Kолко се чака за втори опит?
Kолко се чака за втори опит?
Здравейте и Честита Нова Година на всички!
Получих писмо за отказ на първата процедура с DCS- a в края на септември2005. Т.е. не ме поканиха на интервю. Някой може ли да ми каже или да ми даде линк към съответните законови актове, които дават отговор на въпроса след колко време мога да пробвам пак, т.е. да стартирам процедурата от начало??
Получих писмо за отказ на първата процедура с DCS- a в края на септември2005. Т.е. не ме поканиха на интервю. Някой може ли да ми каже или да ми даде линк към съответните законови актове, които дават отговор на въпроса след колко време мога да пробвам пак, т.е. да стартирам процедурата от начало??
vanio
Priatel idi v firma da ti napravi doc inache taka niama da stane
ako ne znaesh takava moga da te ypatia !!!
pishi mi lichno saobshtenie ako iskash
ako ne znaesh takava moga da te ypatia !!!
pishi mi lichno saobshtenie ako iskash
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
Re: Kолко се чака за втори опит?
Писах ти лично съобщение.vanio написа:Здравейте и Честита Нова Година на всички!
- mirkaa
- Обратна връзка:
ейййй, мухата пак се е изказал компетентно!!! ужас!
аз чаках повече от 6 месеца, защото не бързам, но доста хора ми казаха, че срока бил поне 6 месеца!? от къде я имат тази информация, нямам идея и не знам колко е вярна... някой пък май ми каза, че можело и веднага пак да се пробва, но това не говори много добре за теб, тъй като едва ли може да покажеш сериозна промяна (към добро) в кандидатурата си само за 1-2 месеца.
аз чаках повече от 6 месеца, защото не бързам, но доста хора ми казаха, че срока бил поне 6 месеца!? от къде я имат тази информация, нямам идея и не знам колко е вярна... някой пък май ми каза, че можело и веднага пак да се пробва, но това не говори много добре за теб, тъй като едва ли може да покажеш сериозна промяна (към добро) в кандидатурата си само за 1-2 месеца.
third generation immigrant 

- PoLuX
- Обратна връзка:
Може веднага да се пробва, няма срок за изчакване. Но пък не мога да го потвърдя с официално твърдение от сорта на сайт или нещо подобно, така че това си остава мое мнение
.
Просто си спомням, че мои приятели трябваше да кандидатстват наново и имиграционните казаха, че няма срок за изчакване.
А мухата със съветите е чудесен. Благодаря му от името на всички.

