HAIDE PAK ZA SVADBI DA POGOVORIM :)

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
sve
Обратна връзка:

HAIDE PAK ZA SVADBI DA POGOVORIM :)

Мнение от sve »

Purvo ste kaja che sum chel arxivite :) no iskam vse pak da chuq mneniq i suveti po vuprosa mi
Goqlmo chudene se chudq kakvo da pravq minah predi izvestno vreme intervuto sam no sega sum s priqtelka . Ne prastam dok za bukorest zastoto ne sum siguren a i priqtelkata mi ne e sigurna dali e gotova da se omuji, dali iska da napusne semejstvoto si i ot kjude da nameri vsichki pari da plati taksi. Ne sum egoist no ne moga da i pomogna s golqma suma ?! Ne mi se chaka poveche no me e strah che ako si zadvija procedurata sam v posledstvie ste sujelqvam che ne sum go napravil na tozi etap, ako se ojenq moje sled mesec tq da reshi che ne e gotova da zamine, ili puk kato otidem tam da reshii che ne moje bez roditelite si !?
Chudq se i za srug variant koito mislq che ne e obsujdan vuv foruma!? da se probvame da i vzemem studentska viza, da pojivem zaedno v CA i da reshim dali ni e pisano da ostanem zaedno(pisahme na UQAM i ot tam otgovoriha che moje da prehvuli i produlji vtori kurs pri tqh neznam tova pismo dali nqma da i pomogne za studentska viza), ot druga strana kato otidem tam ako reshim da se ojenim kakuv li ste e nejniq statut !?
SuPER sum oburkan !? :)
ste ocenq vseki suvet !
Shy

Мнение от Shy »

Spored men, moje bi nai-vajno e da reshite dali da se ojenite.Ne moje li pak da se pratiat dokumenti kato sapruzi, ili pak shte se ochertae chakane? No, ako ne ste sigurni za jenitbata, moje bi udachen variant shte e studentska viza, ako moje da se izdade takava(ne znam kak stoi vaprosa sas studentskite vizi).
margarita

Мнение от margarita »

Дали не може да кандидатствате като "conjoints de fait"? Този вариант ми се струва най-добър - ако не потръгне както желаете, може да се разделите. Заминаването със студентска виза е свързано с много разходи - трябва да се плати твърде висока такса за обучението в Университета - таксата за residents permanents е една, а за чужденци със студентска виза - друга и то много по-голяма.
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

Hi Sve
Znaesh li...kato prochetoh postinga ti se seshtam za edin vapros (nie mai sme go obsajdali veche, no vse pak):
Shtom niama kak da plati edna viza s tvoq pomosht, badeshtata ti jena kak shte plati tolkova skapoto universitetsko obrazovanie v Kanada?
Da ne zabraviame, che za da se izdade studentska viza triabva da e platena uchebnata godina v universiteta, da se pokaje dosta tlasta bankova referencia (ne sam siguren tochno za sumata), a predi tova da e prieta. Pismoto niama da svarshi rabota. Triabva da podade docs za kandidatstvane i da poluchi t.n. "pismo za priem", sled kato e veche prieta, s koeto da aplaiva za st. viza. I nakraq da stiska palci v Bukuresht da i razreshat izdavaneto na vizata, i da ne vzemat da kajat - daite 2000 USD "pod masata" i gotovo (sled kato niama dostatachno sredstva). Ne se uchudvai na tezi dumi, zashtoto az predi 2 godini kandidatstvah za takava viza. I to chrez uchebna institucia, raboteshta po savmestna magistarska programa, vtoria semestar na koqto nashata grupa triabvashe da prodalji da uchi v Manitoba, Winnipeg. No parvia pat na intervuto kazaha - sorry. Vtoria pat s pismo ot samia ministar na imigraciata na Canada, che pozvoliava vlizaneto ni v Canada s cel da uchim, kazaha 2000 USD na glava!!! Gotino rushvetche!!! I kogato 12 choveka otkazaha da platiat - ama vie ste potencialni imigranti...kakvo kato imate takova pismo...otkaz!!!
Ne iskam da te otchaivam, no tova e moq gorchiv opit....vse pak ima mnogo studenti, preborili se v Bukuresht.
Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

Ne sam siguren dali e dobre da se opitva kato "conjoint de fait"....zashto dosega ne e napraveno???
Shte kajete - zashtoto niamahme oshte 1 godina sajitelstvo...
No vse pak ne sam siguren, che dori i da se dokaje tazi godina, molbata shte bade uvajena....moje da opitash Sve - ot opit glava ne boli. Ako iskash mi se obadi - az imam edna poznata - notarius, koqto moje da izdade dogovor za naem sas zadna data....moje pak da stane...
Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
joro

Мнение от joro »

Най-добре е да отидеш в Канада, да вземеш permanent residence, след това се връщаш в България, жените се и си я спонсорираш като съпруга.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
balbi

:)

Мнение от balbi »

Joro ej tfa e myjka duma :)
Naistina sponsorshipa e dobra i sigurna rabota.
Az nali sega sym v takova polojenie:")
Za 3 meseca vzehme sertifikata za selekciya na jena mi, no 4akaneto ot Bukuresht kraj nqma:)))
Аватар
Dino
Модератор

Да бе...

