JEAN TALON най-доброто място за новодошли.

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Botzo

JEAN TALON най-доброто място за новодошли.

Мнение от Botzo »

Та квартала около спирката на метрото е малко сумрачен, но има предимство за всеки новодошъл и за неговата история. Какво е предимството. Ми дават се апартаменти 2 1/2, 3 1/2, 4 1/2 без гарант и и без да имаш работа с едномесечни договори. Та първия месец можете да изжестите след 15 дни ако напускате а след него ако ще се махата трябва да известте 1 месец предварително. Не искат предплащания за 2 или 3 месеца, тока и отоплението са включени в наема намира се близко не смао до станцията на метрото но и до няколко супермаркета както и до търговската улица SAINT HUBERT, където има от пиле мляко на доста приемливи цени.
Та така. За ориентация 3 1/2 без да се плаща тк и отопление струва между 600 CAD и 650 CAD.
А ако се сключи договор за 1 или 2 години наема се намалява. Та купон ви казвам.

Ми това е .........
X

Мнение от X »

Spored men rajonut okolo Jean Talon metro e pulen s imigranti s razlichen cvjat na kozata ot belijat,mnogo e mrusen,a na St.Hubert prodavat osnovno bokluci,NO za kvartirite sum absoljutno suglasen,a i drugo mnogo goljamo predimstvo e pazarut i mnozestvoto magazini.Ne sum siguren dali e 'naj-dobroto mjasto',no sus sigurnost e udobno za 2-3 meseca,dokato se orientirate v Monreal i si namerite nesto po-dobro.Zivjal sum tam i za men goljam nedostatuk beshe mrusotijata,kojato ne e osobeno podhodjashta za purvo vpechatlenie ot grada
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Bozto,
я се изнасяй докат е време от тази мизериа и си се прибирай в Буенос Айрес :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Alina

Мнение от Alina »

Боцка

не ги слушай. радвам се за теб. Ще се радвам още повече ако се видим пак :lol: :lol: :lol:
Alina
bateto

Мнение от bateto »

Botzo,ama ti tuka li si bre,az misleh che se bazikash.Hayde dobre doshal i uspeshni parvi krachki.Jean Talon za novopristignal e dobar variant i az ot tam minah ,no pri parva vazmognost byagay stoto ,ako se zastoish moge da ti se uvidi.
I kato ti mine shoka ot smyanata na krasiviya B.A. s neugledniyat Mtl.ochakvame da pishesh po podrobno za parvite si vpechatleniya na rodna zemya.
M/u drugoto v rayona v koyto si i ot tam na iztok e Latinska Amerika .
Alina

Мнение от Alina »

т.е., той се чувства у дома и плува в свои води :lol: :lol: :lol:
Alina
Аватар
Sote

Мнение от Sote »

Като за начало бива....но трябва да стиснеш зъби защото си е МИЗЕРИЯ.Минахме от там и видях хора застояли се там да си купуват билети за обратно.
"В живота не винаги можем да имаме това, което искаме,но нищо не се знае"
Clarissa

Мнение от Clarissa »

Rosemont-Petite Patrie, което обхваща спирките Розмон, Бобиен и Жан Талон е квартал с много предимства. Общо взето, това е франкофонската част на града. Тук е и "италианската" част на булевард Сен Лоран. Има къде да се разходиш по което и да е време на денонощието. Пазари, магазини, пекарни, видеотеки, кафенета, ресторанти и барове. Сен Юбер прилича на Пиротска, само че е по-дълга и симпатична. Тротоарите са със стъклени навеси, да се разхождате и зиме и лете и на дъжд и на сняг. Много приятно украсена за повечето празници. Пътят до центъра е кратък, пеша е около час приятна разходка. На 1-2 спирки от Платото, където вече е доста скъпо за живеене, по-артистично и има най-много заведения.
Да не пропусна за семействата - има много хубави паркове наоколо, както и басейни. Отзивите за държавните училища в района са много добри.
Да, има по-мизерен вид, но е доста по-"европейско", в смисъл на оживление, чар и близост на всякакви удобства, без да се налага да ползвате непременно автомобил.
Между другото по мои наблюдения там има по-скоро "стари" имигранти, отколкото новодошли. Така че Боцо е много прав: - )))
bateto

Мнение от bateto »