Просто си спомням, че мои приятели трябваше да кандидатстват наново и имиграционните казаха, че няма срок за изчакване.
А мухата със съветите е чудесен. Благодаря му от името на всички.
извинявай за късният отговор... първо ми пратиха писмо в което ми писаха че не събирам необходимите точки за да отида на интервю и имаше приложен fiche d'evaluation от който ставаше видно че не ми стигат 3 точки. Също така пишеше че имам 60 дни да изпратя допълнителни документи които да ми вдигнат броя на точките, ако имам такива. Аз им изпратих само документ от Алианс за първо ниво френски, защото за друго не се сетих а бях декларирал минимални познания по френски. След около месец ми пратиха второ писммо, в което ми писаха, че те точките отговарящи на този документ вече са ми ги дали (както си и беше), и следователно след като нямам какво друго да им изпратя, да считам това писмо за отказ. това еmolli написа:Здр., интересува ме като ти изпращат отказ обясняват ли защо и какво точно трябва да дооправиш ?
vanio
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
PoLuX го е казал точно - няма никакъв срок на изчакване за подаване на нова молба за селекция при получен отказ. И не е необходимо да си губиш времето за да търсиш буквално или приблизително написано това твърдение в някакъв официален документ или сайт. Твърдението е формулирано въз основа именно на липсата на каквито и да е срокове в това отношение в съдържанието на нормативните документи по емиграцията на провинция Квебек.
НО....срокове все пак има, макар те да не са явно указани, но се подразбират. Какво имам предвид?
Ами нека си отговорим на въпроса: "Как можем да променим показателите по някой от критериите за точкоопределяне (Анекс 1 и 2 на Правилника за селекция) с цел повишаване общия брой точки и какъв е минималния срок за това?" Който е добре запознат с критериите на точковата система веднага ще си отговори, че най-кратък е срока в който може да се докаже повишено ниво на владеене на френски в резултат на изкаран курс, частни уроци и др. Защото има интензивни курсове и само след 1 месец кандидата може да излезе с твърдението (а и да го подплати с документи), че е повишил нивото си по френски и съответно - да получи по-голям брой точки по този критерий. А ако погледнем който и да е от останалите критерии, то за да получим по-голям брой точки по него ще е нужно да минат от 0,5 г. до 1, 2 или повече години.
И все пак може да се подаде нова молба за селекция и още на другия ден след получаване на отказа, ако докажем нови факти и обстоятелства, които не сме обявили и не са били взети предвид при предходното кандидатстване. Например току-що сме си взели дипломата за висше образование, която не е имало как да приложим преди, защото все още сме били в процес на редовно следване в университет или нещо от този сорт.
НО....срокове все пак има, макар те да не са явно указани, но се подразбират. Какво имам предвид?
Ами нека си отговорим на въпроса: "Как можем да променим показателите по някой от критериите за точкоопределяне (Анекс 1 и 2 на Правилника за селекция) с цел повишаване общия брой точки и какъв е минималния срок за това?" Който е добре запознат с критериите на точковата система веднага ще си отговори, че най-кратък е срока в който може да се докаже повишено ниво на владеене на френски в резултат на изкаран курс, частни уроци и др. Защото има интензивни курсове и само след 1 месец кандидата може да излезе с твърдението (а и да го подплати с документи), че е повишил нивото си по френски и съответно - да получи по-голям брой точки по този критерий. А ако погледнем който и да е от останалите критерии, то за да получим по-голям брой точки по него ще е нужно да минат от 0,5 г. до 1, 2 или повече години.
И все пак може да се подаде нова молба за селекция и още на другия ден след получаване на отказа, ако докажем нови факти и обстоятелства, които не сме обявили и не са били взети предвид при предходното кандидатстване. Например току-що сме си взели дипломата за висше образование, която не е имало как да приложим преди, защото все още сме били в процес на редовно следване в университет или нещо от този сорт.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
- crystalice
Както бе писано по горе от Polux i Linko, няма точно определен срок, всичко е до уточняване на док. било стаж, точки, език и т.н. Говоря от личен опит, на нас ни баха отказали на првите документи по процедурата до изесняване на съвмвстното ни съжителство. Наложи се да изчакаме около 1 год. ( за всеки е различно ) докато имаме съществена промяна в статута ни. След това подадохме на ново и бяхме поканени на интервю. Всичко зависи от създалата се ситуация 

Благодаря на Polux, Linko i crystalice за коментарите, които бяха много полезни за мен. Аз сега завършвам второто ниво на френски в Алианс, но мисля за изкарам и третото за по - сигурно. Чудя се дали не е по - добре да декларирам френски като за трето ниво, документа за който ще мога да покажа едва на интервюто, ако бъда поканен. На първият опит ми дадоха точките за декларирания френски без да ми искат документи, но не съм сигурен, че при вторият опит ако не пратя такива още с молбата за сертификат за селекция, няма своевременно да ми поискат...?
vanio
Vanchooo vidiali che sam prav ,Kazah ti idi v firma koiato se zanimava s tova ,tam znaiat kakvo da napraviat shte si platish i ok a niama da si smychish prastite tyka 2 ili 3 nivo !!
aide s pozdravi MYHA
aide s pozdravi MYHA
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
firmata niama da mu vdigne nivoto na frenskia, a ako ne si go pokrie na intrvuto, moje i da go otlojat za sledva6tata godina.
ne samo ketapa kolko 4asa si u4il, a i kakvo realno pokriva6 kato znania gi interesuva. iskat frankofoni, i sa pravi, 6toto mnogo doidoha po kvebe6kata procedura i otidoha v angl. provincii.
ne samo ketapa kolko 4asa si u4il, a i kakvo realno pokriva6 kato znania gi interesuva. iskat frankofoni, i sa pravi, 6toto mnogo doidoha po kvebe6kata procedura i otidoha v angl. provincii.
Takaaaaa 1 tochno tazi firma ima i kyrsove , i ako iskate da znaete tia vi dava sertifikata za izkaran kyrs i nivo,ako pak li ne iskate da karate pri neia davaite v Aliance