Автозастраховане в Британска Колумбия

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Aries

Re: Недостатъци на Калгари

Мнение от Aries »

AlexAA написа: 1. Автомобилни застраховки
Убийствени са, май само в Торонто са по-високи. Ако си купи човек баракуда за 1000 кинта, застраховката му е около 1800 на година (това е за гражданска отговорност). Ако човек няма 3 години безавариен шофьорски стаж в Канада, и си купи нова кола, бедна майка.... Говорим за 250-350/месец за пълно Каско.
Подобни са и във Ванкувър ако нямаш необходимите документи (за стаж) - 250 на месец двустранна. Смешното е, че чистак нова кола застраховката й е почти същата (20-30 долара разлика).

Нека да попитам още веднъж дали някой е чувал за тези другарчета:
http://www.canadiandirect.com/Renderer.jhtml.1.html
Според сайта им излиза, че правят застраховки в BC и AB, също така признавали Европейските книжки :?: :?: :?: Според бързата оценка е реално стара кола да бъде двустранно застрахована за около 70-80 на месец!!! Нова - около 100.
bp_de

Мнение от bp_de »

Aries написа: също така признавали Европейските книжки :?: :?: :?:

какво зна4и -признавали Европеиските книжки?
то си пи6е на саита на ICBC- (еднинстената оторизирана институция в БЦ по темат 6офиорски книжки -поне аз за друга институция не знам ) кои книжки са признати -демек не се даржи изпит-и наистина има от европа ама Бг ската не е сред тях.

The tests you will need to take to get a B.C. licence depend on the type of licence you have now:

Canadian, American, Austrian, German, Swiss, Japanese or South Korean driver's licence?
You will be issued a new equivalent class B.C. driver's licence.

In most cases, you will not need to take a road test if you hold:

( Даже и са тия книжки не пи6е 100 % - мисля 4е ти е ясно талкуването на - In most cases :D )

a Canadian or American passenger car or motorcycle operator's licence, or
an Austrian, German or Swiss Category B or German Class 3 driver's licence for passenger cars, or
a Japanese Ordinary driver's licence or a South Korean Class 2 Ordinary driver's licence for passenger cars, or
a Canadian licence equivalent to a B.C. Class 1, 2, 3 or 4 (commercial) licence
and your licence is valid or expired less than 3 years ago

вси4ки други са ''на трастиката'' :D - демек ходи се на изпит.

ина4е тия агенти от CDI може да кажат 4е и без книжка може да се кара- те не са институция занимаваста се с тая проблематика а наи обикновени застрахователи.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Има една тънкост, ако работиш за ООН, Червеният кръст, ЦРУ, и т.н. организации, които имат "специални" отношения на държавно или провинциално ниво, ще ти сменят книжката, дори ако книжката е от албания...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Aries

Мнение от Aries »

bp_de написа: какво зна4и -признавали Европеиските книжки?
то си пи6е на саита на ICBC- (еднинстената оторизирана институция в БЦ по темат 6офиорски книжки -поне аз за друга институция не знам ) кои книжки са признати -демек не се даржи изпит-и наистина има от европа ама Бг ската не е сред тях.
Не става въпрос да не се държи изпит - все пак това е застрахователна компания, не МВР. На сайта се твърди (по-точно като попълваш за примерна квота), че при положение, че имаш книжка над определен брой години (Северо американска или Европейска) застраховката ти пада драстично.
Въпроса ми е друг. И аз знам, че единствената организация, на която е позволено да застрахова в ВС е иси-биси, но сега излиза, че не е така.
Някой да знае нещо по въпроса?
bp_de

Мнение от bp_de »

звани им и питаи -но мен ли4но ми прили4ат като на наи нормални продава4и на застраховки на ИЦБЦ.
и а предлагам да отворим нова тема - сори аз се отклоних - 4е тука става дума за недостатаци на калгари а не за 6офиорски книжки. :D :D :D
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Aries написа: ... Въпроса ми е друг. И аз знам, че единствената организация, на която е позволено да застрахова в ВС е иси-биси, но сега излиза, че не е така.
Някой да знае нещо по въпроса?
Базовата застраховка, която е задължителна, (Basic Autoplan) се прави само с ICBC. Няма "не искам" :D, никой друг не може да я прави. От там нататък, всичко друго (Collision, Comprehensive, Extended и т.н.) се прави по желание и може да се направи или с ICBC, или с частна компания.
Това което си намерил като цена от Canadian Direct е за допълнителната част. Тук е обяснено какво ти покрива: Coverages Offered for British Columbia
Освен нея трябва да си вземеш и задължителния Basic Autoplan от ICBC който е от порядъка на 100-тина долара на месец и като цяло пак наближаваш 200 долара на месец :x.
:beer: :beer:
Obey gravity ... It's the law!
Aries

Мнение от Aries »

Това обяснява всичко :oops: :twisted:
Признавам си, че не си направих труда да прочета ала-балщините им, защото 80-90 долара ми се сториха прекалено висока цена за допълнителна застраховка (и то само при положение, че колата е стара).
Както и да е - за да допълня темата ще кажа, че двустранната застраховка на доволно стара кола (93-94-та година) е от порядъка на 250 долара (като базова цена). От тази сума получавате за всяка година доказан стаж без произшествия по ВАША вина отстъпка 5% до достигане на максимума от 40% за 8 години. Следващото ниво е 43% и се дава след осмата година. По високо не знам да има.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Някой може ли да ми обясни защо трябва да се застраховаш при местна компания ако живееш в BC например.
Моята гражданска отговорност е с RBC Inshurance, седалище в Онтарио, сключена по телефона (аз съм в Newfoundland). Плащам наистина $225 месечно за 10-годишна кола, 1-ва година шошьор в Канада. Но застраховката ми важи по цяла Канада, освен в Quebec. Обаче и другите местни компании които питах искаха повече ($3000 годишно) и не се интересуваха от стажа ми като шофьор в България.
:?
Заключено