Дали в Канада е...(#2) - За детските надбавки

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Mi-na
Обратна връзка:

Мнение от Mi-na »

BG-DUDE, обикновено хората цитират, но аз не бих могла да цитирам всичките ти глупости, няма да ми стигне място. Как не те заболяха ръцете да щракаш безумия по клавишите. Изглежда бизнесът не върви и имаш много свободно време. Както и да е, но това с детските направо ме остави безмълвна ( незнам какъв трябва да си, за да го напишеш), сега вече съм сигурна, че нямаш деца.
Като си толкова против детските, ти плати ли си данъците или само идеята, че някой може да те ощети , за да получи ОГРОМНАТА сума от 18 лева, те стресира.
Аман от бизнесмени като теб, затова сме на това дередже, а после ми разправяй колко любиш, тачиш и милееш.
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

А, аз съм си против детските по принцип.

Не можеш да ме убедиш в това 4е държавата (тоест, ние които живеем в държавата, която и да е държава) трябва да плащаме за твоите деца - грубо казано - първо ги осигури, след това ги прави.

Аз ще имам деца когато мога да си го позволя, а не да ги правя и после да 4акам на държавата да ги храни и обли4а за 18 лева или $300...

Знам 4е много няма да се съгласят с мен, но това ми е мнението по този въпрос. Пла4еш на грешното рамо за детски.

П.С. "Държавата" не ти е опряла пистолет в главата с думите: "Аре прави ги 4е трябва да изнасяме в Канада"...
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

Хехе...гражданка...аз съм гражданин...
Темата беше орязана, ина4е щеше да про4етеш какво мисля за детските.
Прочетох мнението ти за детските преди да напиша другия постинг. И засягам въпроса, че задълженията трябва да се спазват двустранно - и от страна на държавата, и от страна на гражданите в нея. Нещо, което постоянно не се изпълнява от едната или другата страна.

А гражданката е всъщност въпросната шефка, която си мисли точно като теб и затова ме лишава необосновано от нещо, което ми принадлежи по законите на тази държава.
За теб - естествено, че зная пола ти!
Невъзможното е предизвикателство!
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

И засягам въпроса, че задълженията трябва да се спазват двустранно - и от страна на държавата, и от страна на гражданите в нея. Нещо, което постоянно не се изпълнява от едната или другата страна.
Това е оксиморон. Държавата и гражданите в нея са едно и също нещо.

А за мнението ми за детските - това е каквото казах. Не виждам смисъл да отглеждам 4ужди деца. Пенсии - това е друго нещо, поне тези хора са дали нещо на БГ, а децата - родителите ги насър4ават да бягат в 4ужбина, така 4е реално не си струва. Сори 4е гледам толкова прагмати4но на въпроса.
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
Аватар
Mi-na
Обратна връзка:

Мнение от Mi-na »

Пла4еш на грешното рамо за детски.

П.С. "Държавата" не ти е опряла пистолет в главата с думите: "Аре прави ги 4е трябва да изнасяме в Канада"...
Е, на теб сигурно ти е проблем да се изнася евтината работна ръка навън, като се върнеш един ден кой ще ти работи за потупване по рамото.
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

БГ работна ръка не е евтина. Малайзия е евтина работна ръка.

О, и още нещо. Надявам се 4е когато сте решили да имате деца разговорът не е бил следният:

А:"Ами тези деца как ще ги гледаме?"
Б:"А, няма страшно, тя държавата дава 18 лева на глава."

...
T&C of my opinion:
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

BG-Dude написа:Хехе...гражданка...аз съм гражданин...
Темата беше орязана, ина4е щеше да про4етеш какво мисля за детските.
Какъв гражданин си видяха всички, който прочетоха мнението ти за децата, незаслужаващи да живеят защото не са направили нищо за държавата :lol: :lol: :lol:
Пожелавам ти да си пенсионер един ден в държава без деца :shock:
Знам че си направил милионите и няма да чакаш пенсия, но все пак пожелавам ти го от все сърце.
И късмет в БГ. Аз повече мнения с "човек" като теб не смятам да обсъждам.
Падна ми много в очите, който и да си, където и да си :roll:
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Уфф...стига бе 4овек, нямаш ли изпити там или нещо.
T&C of my opinion:
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

BG-Dude написа:БГ работна ръка не е евтина. Малайзия е евтина работна ръка.

О, и още нещо. Надявам се 4е когато сте решили да имате деца разговорът не е бил следният:

А:"Ами тези деца как ще ги гледаме?"
Б:"А, няма страшно, тя държавата дава 18 лева на глава."

...
BG-Dude, тези толкова ценени от теб детски стигат за два пакета памперси. Имаш ли макар и бегла представа колко струва месечната издръжка на едно дете? Ако нямаш, аз се нанемам да ти опиша някои стоки като количество и цени, пък тогава пак се сети за горния си постинг.
И накрая запомни едно нещо от мен - децата са най-ценносто нещо на света за един родител и последното нещо за което ще се сети, когато е решил да ги има са тези 18 лева.
Изображение
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Нема страшно! и деца ще му направим на дюдю!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Много необмислено гледаш към въпроса с децата. 4е са ценни, няма две мнения. Но не може да правиш деца и после да се 4удиш как да ги отглеждаш.
Решението да имаш деца е сигурно най-голямото което 4овек ще прави в живота си, защото веднъж като имаш дете - отговорността е с теб цял живот. И ти единственият си отговорен за това дете, а не "държавата". Така 4е всеки добре трябва да си помисли преди да има деца, а не след като ги има...

