Кацане във Калгари със сертификат за Квебек

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
HORNET

Кацане във Калгари със сертификат за Квебек

Мнение от HORNET »

Получих писмото за изпращане на паспортите за визи, и дотук ....................... лесното мина.

1. търся контакт с някой който е бил по квебекската процедура а е кацнал във федералната част.Аз се интересувам за Калгари
2.Понеже няма директни полети до Калгари:
2.1 При междинното кацане например в Торонто като транзитни пътници ли ще минем или там ще минем митническата проверка.
2.2 Полета от Торонто за Калгари /Там се сменя и компанията превозвач/ сигурно се води вътрешен,тогава ще имам ли проблем с багажа-8 бр.x32кг., от презокеанския полет до Торонто.
3.Колко е минималната сума която трябва да покажа при кацането в Калгари след като съм посочил вече в сертификата за Квебек 6000$ за 4-ри човека.
4.Какви са възможните препятствия и спънки които бих срещнал от митническите и имиграционни власти за това че не съм по федералната процедура.
5.Тази декларация която подписвахме на интервютата че ще се установим в Квебек има ли релно /моля само ако има конкретни примери и последствия/ някаква тежест.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Take it easy, Hornet!

Kogato slezesh v Toronto, shte kajesh, che si po kvebekskata procedura i imigracionnite nyama da ti iskat da deklarirash debelite sumi, koito sa po federalnata procedura. Ot tam natatak, nikoy ne go interesuva kade shte hodish, zashtoto ti imash Canadian permanent residence, koyto vaji za cyala Canada, a ne samo za Quebec!
V Calgary nikoy nyama da te bara, tam nyama da minavash pri imigracionnite, zashtoto poletat ti Toronto- Calgary shte bade vatreshen ili domestic, kakto mu kazvat tuk.
Prakticheski, deklaraciyata, koyato podpisvash za jivot v Quebec nyama tejest. tya prosto izrazyava nadejdata na kvebekskoto provincialno pravitelstvo, che shtom si minal po tyahnata procedura shte se zaselish v tyahnata provinciya. No, ako tyahnata provinciya ne ti predlaga tova, koeto trsish, togava prosto ne se zaselvash tam i gotovo.
Good luck!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

2.1. Няма да минавате пак митническа проверка, тя става само веднъж при влизане в страната, другите полети са вътрешни - доместик флайтс (както каза по-горе Канъка) и само ще проверят ръчния ви багаж на рентгена.

2.2 При вътрешни полети имаш право на 2х22кг на човек, но след като си имал трансатлантически полет, няма да имаш проблем. Ти се местиш перманентно в Канада и те много добре знаят това.

На другите въпроси не мога да ти отговоря.
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
Аватар
HORNET

Мнение от HORNET »

Благодаря за информацията.
Значи митническата проверка и срещата с имиграционните ще бъде в Торонто.Това означава ли че всички формуляри за СИН,за здравно осигуряване и т.н. също ще ги попълавам в Торонто.
А теортически дали има възможност / към кого и къде да се обърана/,багажът ми да бъде чекиран от София директно до Калгари,за да може в Торонто да избегна гимнастиката с куфарите.
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Принципно чекирането на багажа си го направиш от летището в София, само трябва да кажеш на служителката на чекинга какво точно искаш, можеш да я помолиш и за места откъм прозореца или алеята, тя може да ти даде места за всичките полети. Тя ще ти каже дали трябва да си взмеш куфарите в Торонто.

