Dnes e mnogo yak den pak, shtoto svrshih chudna rabota.

Reshih da si napravya nov bg zadgranichen pasport, che skoro mi izticha toya, a ne iskam da si stoya bez nikakv pasport, dokato nyamam kanadski takav. Ot bg posolstvoto me svetnaha slednoto po telefona. Nastoyashtiyat pasport moje da se udalji samo za 6 meseca, ako iskate da e validen za po-dalgo vreme si izkarvate nov. Ima dva nachina za izkarvane na pasport. Ediniyat e super baven, plashtata 55 CA$, popalvate molbata za izdavane na pasport i chakate, dokato bradyasate 4-5 meseca da vi pristigne pasporta. Vtoriyat variant e po-gotin. Popalvate edno palnomoshtno nyakoy v bg da vi izkara pasporta i sreshtu skromnata suma ot 13 CA$ vi zaveryavat tova palnomoshtno v posolstvoto, a vie si go prashtate v bg sobstvenorachno, s popalnenata molba za pasport i kopie na akta vi za rajdane i 2 i 3 str. ot nastoyashtiya vi pasport. Ako ne ste ot Ottawa, moje da se obadite po telefona i shte vi pratyat po poshtata nujnite formulyari. Za pasport vi tryabvat i dve snimki. Drugo interesno e, che v bg posolstvoto izlyazoha dosta lyubezni, napravo da ne povyarva chovek.

Rabotnoto im vreme e mnogo interesno: Ponedelnik, Vtornik, chetvrtak i petak ot 10 do 12, a sryada ne priemat nikoy. No, po interesno e kak e prevedeno tova na angfliyski

Drugo interesno neshto e smyana na imeto. Az kato se zamislih to familiyata mi ne mi prechi, shtoto az i bez tova ne kriya, che sam kanadec ot bg proizhod ili nakratko bulgarian Canadian, no vijte prvoto ime mnogo drja da pochva s bukvichkata na moyata strana, s "C" kato Canada, a ne s "H" kato Honduras.