Помощ за Калгари

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
taralej

Помощ за Калгари

Мнение от taralej »

Здравейте на всички.
Ако някой може да ми помогне с информация за наемането на жилище в Калгари ще съм много благодарна!
Значи моето положение е, че съм с малко дете и ще пристигна в Калгари след 2 месеца от Торонто.
Проблема ми е, че трябва възможно най-бързо да си наема жилище и през това време ще се настаня на хотел.
Ако имате информация за добър и евтин хотел в Даунтаун и я споделите с мен ще ми помогнете много.Много се притеснявам, защото съм с дете и ттрябва да организирам всичко много добре.
Търсих назад в темите, намерих инфо, но не ми върши работа.Знам какви са наемите.Друго, което ме притеснява е откъде мога да купя втора ръка мебели и как да ги транспортирам и пренеса в бъдещия апартамент?

Благодаря ви предварително!!! :beer: :beer: :beer:
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Аз съм във същото положение на 1 Юли с малко дете и аз се изнасям нататък, така че ко някой реши да отговаря на лично пишете и на мен.
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

Шнорхел, ако имаш някакво инфо - пиши.

Аз имам сайтове за рентване на апартаменти, ако искаш ще ти дам линковете...лошото е, че в много от кооперациите не пускат с деца....което ме вбеси, но това е положението.Аз гледам само даунтаун, защото ще съм без кола...а и Алберта не признават драйвинг лиценз от друга провинция/поне от Онтарио не, за Квебек незнам/...та ще трябва да караме пак изпити.

Ти с кола ли отиваш?
"Книгата на живота започва с един мъж и една жена в една градина, а завършва с Апокалипсиса." - Оскар Уайлд
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Сигурно ги знаеш хавите но аз да си кажи каквото знам и мисля че е по-важно. Детски градини 500-900 има спонсориране от правителството в някои случаи но не разчитай. Застраховка на стара кола едностранно в случай че си имал книжка някъде другаде из Канада около 200-250 (смята се че в Уинипег и Калгари са най-евтините застрховки за коли из развитите градове Монреал не се брои защото правителството контролираше застраховките и тази година почна размразяването им и до 5 години се очаква да са като на малък град в Онтарио) а след някоя и друга безпроблемна година 150 . За признаването на книжките не е проблем можеш да си караш в началото както във всяка друга провинция 3 месеца и можеш да се явиш на следващия ден няма нужда от запазване на интервюта от месец или два като в Монреал, и въпросите са 1/3 от Монреалските. Апартаментите са с цени като в Монреал 600-750 за оне бедроом (става дума за чисти апартаменти а не кенефни блокчета в които има всякаква паплач защото в Калгари всичко е ново и такива за сравнения няма). И аз гледам доунтаун поне това всички препоръчват за новодошъл пък и само там имало апартаменти, соутуест и соутийст. За линковете ще се радвам д ми ги пратиш аз ползвах някакви на боард уак но ще потърся линка и там определено има добри оферти за соут ийст и уест 620 кинта дори верно че над 50% не искат деца ама ще се преживее засега. За отиване с кола е безмислено отказах се имам Шевролетче на 130 000 км ама първо с такава кола какъв багаж ще помъкна а мислех да взема един Виляджер но се отказах то за нова кола е предизвикателство 3600км и пътуването изобщо та камо ли на стара пък и отделно ще пътувам с малко дете. Така че съм решилпродавам всичко последните два месеца на 1/2 цена и хващаме самолета с булката и щерката и се изнасяме. Кофти е че с тези самолети не можем да помъкнем повечко багаж, не е като през океана (ако някой знае как да се пренесе лек багаж от порядъка на 2-3 куфара нека пише). А за книжката забравих да ти кажа има кратки курсове които не са задължителни но са удачно нещо защото ако ги изкараш ти се намаля застраховката и още след края на първата година си го избил кинти курса.
Ами това е което се сещам засега ако има нещо питай ако ти се сещаш споделяй.
Има сумати сайтове за панорамна информция за града но този ме кефи
http://calgary.foundlocally.com/Local/Info-CityInfo.htm
сменяш калгари отпред с Ванкувар и за него също има добро инфо.
Аз засега съм 90% ориентиран за Калгари 9 за Ван и 1 за Торонто (за последното не дай боже). Определено в Калгари е най-голям рандемана заработка разходи във всички сфери на реализация а не като в някои градове удачни за малки доходи Монреал и Торонто за високи. Малко сган 90% са бели и детето можеш да подбереш в какво училище и детска да го пратиш (расистко е малко но сори). Качество на живот номер едно в Канада е там не е Ван ама всеки човек си има приоритети.
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

Шнорхел, много ти благодаря за инфото!
За апартамента си прав 100%.Детето ми няма да го завра в някоя гадост ако ще да умра от глад....за детските градини и аз имам такова инфо, но има и изкл....аз и за Онтарио бях направила такова проучване .....500-800$ за детска градина...но сега детето ми ходи в много добра детска за 175$на месец/фул тайм/!!!????Това е защото детската е към православната църква и явно църквата поема голяма част от парите....като аз изобщо не съм предявявала претенции за субсидиране или нещо подобно.Просто ми хареса детската от улицата, влязох и питах дали ще я вземат и те ми казаха ОК...като в началото нямаше места и ходеше само по 2 дни...после по 5дни.
Иначе застраховките на колите са доста солени навсякъде в Канада...но аз засега няма да взимам кола..
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка

Мнение от goliama mechka »

Шнорхел,питай в ЮПС(не мога да превкюча на латиница,дано да го разбереш),или в други ваши куриерски компании,няма да ти излезе скъпо,според мен.Правиш кашони и пращаш,проблема е само,че трябва да имаш адрес,докъдето да ги пратиш.Цените са народни,Ако нямаш приятели там,сигурно някой съфорумец ще се съгласи да ти направи услуга,и да си получиш нещата на негов адрес
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Hi ejko-bejko,
Tuko shto govorih s Downtown Registry v Calgary. Polojenieto e slednoto: Alberta priznava Ontario Driving licenses. Izdavat ti ekvivalentna albertenska knijka. Iskat malko documenti kato ID, proof of resedence i prochee. Struva 67.84. Ako ne vyarvash, obadi se na 1-403-262-9999

P.S. Rabotya po vaprosa za web sites za naemane na apartamenti. Kato naucha neshto konkretno shte ti pisha
Cheers
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Шнорхел има сумати мувинг компании, за няколко хиляди ще ти закарат целия багаж + колата без проблем, обади се да ги питаш преди да си почнал да продаваш на половин цена...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Pak za driving licenses ili neshto takova.
Kato tragvate za Calgary si izvadete Driver's Abstract. Tova e document pokazvasht imate li trafic violations and tickets. Tuk takiva papiri se izdavat ot Registry-to, za Ontarion ne znam. Osven tova, si piskajte spravka ot insurance company-to, pokazvasht, che ne ste imali nikakvi claims. Tova vtoroto moje da otneme 2-3 sedmitzi, zashtoto kompaniite go gavyat narochno.
Tezi dva documenta shte vi tryabvat v Calgary, ako iskate da minete s po-malka zastrahovka za kola.
Sega za rentvaneto na apartamenti v Calgary prez internet.
Govorih s edin poznat, premestil se ot Toronto v Calgary. Ta toj si rentva apartament v Calgary oshte ot Toronto. Toj mi dade 2 sites i kaza, che sa jelezni:
www.relocatecanada.com
www.rentfaster.ca
Ima bogat izbor na apartamenti i naemite sa OK.
Edin savet kam vsichki mesteshti se v Calgary-tarsete v NW and SW parts of Calgary. Stay away from the eastern part of the city.
Ako ste si nabelyazali nyakolko apartamenta i se kolebaete, mojete da mi pishete za savet. Vajnoto e da znaete kakvo iskate.
Samo mi pishete na latinitza.
Cheers
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

AlexAA,
SUPER MNOGO TI BLAGODARIA za cialata informacia.
Znachi i az ustanovih, che SW e nai-dobroto..pone ot kartite i Location.Znachi moga da si naema apartament oste ot Toronto...Tova e super got.I za infoto za knijkata ti blagodaria, na men svekurva mi mi kaza, che ne priznavat ot Ontario...no tia e jiviala v Calgary predi 10-ina godini...taka, che iavno ima promeni.Znachi moga da si karam s moita si knijka.
Samo iskam da te pitam kak stoi vuprosa s mebeliraneto na apartament?Otkude moga da si kupia second hand mebeli na purvo vreme?I oste po slojno e vsushtnost kak da si gi prekaram do apartamenta?

Blagodaria ti za pomoshta!!!!!!!

Moje li da te pitam, ako nabeleja niakoi apartament dali ulicata i kvartala sa dobri?Tova ste mi bude mnogo polezno.

Puk v Calgary ste se cherpim :beer: :beer: :beer: :beer:
Аватар
taralej

Мнение от taralej »

AlaxAA, setih se da te pitam oste nesto.
Ima li Catolic school v DownTown i kak se kazva? Ili puk ako znaesh niakoe dobro uchilishte v tozi raion?Moeto dete e pre-school.

Sitovete sa super, sega zapochvam da rovichkam v tiah.

Pak ti Blagodaria za infoto!
Заключено