Подмяна на международни паспорти с малък срок на валидност

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
elidiste

Подмяна на международни паспорти с малък срок на валидност

Мнение от elidiste »

Здравейте, следващия етап от моята процедура е резултат от мед. прегледи и покана за виза. В тази връзка искам да помоля за съвет, тъй като паспорта ми има срок на валидност до юли 2010г. , дали е разумно да го подменя със нов преди да го изпратя за полагане на канадска виза и каква е процедурата по уведомяване на посолството в Букурещ. Ако на някой от вас, приятели, му се е случвало такова нещо, бих се радвал да сподели опита си.
Благодаря!

POSTREACT(ions) SUMMARY

tanita_1
Обратна връзка:

Мнение от tanita_1 »

Няма страшно моят паспорт е до септември 2009 и си получих визата сега през юли, важното е когато го изпрашташ за виза в Букурещ паспорта ти да е с валидност поне една година напред.
Можеш да го смениш и сега но това са излишни усложнениа след като е валиден до 2010. Не забравиаи че чиновниците не обичат да се потят и се набират когато някой да им създава допалнителна работа.
Успех

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
thebull

Мнение от thebull »

elidiste няма проблем. Срока за валидност трябва да не е по-маък от една година когато ви слагат визата.

Процедура за уведомяване, че паспорта изтича или нещо подобно няма. Те са го казали ясно - не по-малко от една година.
Вече другата процедура е по-интересна - когато си в там и паспорта вече е изтекъл, и искате да пътувате извън канада. Това обаче е друга тема.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
elidiste

Мнение от elidiste »

Благодаря, аз общо взето за това клоня към смяна на паспорта защото не зная там като изтече давността му как се процедира.thebull, ако имаш повече информация по въпроса ще ми е интересно.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
thebull

Мнение от thebull »

1. Няма нужда да си сменяш паспорта на този етап с по-нов. Твоя е достатъчно нов.

2. Международния паспорт ще ти е нужен ако искаш да пътуваш извън Канада след 07.2010.

3. 3-4 месеца преди изтичане на паспорта се отива в българското посолство (мисля Торонто беше ама не ми се гледа сега) и от там си поръчваш нов. Процедурата е както тука - снимки, същите формуляри, такса. После изчакваш май 3 месеца и паспорта е готов.

4. Валидноста е 5 години. Може би, ама много може би ще си канадски гражданин за това време така че пак ще ти се наложи да правиш паспорт освен ако не искаш да изчакаш или и аз не знам.

5. Като цяло така ли иначе ще ти се наложи да правиш паспорт в канадско ако искаш например да ходиш до САЩ. Пак ще ти трябва виза както сега, докато не станеш канадски гражданин.

6. Щом искаш направи си нов - не пречи. НО сигурна ли си че този ще ти бъде подменен. Той не изтича след 3-5 месеца. Попитай в паспортна служба дали биха могли да ти подновят сравнително нов паспорт. Защото мисля че закона беше само ако е изгубен или повреден или остават еди колко си дни до изтичането му. За лична карта е така.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Може да каже, че е откраднат. Ако началника на паспортната служба е на кеф и без глоба ще мине. Иначе глобата е 10-20 лв. Говоря от опит.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
thebull

Мнение от thebull »

Остави таз работа по откраднат. Аз така исках да мина с шофьорската книжка.
- А! - вика ми оня - Щом са ви я откраднали значи трябва да ходите да пишете жалба в районното дето е изчезнала. После да си платите глобата и прочие.

Най-добре да каже че е изгубен. Попълва се една декларация, глобяват и издават нов. Абе няма смисъл.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

thebull написа:Остави таз работа по откраднат. Аз така исках да мина с шофьорската книжка.
- А! - вика ми оня - Щом са ви я откраднали значи трябва да ходите да пишете жалба в районното дето е изчезнала. После да си платите глобата и прочие.

Най-добре да каже че е изгубен. Попълва се една декларация, глобяват и издават нов. Абе няма смисъл.
Да! Тука си прав! Изгубен да каже, че е! Аз това имах предвид ама нещо ги поставих под общ знаменател. Извинявам се.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор