Не на Жана-Е

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
NaviD

Не на Жана-Е

Мнение от NaviD »

Здравейте!

Не знам какво разбираш под " заминал с Жана-Е "? За сумата, която си писал ( 300 евро ) съм сигурен, че ти предлагат само попълване на формулярите. Това поне направиха за мен срещу тези пари при изричната уговорка, че за интервюто си бера грижата сам. Естествено, препоръчват " много добра учителка " по френски, която да те подготви за интервюто.
Много хора се чудят защо някой отива в Жана-Е - ами защото като ми се прецака колата отивам при автомонтьор, т.е. при някой за когото СИ МИСЛЯ , че срещу пари ще ми свърши работа. Та и с тази фирма така. За форума не знаех ( май не го е имало 2002 ), а не се сетих да попитам някоя даскалица по френски какво знае по въпроса.
И за това си платих като поп, попълниха ми формулярите, минах си интервюто и още не съм заминал щото се наплаших от многото отрицателни постинги във форума :D ( по скоро защото ми се роди дете ). Искам да направя следния извод:

1. НЕ ХОДЕТЕ нито в Жана-Е, нито където и да било за тази услуга, още по-малко при адвокат ( абсолютни кожодери ) щом като ВЕЧЕ СТЕ ПОПАДНАЛИ В ТОЗИ ФОРУМ

2. Преведете си дипломите, актоветв за раждане и всички други документи на френски

3. Попълнете си формулярите с помощта на някой вече попълвал ги или с помощта на някоя учителка ( която и без друго ще ви трябва за да учите езика )

4. Изпратете ги на добре познатия адрес във Виена и всичко това ще ви струва по-малко от 300 евро

Ако някой иска по-подробна информация за минусите на посредниците, да ми пише ЛС
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Имаше го форумът и 2001 ама не в този вид и пишеха много малко хора и само процедурата която наистина не беше толкова ясна на повечето.
Още от хората заминали 1999 се чуваха не дотолкова добри отзиви за "Жана Е",a Пиер Петроф беше казал на един приятел на интервюто и ти ли си си давал парите за нищо защото и разпознал печатната машина по документите.
Дори през далечтите 2000-2001 първа човек можеше сам да си движи документите какво остава сега когато толкова много хора вече са минали през процедурата.Не си давайте парите за нищо,това го пише и на самите документи от посолството.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ако не е неволна грешка на автора на темата, то е излишно дублиране на изказаното вече мнение ТУК
Затова заключвам тази тема.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Заключено