Имам академична справка без диплома. дали да я пращам и нея?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
NIAnia

Имам академична справка без диплома. дали да я пращам и нея?

Мнение от NIAnia »

Здравейте!
Имам академична справка за изкарани 6 семестъра втора специалност /бр.лекции, упражнения и оценки от изпитите/, но не съм се дипломирала, при това вече са минали 10-ина години от тогава. Ако искам ще мога и да се дипломирам, като внеса съответната сума и подготвя дипломна работа, но това ще отнеме още месеци. Дали да я пращам тая академична справка с документите до Виена или да не се занимавам с това? Дали ще има някаква тежест ако я пратя, но така или иначе не се дипломирам? Специалността е "Банки и финансов бизнес".
Ако някой е с подобен случай моля, да ме посъветва какво да направя?
Благодаря предварително!
nia
Аватар
digit

Мнение от digit »

Не че съм експерт, ама ми се струва, че няма да ти дадат точки за висше образование на база на академичната справка :? което не според мен не пречи да я изпратиш като допълнителен документ все пак

А от друга гледна точка май след 3 или 5 години (не помня точно) ако не си си предал дипломната работа и ти се губят студенстските права, то ест все едно не си учил. Това е за България все пак де ...
NIAnia

ok

Мнение от NIAnia »

ОК, благодаря за мнението.
Аз си имам висше образование - инж. ИТ и диплома за това, а този документ ми е за втората допълнителна специалност, която съм карала. Затова се чудя дали да го пращам с другите две дипломи и справки. Относно възстановяването на права, дето има една приказка "каквото и да ти говорят, знай, че става въпрос за пари" - та, аз питах и ми казаха, че въпреки, че е учено отдавна, сега може да се възстановят права и да се дипломирам като платя съответната такса и мина 1 изпит. Уточнявам, че това не е диплома за висше образование, а за втора специалност и се издава сертификат за специализация / моята в случая е 3-годишна/.
nia
Аватар
womanEZ

Мнение от womanEZ »

Пращай академичната справка задължително! Мъжът ми няма висше образование, но изкара няколко години право, после прекъсна, за да работи. Представи си академична справка и това може да не му даде точки за образование, но на интервюто направи добро впечатление за умен, амбициозен човек. Е, имаше въпроси защо е прекъснал - и нали разбирате, че веднага се възползва да се изтъкне - трябвало е да работи много, за да издържа жена - студентка, къща, домакинство. А и кариерата му потръгнала в друга насока, което си е факт. Е, това е нашия опит с академичните справки!
paraglider
Обратна връзка:

Мнение от paraglider »

Zdravei,

Az sa6to byah s akademi4na spravka i koeto e po-interesnoto, byah u4ila aktiorsko maistorstvo i rejisura!Byah priatno iznenadana,kogato na intervuto mi za4etoha 2 - te godini!E, vyarno, 4e ne az byah vode6tata, a sapruga mi, no pak na tebe kakvo ti pre4i da ya izprati6!V nikakav slu4ai ne gubi6, samo pe4eli6!Taka 4e derzai!Uspeh!
"Не се плаши, ако трябва да се сбогуваш.
За да срещнеш някого отново,
първо трябва да се сбогуваш с него.
А щом сте приятели,
непременно ще се срещнете, било след броени мигове или след няколко живота."
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

бях пред подобна дилема и си пратих акад. справка
на интервюто нищо не ме питаха за нея
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
NIAnia

ще я пратя! Благодаря на всички за отзоваването!

Мнение от NIAnia »

Ще пратя академичната справка заедно с другите си две дипломи в комплекта документи до Виена. Благодаря на всички за отзоваването. Абсолютно прави сте, че ако не помогне, то поне няма да навреди. Вече я заверих с другите документи при нотариуса и днес ще ги нося за превод.
Успех на всички!
И много късмет!
nia
Заключено