Az pak pomnya edin deto se zastrelya i drug deto napravi neuspeshen opit da spre metroto.
Na men pak kvartala mi hresva ,namiram go za ekzotichen i chesto si prekarvam wikendite tam ,no si priznavam ,che stresa mi da popadna ot civilizovana Balgariya v podobna kloaka beshe golyam .sled 3 god. veche ne mi puka i ne mi pravi vpechatlenie,pokanadchih se i mi e vse edno ,vagno e che ne sam gladen i ima kade da spya.
Shoka da se katapultirash v sreda napodobyavashta 30te godini na minaliya vek v Balgariya ot nyakoi hora se izgivyava mnogo dramatichno i za radi tova ne tryabava da gi sadim.
V zatvora imahme edna prikazka : ;koy izdargi izdargi;
bateto

Мнение от bateto »

zabravih da otbelega obache vapreki vsichkite protiv vsravnenie s nyakoi analogichni gradove v USA si e super.maka mi e za kiflata kato se setya za detroit,shikago,baltimor i oshte dve desetki podobni,maley....
Clarissa

Мнение от Clarissa »

Хей Bateto, ясно е че всеки си има мнение, ама.. хихи... в Детройт се случват и богати хора, на които пък им е мъчно за нас и за кифлите ни тук: - )) А относно мизерията тук и в България, е въпрос на доходите ти тук и там. Допускам, че не си от Люлин или Обеля, а от Бояна или Драгалевци: - ))) Шега. Истината е, че на много тук изглежда мизерно, но луксозните квартири не са по джоба на никой новодошъл. А после като си отидеш в България - изглежда ти доста по-мизерно... Тъжно, но факт.
bateto

Мнение от bateto »

koftito tuk e ,che kadeto ne e mizerno e skuchno,ama mnogo skuchno,nyama duh.
az inache sam roden i izrasnal na nay evropeyskata ulica v Balgariya /ako mogesh da poznaesh kade ot tretiya pat/ i sigurno ot tam mi idvat problemite s vazpriyatieto na zaobikalyashtata me sreda.
Clarissa

Мнение от Clarissa »

Хей Bateto, стана ми мъчно за тебе, макар че не се сещам коя е най-европейската улица в България. Предлагам ти да прецениш коя е най-европейската улица в Монреал и да се преместиш там. Не се шегувам, аз така бих направила: -)) Центърът винаги ми е допадал, и тук и в София. Хареса ли ти веднъж, всичко останало ти се струва или убийствено скучно, или мизерно и неудобно.
И аз бих подкрепила намека ти, че където е по-широко и чисто, западните квартали например, е ултра скучно и пусто, поне за мен.
bateto

Мнение от bateto »

Ami az i za tova sam si pochti v centara na edna naprilichavashta na evropeyska ulica ,samo Westmaunt tuka malko mi amerikanizira peyzaga.
bateto

Мнение от bateto »

Botzo kade si ,kade se izgubi,zashto ne pishesh.
Jean Talon ne e prosto ulica ,tova e grad v grada ,dargava v dargavata ,za neya kakvoto i da se kage i napishe vinagi ste e malko i nedostatachno.
Jean Talon ne e prosto ulica ,a naricatelno,Jean Talon e emociya deto nyama da ya zabravya za cyal givot.Tam napravih parvite si stapki,izpalnen s optimizam oste na vtoriyat den ot prebivavaneto si tam obikolih pone 20 targovski obekta s shiroko ozabena usmivka i standartno zauchenata fraza -aim luking for jop.Parvo razocharovanie,stoto nikoy ne me vze na seriozno i parva pokupka -patica po Pekinski ot vietnamskiya magazin na agala sas S.Denis,koyato gena mi izhvarli prez prozoreca s zakanata ,che sledvashtiya pat ste ya posledvam.
Dartata italianka ot parviya etag deto iskashe da lige gena mi i neyniyat priyatel sakvartirant ,koyto iskashe da mi plati s paket cigari marijuana samo i samo da sklonya.
Ulicite s kashtite bliznaci po koito chesto se gubeh vrashtayki se ot pazar dokato svikna da im cheta imenata i da se orientiram po posokata na slanceto,mirizmata na kari i pargen chesan i vmirisani ribeshki cherva ,koito se noseha iz cyalata kooperaciya v koyato giveehme,vietnamcite koito karaha posleden model
Mercedes.
Natrapchivata misal koyato me presledvashe-ami zashto taka az nali ug si podadoh molbat za Canada,tova ne moge da e moyata Canada ,stanala e greshka ,dokato sam spal samoletat me e otvel v nyakakva druga strana ,zashto kanadcite gi nyama ,za dve sedmici sreshtnah samo edin rusnak i Raya deto govori ruski,a i taya prolet nikoga nyama da doyde,v kraya na mart edin metar snyag.
Eh spomeni ,spomeni,moga da pisha s chasove ,a ti Botzo -J.T. e dobro mesto za novodoshli i tochka,day malko volya na duha si i pishi ,spodeli vpechatleniya ,ste ni e interesno.
Заключено