Ми-на спомена 18 лева. Аз представа си нямам колко са надбавките в БГ, но колкото и да са, не са достатъ4ни да отгедаш детето. А и не трябва да бъдат. За това се нари4ат надбавки, те са просто малко да ти помогнат с детето, а не да го отгледаш с тях...

Хайде стига сте 4акали на държавата да ви плаща за вси4ко.
T&C of my opinion:
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Аз обаче не можах да разбера нещо - защо когато по закон имаш право на нещо (в случая Дарклейди има право на 2 по 18лв.), защо да не се възползваш от това си право? С какво забогарява държавата от нейните 36лв.?
Аз лично много държа на правилата, само че както ги спазвам аз, така искам да ги спазват и институциите и не виждам нищо лошо в това. Между другото именно наличието на закони и спазването им за мен е най-ценното нещо в Канада.
А за това "Много необмислено гледаш към въпроса с децата" много грешиш. Не можеш да правиш подобни заключения за човек, когото не познаваш.
Изображение
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

децата са най-ценносто нещо на света за един родител и последното нещо за което ще се сети, когато е решил да ги има са тези 18 лева.
Необмислено е когато родителят мисли последно за това как ще издържа и отглежда децата си. Това трябва да е първото нещо.

А що се отнася до Дарклейди - не и знам слу4ая за това и не коментирам. Мога да кажа само 4е ако вси4ко е наред на фирмата и 4е ако мъжът й е на доковор и т.н. както си му е реда, няма да има проблеми да вземе детски. Тука има един куп хора на които им се плаща на ръка, и те никога няма да видят пенсия. Но те зи го знаят това, и не се оплакват 4е държавата им е виновна.
T&C of my opinion:
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

BG-Dude написа:Много необмислено гледаш към въпроса с децата. 4е са ценни, няма две мнения. Но не може да правиш деца и после да се 4удиш как да ги отглеждаш.

Хайде стига сте 4акали на държавата да ви плаща за вси4ко.
Това е типично изказване на човек, който не само няма собствени деца, но и не се замисля да има! Необмислено е твоето поведение към хората с деца. Разбира се, че те не чакат теб, за да им кажеш как да си отглеждат децата и дали въобще да ги създават. И спора става безмислен, защото ти не схвана най-важното - когато има писан закон и неписано правило за неговото пренебрегване се нарушават неизбежно нечии права. И когато никой не следи за нарушаването на законите се получава голямата несправедливост. Ще използвам думите "институции" и "родители" /щом така се подразни от "държава" и "граждани"!/. Та когато родителите са изрядни към институциите, се очаква институциите да бъдат изрядни към родителите. Най-лошото в моя случай е това, че отказа ми идва не от съответната институция, а от най-обикновен родител /гражданин!/, който отказва да изпълни служебните си и морални задължение само, защото мисли като теб по отношение на децата. Това е повече от неприятно, дори е страшно! Защото така противника ти има име и лице - той не е просто една институция, зад която да се скрият многобройните чиновнически лица. И въпреки това не можеш да се пребориш с него! Ето това имах предвид. А въпроса кой колко деца да роди и кога, не е уместно да се дискутира публично. Това си остава единствено избор и собствена преценка на двама души. И не сме стигнали по раждаемост нито Индия, нито Китай, за да ни проповядваш въздържание от раждане поради липса на средства /пак според теб!!/ за отглеждането на децата ни.
Спорът наистина става излишен по-натам!
Благодаря, че имаше търпението да прочетеш това!

позволявам си едно допълнение:
А що се отнася до Дарклейди - не и знам слу4ая за това и не коментирам. Мога да кажа само 4е ако вси4ко е наред на фирмата и 4е ако мъжът й е на доковор и т.н. както си му е реда, няма да има проблеми да вземе детски.
Всичко с фирмата е наред, съпруга ми е на договор, всички осигуровки са платени, редовно получава заплатата си. Отговаряме на всички условия за получаването на тези добавки. Но, въпреки всичко, за да се получат се предоставят документи на двамата родители за дохода. Ето този документ за дохода на съпруга ми, му го отказват под предлог, че само сме искали от тази държава!!!!!!!!! :twisted: :roll: Никакви други пречки няма за написването и подписването на един лист хартия, съдържащ шест суми /месечни заплати/! Срещу това безхаберие не можеш да се бориш с позволени средства. За това трябват удари под кръста, но тук въпроса вече опира до моя морал и възпитание.
Нямам какво повече да добавя!
Невъзможното е предизвикателство!
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

Интересно ми е защо например в една голяма "демокрация" и пример-държава като САЩ няма дори и помен от понятие като "детска надбавка"??? А също така и майчински де, като ще говорим в този ред.. :?

п.с. НЕ съм на страната на BG-Dude!!! До сега не съм се съгласила и с едно от неговите мнения... :wink:
Заключено