POMOSHT

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

POMOSHT

Мнение от petia4444 »

[/colorNIAKOI DA IMA POD RUKA SAIT AMA MOLIA DA E NESHTO PO TOCHNO ,ZA DA PROVERIA TOCHNO IZISKVANETO ZA SUMATA ZA BANKOVA REFERENCIA ZA EDIN KANDIDAT???
BLAGODARIA VI PREDVARITELNO!!!
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... financiere

Това е сайта. Сумите са в CAD. Това са минималните суми, с които трябва да се влезе в държавата. Това декларираш (или по-добре малко отгоре, напр. 4000 CAD е добре). Ние декларирахме 5000, но сме двама. А вече за интервюто прибавяш към сумата, която си декларирала разходите за самолетен билет, таксите за виза, за медицински и т.н. И се получава сумата, за която трябва да имаш референция на интервюто. Дано да съм ти изяснила нещата. Ако пак имаш въпрос, питай :roll:
Късмет :wink:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

kakvo znachi pribaviam gi???ako sum pisala na purvata bankova referencia 3200$cad triabva li kum tiax da pribavia i parite za viza okolo 1000$ i samol bilet okolo 600$i tam neshto oshte imashe,ta ako sum te razbrala pravilno,za vtorata bankova referencia shte mi triabvat okolo 5000$cad ili az tezi razxodi shte gi vadia ot purvata referencia,izvini me za oburkania vupros ama neshto xich ne mi e iasno tova!
shte vi pomolia ako mojete da mi opishete priblizitelno de,kakvi sa mi sledvashtite razxodi,napr,za med okolo 140lv,tova go znam i za vizata i samol bilet ,neznam tochno kolko,no da gi vadia li ili da gi pribaviam kum veche pokazanata dosega suma,neka samo da utochnia sama sum bez deca,dano mi pomognete,mnogo mi e neiasno tova??????? :roll: :( :(
LaRue

Мнение от LaRue »

На портала има статия, но ме мързи да ти я търся. :oops:
Опитай сама :lol:
Госпожо, преди да виснете във форума изключихте ли печката???
This Account Has Been Suspended
Изображение
Аватар
p4eli4ka
Обратна връзка:

Мнение от p4eli4ka »

Ще ти го обясня по-просто. Примерно декларирала си че ще влезеш в Канада с 4000 CAD. Значи първата ти референция трябва да е за 4000 CAD. Непосредствено преди да отидеш на интервю си вадиш нова референция. Тя трябва да е за по-голяма сума от предната. Защото на интервюто може да те питат: Вие ще влезете в държавта с 4000. Това добре, но имате ли средства за таксите, които ви предстоят, за самолетен билет и т.н.? (много хора са ги питали това) Ако отговориш: Да, имам. Веднага следва въпрос: А имате ли доказателство за наличието на тези средства? Тогава оставаш като в необрано лозе. Имало е случаи, при които не ти дават сертификат, докато не им пратиш референция за по-голяма сума.
За да си спестиш всичко това, смяташ малко:
4000 CAD (декларирани)+ 1115 USD (за виза) + 420 евро (самолетен билет) + 120 лв. (медицински) = .....
Обръщаш всички суми в CAD и смяташ.
На нашето интервю Pierre Rivard през цялото време докато ни разпитваше си драскаше числото 7000. Не знам в каква валута го е смятал, но като погледна референцията очакваше да види число, > или = на 7000.
Мисля, че сега вече ще ти е станало ясно, че към първата референция трябва да прибавиш, а не да вадиш пари.
Ние бяхме декларирали че ще влезем в Канада с 5000CAD. Двама сме, както вече ти писах. На края на интервюто в декларацията пак писахме 5000 CAD. Ривар нищо не каза, явно тази сума е достатъчна за 2-ма. Това е от мен.
Късмет :wink:
Pour être heureux un an, gagnez au loto. Pour être heureux toute votre vie, aimez ce que vous faites Изображение
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

mnogo blagodaria,biaxte dosta izcherpatelni i sega veche mi stana iasno tochno kakvo triabva da napravia !
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

декларирайте 10 - 20 000 долара ,за да сте спокойни и за да не ви задават тъпи въпроси-искайте от приятели колкото за референция или си напечатайте сами-в България за 100 лв ще ти издадат документ ,че си марсианец щом трябва и никой няма да го провери.
Пък после ако искате елате голи и боси в Канада-ваша работа,само дето е студено.
dudo
Обратна връзка:

Мнение от dudo »

