Кредитна VISA от България - ОББ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
pumpy

Кредитна VISA от България - ОББ

Мнение от pumpy »

понеже четох за резервации на хотели от тук от българия, че не става без кредитна карта ergo не става от тук, искам да споделя опита, който имам с българска кредитна карта VISA. има вероятност да сте запознати, а ако не то ето инфото.

ОББ издава два вида кретидни карти, със лого и холограм на виза:

1. депозитна кредитна карта - знам че звучи тъпо, всъщност депозираш в банката определена сума пари, остават ти блокирани 200 щатски долара и всичко с което разполагаш над тази сума по сметка можеш да го ползваш.годишна такса за обслужване около 25 щатски долара. къде е разликата с дебитните карти на Visa Electron i SirusMaestro - еми там че тази има вид на кретидна и никой не знае, че ти я полваш като дебинта и се приема на много повече места за плащане и резервации от чистите дебитни карти.поне последния ме опит от Израел го докавза. там не можах никъде да си ползвам дебитната карта издадена от Хеброс банк освен на банкомат, където таксите за телгене са убийствени.

2. кредитна карта - попълваш молба пред банката и в съответствие с доходите ти ти отпускат кредит и кредитна карта, с която да ползваш този кредитен лимит. хубавото тук е, че и да ти отпуснат малък кредит, 500 лв.например, то нямаш блокирани по сметка онези 200 щатски долара като при първия тип. ако искаш си ползваш кредита ако не искаш не, но нямаш блокирани пари. годишна такса за обслужване е в размер на 50 лева. за пример ще ви кажа, че с обявените доходи на моето семейство ( жена ми и аз) от общо 600 лева месечно бруто или около 400 нето ми отпуснаха кредитен лимит от 1000 (хиляда) лева. номера на картата ми е 4333 хххх хххх ххх0.

така снабдени с кредитна карта маже да се прави резервация в хотел, наема кола, пазарува в интернет (учебници например ) и т.н.

ето че и от негативните мнания има някаква полза. всичко което написах по-горе беше продиктувано от заяждането на някаква сенчица, че не можеш да си резервираш хотел без кредитна карта. е както виждаш сянко такава ( или по-добре да не виждаш, че да не ни заемаш мястото с глупости) не всичко е толкова невъзмжно стига да иска човек.нищо лично. Иво
Аватар
Petia

Мнение от Petia »

Между другото благодарение на такава карта си направих първата кредитна карта тук. А и е много удобно за плащане на сметки по интернет в началото.
valBG
Обратна връзка:

Otnosno Credit Cards

Мнение от valBG »

Zdr

ako si vadite Credit Card v EURO ili USD vi prepora4vam BULBANK tam blokiranata syma e 150 edinici(USD ili EURO) a ne 200 kakto v UBB

obslyjvaneto e $30 i za dvete

ne vadete novata levova MASTER CREDIT CARD ot UBB tya e izgodna samo za plashtane v BG podrashkata i e 50lv no vinagi shte imate CHANGE RATE CHARGE 2.75%

imaite predvid kade shte e polzvate zashtoto ako si izvadite kakto men v EURO i plashtate po internet v USD vinagi ima 2.75% charge za obmyana na valuta a v go smyatat po ROITERS 1:1 + 0.5% taksa na VISA ili MASTER

az e polzvax i za plashtane v FRANCIYA samo 0.5% beshe super

iskam da vi kaja 4e otzad na kartata ima 6-7 cifri 3 ot tyax sa SECURITY CODE i ako nyakoi vi vzeme nomera na kartata a toi izliza na kasovata belejka kogato plashtate i vi vidi 3-te cifri moje da plashta yslugi po internet

PREPORA4vam vi da plashtate v Internet samo 4rez "payment processing agent " ne si davaite nomera na vseki SITE

Ako neshto obarkate pri plashtane v internet kartata se blokira za 3-5 dena

razbira se za VISA i MASTER CARDS mojete da objalvate pokupkata
valBG
milko

Мнение от milko »

Petia написа:Между другото благодарение на такава карта си направих първата кредитна карта тук. А и е много удобно за плащане на сметки по интернет в началото.

Bi li spodelila kade si plashtala s takava karta?
Pi4a

Мнение от Pi4a »

Petia написа:Ìåæäó äðóãîòî áëàãîäàðåíèå íà òàêàâà êàðòà ñè íàïðàâèõ ïúðâàòà êðåäèòíà êàðòà òóê. À è å ìíîãî óäîáíî çà ïëàùàíå íà ñìåòêè ïî èíòåðíåò â íà÷àëîòî.

Може ли да ми кажеш как става този номер защото аз имам Mastercard
издадена от ОББ и смятам да пътувам с нея за Канада.
MechoPuh

Мнение от MechoPuh »

S tia kreditni karti tuka nisht onemojete da sipomognete. OSven da teglite pari, no tova znachi da imate vzeane-davane s rodinata...ne e mnogo umno osobeno ako smiatate da ostavate tuka :idea:
valBG
Обратна връзка:

CC

Мнение от valBG »

zdr

s Creditnite Carti moje da se plashta navsyakade

1. 0.5% ( MASTER CARD, VISA) charge pri POS ili Internet plashtane

2. 2.75% po www.reuters.com kurs EXGANGE RATE
ako CC ne e v valutata razli4na ot plashtaneto

3. ako kartata e izdadena v BG shte ima problem pri zakrivaneto
iska se li4no i pove4eto banki iskat edin mesec predvaritelno da se obyavi ( da mineli vsi4ki tranzakcii xa - xa ama tova e BG)

taka 4e ako zakrivate CC pravete si smetka za datata "taksata za obslujvane na kartata okolo 30USD ili 30 EURO da ne vi ya otdarjat i da si zakriete CC

toest :
pri plashtane v 4ujbina POS ili internet

0.5% + 2.75(exchange) = 3.25%

pri teglene ot bankomat po dobre ne pitaite padat glavi

$3+ do $5 taksa + 1-1.5 %

sega ima novi CC v leva bez blokirani sumi
UBB.BG 50 leva obslujvane
bulbank.bg $50 ama iskat deklariran doxod( kakvo da kajem nie ot sivata ikonomika) natyi otdore me ybejdavaxa 4e bila podobra to tazi s blokiranite sumi toest lixvata a ima li takava pokriva obslujvaneto razlika $20 ama v BG vsi4ko e maitap (AMA KREDITA NYAMA LIXVA SVE PAK)
TAKA 4e smaytaite

dsk.bg 20 leva obslujvane kartata e levova ama iskat 120% ( toest ako iskate da teglite 100leva tryabva da obyavite i slojite na smetkata 120leva
moje bi e dobar variyant za strani s razli4na valuta ot USD i EURO

varxa na prostotiyata sa
hebros.bg iskat $3600 za da teglite $3000 XA-XA

ima i drugi koito sa na sashtiya xal

no ako vadite BULBANK.BG e nai dobre samo 150 edinici blokirani

imaite predvid 4e BG cartite NEMOJE da se proveryava SALDOTO ot 4yjbina ili da se smenya PIN

valBG
Заключено