Обаче аз мисля, че ще трябва да си свалиш багажа в Торонто, това е първото международно летище в което кацаш в Канада и ще трябва да минеш паспортна проверка, след това емиграцията, взимаш си куфарите после и на изхода те чака служителка, която ти взима декларацията, която си попълнил в самолета. Междувременно служителят при паспортното е отбелязал на декларацията ти едно L (лендит) май беше, онази на изхода го вижда и те праща на проверка на багажа, това не ти го пожелавам, защото е много неприятно - изтърбушват ти целия багаж и всичко съмнително заминава на боклука. След което вече можеш да си вземеш вътрешния полет.
Дано да имаш след кацането поне 4-5 часа време до вътрешния полет, защото ако кацнат 3-4 самолета наведнъж и чакането не ти мърда - поне два, три часа.
Бих те посъветвала да имаш в себе си 2-3 канадски долара от по един на цяло. Ще ти трябват за колички щом имаш 8 куфара, в Торонто се плащат, количката е 1 долар. Не се пускай на ония помощници с големите колички, защото ще ти одерат кожата.
Торонто има много голямо летище и за да стигнеш до вътрешни полети ще трябва да вземеш рейсче. Не се притеснявай да помолиш някой служител за помощ. Показваш му билетите и питаш за номера на рейса, който отива за вътрешните.

А ако от София ти кажат, че можеш да си чекираш багажа до последната дестинация ще си супер. :)
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
Аватар
HORNET

Пъзелът се запълва

Мнение от HORNET »

Лиске ,мно-о-о-ого ти благодаря.Окончателното решение го взехме скоро и в началото ни беше "тъмна Индия",но до седмица предполагам ще натрупам достатъчно информация.първо за полета ,а после и за 1-я ден ,седмица,месец и така нататък.
Децата вече напират едвам ги удържам,синът е голям/тях пролетното слънце като ги напече...../ и сигурно вече не му се ходи на училище.Трудно му е ,но послушал е сигурно и бащиния съвет за сега да не си хваща гадже /за да няма после тежки тинейджърски раздяли с ред сълзи,ред сополи......./Аз малко ги подведох с този Монреал и той сега се поти 1-ва подготвителна година във Френската гимназия,ама кво да се прави живота е пълен с изненади нека да свиква.Пък и ще,получи добра основа може и двата езика да учи,а не като баща си - руски.За какво ми е-за да слушам само Руски блатни песни-"О-о-очи чьорние.........".
Добро нещо е този ФОРУМ-КАТО ЕДИН ГОЛЯМ БИТАК.Всеки предлага съвети,идеи и др.подобни-на безценица,аз минавам,оглеждам,пазаря се/споровете които водим/и накрая изваждам едно усмихнато благодаря/Като кебекарски интервюиращ/взимам и си отивам.Но след време и аз ще дойда като продавач.
Абе нещатата вече почвам да си ги представям в 3D format.Току виж някоя нощ се събудя с викове "Е-е-е-ей,Педал остави количката за багажа аз си я заплюх и даже мога сам да си я бутам,гаден торонтовски изнудвач"/Макар че летишето на Торонто и на картинка не съм го виждал./ Ако пък не ме разбира си е за негова сметка да е учил български.Ще го погледна мръсно.-Това върви ,знам го със сигурност пробвал съм го върху кучето на съседите.

Хайде давайте съвети за пътуването ни до Калгари.Не искам и аз да се прецаквам и да викам после защо изгубих една година в Торонто или Монреал.
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Hi Starshel/hornet,
Ne mi stana yasko kakav bilet si si kupil-tzyal bilet ili otdelni bileti pokrivashi razlichnite otsechki na patuvaneto.
Shte ti dam primer: Az sam letyal Sofia-London-Toronto-Calgary. V London otmeniha poleta do Toronto(AirCanada plati za hotel, hrana i prochee). V Toronto minah mitnitza i immigration. Posle si prodaljih do Calgary s drug polet na AirCanada. Kufarite mi byaha mnogo nad 2x20kg (kakvoto e uslovieto za vatreshni poleti), no nikoj ne mi napravi problem, zashtot si imah tzyal bilet ot Sofia do Calgary. Po vreme na poleta companiyata e otgovorna za vsichko.
Pri otdelniya bilet vsichki problemi po vreme na mejdinnite katzaniya sa si tvoj problem. Ako imash otdelen bilet do Toronto i posle drug bilet do Calgary, shte imash problem sas svrah bagaj v Toronto.
Za kolichkite na letishte Toronto- kolichkite sa sabrani na spetzialni mesta i za da si vzemesh kolichka shte tryabva da pusnesh moneta ot CAD 1. Taka che nyama da ti se naloji da psuvash na PEDAL.
Cheers
speedy