аз навсякъде пишех 4000 CAD, и не съм имал проблеми. Но и ме интервюираха по телефона. А влязах с 4350 CAD, колкото и декларирах на канадската граница. Колко декларираш при влизането в Канада може да има значение , ако след 2 месеца подаваш документи за социални помощи и трябва да показваш бележки за похарчени суми, за да удостовериш къде са ти отишли парите с които си влязъл.
... I will give respect and gratitude to my deserving teachers
and in my turn I will teach and I will study ...
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

abe, kolko sa teia socialni v quebec?
da vzema i az da doida da si jiveia bezgrijno...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

ами аз доколкото знам социала за двама без деца е 840 :shock:
значи аз като си платя наема,застраховката,бензина,месечните карти за транспорт ,интернета,тока и съм на - 200 поне пък трябва и да се яде :shock: :shock: :shock:
направо не знам - ако съм на социал ще го ям голям-поне ще са ми безплатни линейките и зъболекаря май или се лъжа :?:
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

e da ama ako bachkash i na cherno...
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

е да де да,
ама ако си като мене - идваш и нямаш нито един познат даже-то да не е толкоз просто да си намериш работа на черно чак-в големите градове прелива от тарикати пък и нови и нови самолети прииждат :lol:
обаче от тоя форум хората остават с впечатление ,че карането на пица е рожденно право :lol: :lol: :lol:
и хората тук са толкоз прости - не си познават улиците пък и допълнителни пари за кво са им :lol: :lol:
пък и хора дето се чудят как да намерят пари за интервюто-дали ще имат за кола не знам :roll:

после ако сега се опитам за разносвач на пица - сигурно ще стане - познавам си квартала и хора от занаята,ама първите месеци :?:
Аватар
petia4444
Обратна връзка:

Мнение от petia4444 »

THS,KAKUV TI E PROBLEMA BE CHOVEK,TI DA NE BI DA SI OTISHUL S 20 000$ :lol: ami de da znam
ima gi vsiakakvi
no koi ti e kazal
i kade prochete che niamam pari za referencia,pitax kakva e sumata,a ne sum kazvala che niamam,
MISLEX CHE TUK IDVAT XORA NASTROENI DA POMAGAT,A NE DA SE ZAIAJDAT KATO TEB...........................A I TI AKO IMASHE TEZI PARICI,AZ PUK SE CHUDIA
KAKVO PRINCE PRAVISH TAM,KOGATO I V BG SI SI DOBRE S TIAX :P :P :P :P
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

аз ти дадох съвет-ама ти както искаш го разбирай-не съм искал да се заяждам.
мисля че няма да сгрешиш ,ако ме послушаш-фалшификат или отново проверка на всички приятели.

аз дойдох горе-долу с посочената сума и пак малко ми се струваха и се чувствах неуверен,колкото повече толкова по-добре-също и това исках да дам ,като съвет.
сори ако си се обидила-аз така си се шегувам.
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

аз разбрах от въпроса ти,че си мислиш да декларираш нещо от което да вадят друго и накрая да не стига :shock: :
ako sum pisala na purvata bankova referencia 3200$cad triabva li kum tiax da pribavia i parite za viza okolo 1000$ i samol bilet okolo 600$i tam neshto oshte imashe,ta ako sum te razbrala pravilno,za vtorata bankova referencia shte mi triabvat okolo 5000$cad ili az tezi razxodi shte gi vadia ot purvata referencia,izvini me za oburkania vupros ama neshto xich ne mi e iasno tova!
затова за да съм още по-изчерпателен ще ти дам личен пример-ние с жена ми декларирахме към 12-13 000 щатски + 2 къщи на мое име първия път ,защото изискването струва ми се беше 10 000 канадски за двама,т.е. малко отгоре.
за второто интервю ми се строри ,че е добре най-малкото да си потвърдя старата сума.
За влизането в Канада си приготвихме ** *** долара и се притеснявах ,че не стигат-не съм бил много далече от истината.

Сега-ясно ми е че ако си седиш на едно бюро в Бг и вземаш 200-300-500 лв -няма как да ги имаш тези пари-и особено не ти се пробват опции като бране на домати в Холандия или на портокали в Гърция или не ти се ходи сервитйорка на пасажерски кораб(случая с жена ми),
в България има достатъчно хора ,които да хванат и да ти изработят печати на всички банки в Бг-ще ти струва между 100 и **** лева,но е достъпна услуга с такъв документ си отиваш на интервюто и минаваш като нищо-даже и да го изпратиш - няма проблеми-това е което исках да кажа - не се заяждам-ама някои хора ме учудват как за всяка дреболия пишат по форумите.Искат съвет...
О'К ето ти съвета по-горе.
Заключено