Пътуващите с животни

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Пътуващите с животни

Мнение от simplyaven »

здравейте :) моля ви да ми кажете държавни лечебници, откъдето мога да взема сертификата, който е описан в темите за пътуване с домашни любимци! търся в гугъл и нищо не намирам на държавни лечебници... зная много частни такива, но доколкото разбирам от предишни теми изискването е да е държавна! много ви благодаря :)
Kategat

Мнение от Kategat »

За какво животно става въпрос?
Ако е за куче или котка трябва да му се извади международен сертификат (паспорт) от РВМС-там има лекар, който го преглежда, бие му задължителните ваксини или ако вие преди това сте му ги слагали,трябва да удостоверите това по някакъв начин-обикновено вет.лекари лепват стикерче от сложената ваксина върху едно подобие на паспорт (което обаче е само за лично ползване, нищо че повечето стопани смятат че това е паспорта на кучето/котката).

За София адреса на РВМС е:
кв.Банишора, бл.39
тел.8323098

Обадете се на тел. предварително, да не би пак тази служба да си е сменила адреса. Цената на паспорта беше символична някога-сега вече не знам как стои този въпрос.
"Може и в самия център на цивилизацията да живееш и пак да отгледаш някоя кукувица в гнездото си"
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

за коте става въпрос :) много ти благодаря, още днес ще се обадя! а дали можеш горе-долу да ми обясниш как се стига дотам или до какво се намира... нищо не ми говори този район :oops:
Kategat

Мнение от Kategat »

Ами намира се малко след Централна гара-може би на една спирка след нея с трамвая, в посока към кв"Надежда". Близо до поликлиниката на квартала-една доста голяма бяла сграда-отляво на улицата, където минава трамвая. Това със спирките не мога да го преценя точно, щото разстоянието от централна гара до там съм го взимала пеша-т.е. според моите разбирания не е далеч.
Но все пак първо се обадете на телефона, че тази служба с паспортите на домашните любимци я местят често и да не се разкарвате напразно.
"Може и в самия център на цивилизацията да живееш и пак да отгледаш някоя кукувица в гнездото си"
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

Kategat написа: Ако е за куче или котка трябва да му се извади международен сертификат (паспорт) от РВМС-там има лекар, който го преглежда, бие му задължителните ваксини или ако вие преди това сте му ги слагали,трябва да удостоверите това по някакъв начин-обикновено вет.лекари лепват стикерче от сложената ваксина върху едно подобие на паспорт
само едно не ми става ясно - тя има международен паспорт, който ни дадоха сега от ветеринарната клиника, след като направиха ваксините, след като им казах, че трябва да пътува! :roll: това същият сертификат ли е или онзи е друг? защото си сложила в скоби сертификат... ако е същият, него ли да нося на летището за заверка - паспорта имам предвид?
Kategat

Мнение от Kategat »

От това, което зная международен паспорт за куче или котка могат да издават само РВМС-тата. А това дето го дават от вет.клиники определено не е международен паспорт, какъвто се изисква в случая-поне това е моята информация.
Защото на моето куче с този международен сертификат всяка година като будалите ходя да му плащам данъка и там си има специално място, където го заверяват. Има страници за пътуване в чужбина-дестинация,задължителни ваксини и т.н.
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

о, ясно... добре, благодаря, ще звънна в това рвмс :D
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

о, ясно... добре, благодаря, ще звънна в това рвмс :D
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Това,което са ти издали във вет.клиника е ваксинационната книжка на животното със стикери за поставените ваксини и подпис и печат на лекаря,удостоверяващи,че ж. е ваксинирано.На база този паспорт с тези стикери в Държавната лечебница ще ти издадат сертификат за животинката.Миналата година струваше 6-7 лева,сега не знам.Важи 3 дни,т.е. ж. трябва да е напуснало страната до 3 дни след издаването на този сертификат,иначще вадите нов.Този сертификат се заверява на летището.Не знам кога ще пътувате,но ваксините трябва да са сложени 20-30 дни преди да пътувате,иначе могат да ви направят проблем.
В Канада карантинен период за кучета и котки няма,така че,спокойно си го взимайте хайванчето.Трудното започва после с квартирата.
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

разбрах, засега хазяйката на мъжа ми не е изявила претенции към котето, надявам се да не й се появят такива в последствие! :roll:
eva-vet-eva

Мнение от eva-vet-eva »

Щом е коте,може да не го "декларирате"на хазяите,ако не излиза навън и не вдига много шум.Куче о-трудно се крие/от опит казвам-нашата мишка беше повече от година в нелегалност 8) /.Хайде,със здраве и да приучите предварително добитъка да се вади навън с клетка и да пътува с разни возила,че да не го побъркате изведнъж.
Заключено