Мнение от speedy »

AlexAA написа: Za kolichkite na letishte Toronto- kolichkite sa sabrani na spetzialni mesta i za da si vzemesh kolichka shte tryabva da pusnesh moneta ot CAD 1.
Отскоро машинките работят и с кредитни карти. Удобно е, ако не си бил вече в Канада и няма кой да ти даде една-две монети предварително.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Cvetan

Мнение от Cvetan »

Здрасти Стършел,

Аз като пристигах в Канада летях с полет до Калгари,но от Франкфурт,директно.Полета ми беше София-Мюнхен-Франкфурт-Калгари-Ванкувър.На летището в Калгари минах за 5 минути имиграционната процедура(там кацат доста по-малко имигранти отколкото в Ванкувър или Торонто),не ми искаха никакви документи или информация за пари,само им дадох адреса в Ванкувър където ще живея.Конфискуваха ми само една луканка от ръчния багаж.Лесна работа.Може би е по-добре да летиш с директен полет до Калгари,но ти си знаеш.
tochica

Мнение от tochica »

да допълня , че основно условие на Canada Customs е всеки пътник , който каца в Канада и после продължава до друго вътрешно или международно летише , трябва да мине митница с багажите . тоест , ако полета е Торонто - Калгари - се взема багажа и отново се чекира .
Дори ако на багажния етикет е изписано крайна дестинация Калгари .
Всеки багаж пристига в Канада с изписана крайна дестинация - Кебек , Торонто , Франкфурт и т.н. , когато пътника само минава през Канада и продължава до друга страна или друго вътрешно летище , но независимо от това , багажа трябва да се вземе отново и да се чекира .
За килограмите - това което е написал АлексА е вярно , ако имате отделни билети , втората авиокомпания не се интересува че идвате от презокеански полет . Затова вземете най добре на един билет цялото пътуване , като моя съвет е от Европа направо в Калгари .

успех
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

HORNET написа:Благодаря за информацията.
Значи митническата проверка и срещата с имиграционните ще бъде в Торонто.Това означава ли че всички формуляри за СИН,за здравно осигуряване и т.н. също ще ги попълавам в Торонто...
Не, това ще го направиш в Калгари. За СИН и здравна карта се подава в други служби, а не на летището и обикновенно се прави 2-3 дена след пристигането.
:beer:
Obey gravity ... It's the law!
lidiya
Обратна връзка:

Мнение от lidiya »

Бих искала само да вметна относно полета ти до Канада. Говорих и аз с една приятелка , която 4есто си пътува и каза, че са много удобни полетите, които са директно до Калгари, а не през Торонто. Излизали малко по-скъпо, но ... все пак ти си преценяш..

Също така, ще те помоля за повече информация, когато започнеш да действаш, защото и аз съм със сертификат за Квебек, но сериозно обмислям да замина за Калгари. Дори може да се каже , че съм го решила., но да не бързам още.

В случай, че познавате някой, който се е подписал на декларацията, за Квебек , но в последствие подминава и каца във федералната част споделете.

Виждам от отговорите в темата, че не би следвало това да е проблем, но все пак ако някои го е преживял...
Аватар
Rainmaker

Мнение от Rainmaker »

lidiya написа:Виждам от отговорите в темата, че не би следвало това да е проблем, но все пак ако някои го е преживял...
ne e problem
mnogo hora poznavam doshli po tozi nachin.
Аватар
HORNET

Мнение от HORNET »

брей много трудна дестинация е това Калгари.Навсякаде ми предлагат билети през Торонто ,Ванкувър,Монреал през Сиатъл дори,обаче еднопосочен полет с един билет София-Европа-Калгари почти няма.Засега е само една оферта но ми се вижда доста скъпа-890 Евро за възрастен.
tochica

Мнение от tochica »

тогава си вземете през Торонто или някой друг град , но си дайте поне 4-5 часа престой , защото не се знае - закъснения може да има , за другия полет трябва пак да се редите на опашка , багажи . :)
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Заключено