С всички ли пари в брой който сте деклари влязохте в Квебек?
-
С всички ли пари в брой който сте деклари влязохте в Квебек?
С всички ли пари в брой, който сте деклари влязохте в Квебек или част от тях сте доказали примерно с актуална банкова референция?
Благодаря за отговорите.
Благодаря за отговорите.
Re: С всички ли пари в брой който сте деклари влязохте в Кве
Otnosno: С всички ли пари в брой, който сте деклари влязохте в Квебек ?
Mislia ce minimuma za sumata v broi e 3000 CAND , koito trjabva da pokazesh i ostanalite pari mozesh da gi prenesesh s cek , dori i obshto da praviat po-malko ot predvaritelno deklariranata ti suma !!!
Mislia ce minimuma za sumata v broi e 3000 CAND , koito trjabva da pokazesh i ostanalite pari mozesh da gi prenesesh s cek , dori i obshto da praviat po-malko ot predvaritelno deklariranata ti suma !!!
C'est la vie.....
Аз кандидатствах не с пари а с апартамент на стойност 10 000 US$
А влязох с 2000САД и 1000 Американски. Нямах никакъв проблем на летището. Казах му с колко съм, той нещо смета и ми записа 3300 САД и това е.
А аз взех да му разправям, как е опасно да се пътува с голяма сума пари, и че ще ми изпратят другите родителите ми по-късно. Такива други пари разбира се няма. Да не съм луда да си продам апартамента.
А той ме прекъсва и ми вика - не, интересува ме в момента с колко пари влизате в Канада.
Та това беше, и то преди 2 седмици.
Още на следващия ден обаче си пъхнах парите в дебитна карта и в двете валути, без да ги обръщам американските в канадски. Можело така, на една карта да бъдат. Като американските мога да ги тегля само от гише в самата банка. Избрах Canadian Trust. Приятели ми казаха, че това е може би най-яката банка...
А влязох с 2000САД и 1000 Американски. Нямах никакъв проблем на летището. Казах му с колко съм, той нещо смета и ми записа 3300 САД и това е.
А аз взех да му разправям, как е опасно да се пътува с голяма сума пари, и че ще ми изпратят другите родителите ми по-късно. Такива други пари разбира се няма. Да не съм луда да си продам апартамента.
А той ме прекъсва и ми вика - не, интересува ме в момента с колко пари влизате в Канада.
Та това беше, и то преди 2 седмици.
Още на следващия ден обаче си пъхнах парите в дебитна карта и в двете валути, без да ги обръщам американските в канадски. Можело така, на една карта да бъдат. Като американските мога да ги тегля само от гише в самата банка. Избрах Canadian Trust. Приятели ми казаха, че това е може би най-яката банка...
Alina
sasho71, сигурно няма да имаш проблеми да влезеш с половината пари + данъчната оценка на апартамента. Вярно е, че глупаво да се продава. Но имай предвид, че после всяка служба в Квебек, ще знае, че разполагаш с въпросния апартамент и няма да можеш да търсиш социално подпомагане. Това е съвсем сигурно. Успех и приятно пътуване.
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Във формуляра, съпътстващ визите, е упомената сумата, с която трябва да влезнеш в Канада. Тази сума се уточнява на интервюто и за нея се подписва декларация, че ще я носим при влизането си в Канада.
Въпроса ми е : къде в тази материя се вписва декларираното недвижимо имущество? Никъде, ама никъде не сме споменавали, че ще го продаваме...
Въпроса ми е : къде в тази материя се вписва декларираното недвижимо имущество? Никъде, ама никъде не сме споменавали, че ще го продаваме...

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
nedeite spomenava nikade chee imate nedvijimo imushtestvo, po-dobre nosete parite v broi i to ponee polovinata ot tova koeto ste pisali vav vaprosnika. triabva da imate pari za pone 3 meeseca, okolo 3000-4000 cad, kato za nachALO, dokato se orientirate v obstanovkata i pochnete ia rabota, ia kofi.
have a nice day.
have a nice day.
- Sneji
- Най-любезен форумец
Сашо, защо се каниш да рискуваш всичките пари, услилия и нерви, които си вложил по време на процедурата? Той, митничаря нищо не трябва да ти доказва, ти си този, който трябва да го направи! Те хората си имат изисквания и единствената им грижа е дали ти ги изпълняваш - точно и ясно. Хич не се гласи да се заяждаш, защото само ти ще си губещия.sasho71 написа:interesno ako im pokaja bankovata si referenzia ot predi godina dali shte mine nomera? te ne mogat da dokajat che si gi poharchil nali taka?