила.
А сега отрязват лека полека всичко ...... и накрая няма нищо да остане та поне като се плюе да има защо.
Жалко е наистина, но е индиректно извоювано.
Само дано не направят законите както тук, че тогава наистина ще има масово завръщане по родните места, защото не виждам как голяма част от тия дето само хленчат ще издържат.
Това е!
Ми всичко зависи от това с каква цел отиваш някаде. тук платени курсове никога не са съществували (но пък имаше безплатни в различни часове на деня) и пак сколасахме в дивия капитализъм. Това коетопредполагам че в Канада не е толкова див ...... и все може да се излиси нещо за оцеляване на новодошлите.Yv написа:Zna4i e do6lo vreme da pomislim za premestvane.
Абе мен най-много ме е страх да не вдигнат таксите в университети и колежи, защото сега са смешно ниски. Шаре уж беше обещал да ги държи така до края на мандата си, ама той и други неща обещаваше, а не всичко изпълнява. Има голям натиск за вдигане на таксите, нашите хора студентите също натискат, ама да видим какво ще излезе.
Abe to hubawo swar6i, ama po TQS tazi we4er dawaha ne6to w cifri - Social za sam 4owek - 880 $ (predi 545). Poglednah samo tabli4kata s cifrite, komentara sled neja swar6i, ina4e 6tiah da razkaja powe4e.JOY написа:...
Много,много лоши новини! Свърши социализма!![]()
...
ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Za stipendiite
"Има и още лоши слухове като например че ще се спрат стипендиите в учебните заведения и ще се увеличи размера на отпусканите заеми"
ДОКОЛКО Е ДОСТОВЕРНА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ И КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА СПИРАНЕ НА СТИПЕНДИИТЕ< САМО ЗАЕМИ ЛИ ЩЕ ИМА
ДОКОЛКО Е ДОСТОВЕРНА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ И КАКВО ОЗНАЧАВА ТОВА СПИРАНЕ НА СТИПЕНДИИТЕ< САМО ЗАЕМИ ЛИ ЩЕ ИМА
Never give up !
greshno info za stipendiite, otivash tuk
http://www.afe.gouv.qc.ca
posle chetesh Le saviez-vous dolu i ima dva pdf faila tam e obiasneno kakva ste e novata sistema ne vidiah nisto trevojno osven che godinata ste zapochva ot septemvri a ne kakto beshe dosega ot mai mesec. daje koito ste uchi tazi godina 2004-2005 e oblagodetelstvan zastoto godinata ste obhvasta 4 semestqra zastoto e prehodna.
vij za taksite e drug vqpros, no nisto nezam
http://www.afe.gouv.qc.ca
posle chetesh Le saviez-vous dolu i ima dva pdf faila tam e obiasneno kakva ste e novata sistema ne vidiah nisto trevojno osven che godinata ste zapochva ot septemvri a ne kakto beshe dosega ot mai mesec. daje koito ste uchi tazi godina 2004-2005 e oblagodetelstvan zastoto godinata ste obhvasta 4 semestqra zastoto e prehodna.
vij za taksite e drug vqpros, no nisto nezam