относно" Conjoints de fait"

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Aninik

относно" Conjoints de fait"

Мнение от Aninik »

След двугогодишни колебания най-сетне стигнахме до изпращане на документите и естествено започват въпросите. Ние попадаме в горната категория.ОТ "нашата връзка" имаме дете, но никакви други доказателства като обща адресна регистрация и общи имоти. Само акта за раждане на детето достатъчен ли е като доказателство?
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

В случай, че имате вече дете от вашата съвместна връзка
1. Акт за раждане на вашето дете /деца/
В този документ са записани имената и на двамата родители, макар и да нямат официален брак и вие си доказвате официално връзката поне отпреди 9 месеца от раждането на вашето дете.

В случай, че нямате дете от вашата съвместна връзка
2. Обща адресна регистрация
Практиката до момента показва, че това е основното доказателство за съвместен живот при по-голямата част от кандидатстващите като “Conjoints de fait”.За повече яснота можете да се запознаете със закона за граждансктата регистрация в частта му адресна регистрация:
УСПЕХ!!!
п.п.И като отидете там да си родите още :D
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Аватар
Doktora

Re: относно" Conjoints de fait"

Мнение от Doktora »

Aninik написа:След двугогодишни колебания най-сетне стигнахме до изпращане на документите и естествено започват въпросите. Ние попадаме в горната категория.ОТ "нашата връзка" имаме дете, но никакви други доказателства като обща адресна регистрация и общи имоти. Само акта за раждане на детето достатъчен ли е като доказателство?
То това за детето много хубаво ама мен ме притеснява адресната ви регистрация.Искат поне година и половина ако не се лъжа да сте живели на един адрес.
Да не вземе някой буквояд чиновник да се заяде,че ще ви отиде кандидатстването и парите на вятъра.Щото много хора имат деца ама живеят разделени.Не подценявайте служителите във Виена.
При нас на няколко пъти искаха като потвърждение на конжуан дьо фе адресната ни регистрация.И добре,че я имахме.
Видин е малък град и предполагам,че хората там се познават.
Не можете ли да намерите там някаква връзка където трябва?
Разбрахте ли ме добре?
Док....
TROUBLEMAKER
LaRue

Мнение от LaRue »

Doktora написа: Видин е малък град и предполагам,че хората там се познават.
Не можете ли да намерите там някаква връзка където трябва?
Разбрахте ли ме добре?
Док....
Док, не пиши такива работи защото не са предвидими асосиациите които бозо ще направи.......
Да не излезеш и ти измамник :wink:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

Знаеш ли колко ми пука Ла Рю?
Просто се опитвам да помогна на хората за да не ги препънат по пътя им.Щото всичко това е минало през главата ми.
А някои философи какво ще разправят.............
Без коментар.
Док.........
TROUBLEMAKER
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Ние бяхме в абсолютно същото положение - с дете на 2 г. и половина. На последната информационна сесия попитах лично г-н Нолен какво ще се случи ако депозираме молбата по този начин. Той не отговори конкретно. Тогава пратихме мейл до Виена и оттам ни казаха, че поради липса на обща адресна регистрация рискуваме кандидатурите ни да се разглеждат поотделно /което беше странно, имайки предвид, че за втория кандидат се плащат по-малко пари/.
Затова на 07.07. се подписахме в залата на Лъвов мост, а на 12.07. пратихме документите. Вчера - 22-07. дойде писмо, че до края на годината ще ни поканят на интервю, ако всичко с документите е ОК.
така че.... сключвайте брак.
УСПЕХ
mimka71
Обратна връзка:

Мнение от mimka71 »

И ние бяхме със същия проблем, но без дете. Независимо от това,че имате дете ще ви искат адресна регистрация за минимум една година на един и същи адрес( както вече написа и grobari). И ние решихме проблема си с подписване на брак! Проучете внимателно и след това действайте! Успех!
nobleman

Мнение от nobleman »

Aninik написа: ОТ "нашата връзка" ............,
но никакви други доказателства като обща адресна регистрация и общи имоти.
Я вземете, че се пооженете и край на проблемите с доказването... :D Не е страшно. Два пъти съм го правил :shock: - не боли :? Вторият път по-успешно :oops:
Цялата дандания за 10 минути.
kaleko

Мнение от kaleko »

За съжаление детето да Ви е живо и здраво в случая не помага. Истина е,че се изисква еднаква адресна регистрация за двамата в продължение на една година, обща банкова сметка в някои случай декларация от съседи и т.н. и т.н. Най-лесното решение наистина е брака. Но ако не искате това решение търсете връзки за да си осигурите едногодишна съвместна адресна регистрация другите изисквания са по лесно изпълними. Късмет
Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
Аватар
shantros

Мнение от shantros »

Aninik написа:След двугогодишни колебания най-сетне стигнахме до изпращане на документите и естествено започват въпросите. Ние попадаме в горната категория.ОТ "нашата връзка" имаме дете, но никакви други доказателства като обща адресна регистрация и общи имоти. Само акта за раждане на детето достатъчен ли е като доказателство?
Нашият случай е малко специфичен, но мисля че без обща адресна регистрация трудно ще минете защото това е изрично записано като тяхно изискване.
Ние изпратихме:
- Обща адресна регистрация
- Нотариален акт за жилище закупено от двете
- Талоните на двата автомобила, които са обща собственост
- Обща банкова сметка
- 5 бр. CD със снимки

Желая ви късмет!
Заключено