zdraveite,
mozhe li njakoj da mi kazhe dali ako kandidat po progr na Quebec pristigne direktno vyv Fed. Canada, mozhe da si izkara na mjasto zdravna knizhka (i drugite neobhodimi dok.) ili trjabva da hodi do Monreal, naprimer za da go napravi tam.
Ivaylo
Po progr. na Quebec v Fed. Can.-Zdravna knizhka???
Re: Po progr. na Quebec v Fed. Can.-Zdravna knizhka???
Имаш предвид Medical health card или казано с други думи - медицинската ти осигуровка. Няма проблем да се извади в която провинция искаш, но имай предвид че различните провинции имат различна политика - например в Онтарио ще имаш медицинско покритите едва 3 месеца след като се заселиш в провинцията. Не е нужно да ходиш до Монтреал за да си правиш там каквито и да е документи, особено ако след това смяташ да се заселиш в друга провинция.ivaiilo написа:zdraveite,
mozhe li njakoj da mi kazhe dali ako kandidat po progr na Quebec pristigne direktno vyv Fed. Canada, mozhe da si izkara na mjasto zdravna knizhka (i drugite neobhodimi dok.) ili trjabva da hodi do Monreal, naprimer za da go napravi tam.
Ivaylo
- Sneji
- Най-любезен форумец
Иво, ами ти си си отговорим сам на въпроса. Имаш два вариянта за застраховка, просто избери по-удобния за теб.ivaiilo написа:Благодаря за отговора КОКО,
а през тези три месеца докато си изкарам Medical health Card ще трябва ли да имам някаква застраховка от Бг. /която да покрие евентуални мед. разходи/ или ще трябва да сключа такава на място в Ка. след като пристигна.
Ивайло
Това, че като емигрант документите ти са през Квебек няма никакво значение. Където и да кацнеш, просто вървиш по един и същи път - СИН, здравна карта, квартира, банкова сметка и т.н.