Мнение от Dino »

Жоро, по-леко със съветите тоя път.
Отстрани е лесно да се дава такъв акъл. Аз от личен опит мога да ти кажа, че е по-добре предварително да се оженят, а не след това той да я спонсорира. Има доста хора в този форум, които ме познават лично и знаят какво изпитание е спонсорирането. И аз като balbi се радвах, че издадоха сертификата за 3 месеца, но гаврата в Букурещ не я пожелавам на никого!

sve, послушай Shy - най-важно е да решите дали искате да се ожените. Ако ДА - направете го още в България. Ако не сте сигурни - пробвайте се като "conjoints de fait"

Каквото и решение да вземете, желая ви много сили и много късмет!

Даниел
Аватар
sve
Обратна връзка:

Мнение от sve »

Merci za otgovorite!
Balbi q da te pitam, razbrah che si si zadvijil taq procedura sus sponoriraneto oste v Quebec, predi da se ojenish!? procedurata li nalaga da se ojenish ili prosto tova e tvoe reshenie!? Ela na nqkoi ot srestite da pogovorim :)
Клара

Мнение от Клара »

Sve, брат ми беше приет да учи лингвистика в Университета в Монреал/завършил е френска гимназия/. С платени такси и т.н. Отиде до Виена, за да получи виза, защото в Букурещ отказа му е почти 100 % гарантиран. Във Виена му заявили, че е потенциален имигрант и не отива да учи. Отношението е било доста неприятно. Така, че студентската виза е труден и скъп път според мен. Добре, че брат ми спечели зелена карта и сега се радва на хубавото време в Калифорния. Но и при него стои въпроса как да вземе приятелката си.
Не мога да дам съвет за семейното положение-това е сериозен въпрос. Но недей да отлагаш много подаването на документи в Букурещ-процедурата след това е мно-о-го бавна.
Good luck!
Аватар
Agi

Мнение от Agi »

sled kato si stinal do podavane na dokumenti do Bururest, kakvo ti prechi da si produljish procedurata. tia dokato prikluchi ste imate dostatuchno vreme da mislite. i posle ako tia kaje "DA", kato vzemesh viza gi surprizirai s edno pismo che si se ojenil i ste mojesh da ia vzemesh sas sebe si, pone niakoi taka sa napravili
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Samo ne razbiram - niakoi umrial li e ot skluchvane na brak?
V kraina smetka celta opravdava sredstvata - i tova ne sum go izmislila az.
Da ne si mislite, che goriah ot jelanie da se omujvam - ega ti - beshe si mi mnogo dobre i predi tova. Ama oshte sum jiva i zdrava - dve godini minaha...
Ako ima kolebanie - deistvai sam, shtoto edin den shte sujaliavash - dali che ne si se ojenil, dali che ne si se osmelil da trugnesh bez neia...
Edna jenitba ne vodi do kraia na sveta, a v nashia sluchai - samo do Canada.
Uspeh !
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Elia написа:Samo ne razbiram - niakoi umrial li e ot skluchvane na brak?
V kraina smetka celta opravdava sredstvata - i tova ne sum go izmislila az.
Da ne si mislite, che goriah ot jelanie da se omujvam - ega ti - beshe si mi mnogo dobre i predi tova. Ama oshte sum jiva i zdrava - dve godini minaha...
Ako ima kolebanie - deistvai sam, shtoto edin den shte sujaliavash - dali che ne si se ojenil, dali che ne si se osmelil da trugnesh bez neia...
Edna jenitba ne vodi do kraia na sveta, a v nashia sluchai - samo do Canada.
Uspeh !
Elia, брака не е шега, а съзнателно поемане на някакви ангажименти (отговорности) към даден човек от любов. След брака вече няма "АЗ" има "НИЕ".
sve, много добре помислете и решете какво искате, за да няма после обвинения и от двете страни. Живота в Канада особено в началото изобщо не е песен. Трудностите изнервят хората, казват се тежки думи и за съжаление доста семейства се развалят.
Късмет!
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Agi написа:sled kato si stinal do podavane na dokumenti do Bururest, kakvo ti prechi da si produljish procedurata. tia dokato prikluchi ste imate dostatuchno vreme da mislite. i posle ako tia kaje "DA", kato vzemesh viza gi surprizirai s edno pismo che si se ojenil i ste mojesh da ia vzemesh sas sebe si, pone niakoi taka sa napravili
Agi ne zablujdavaj horata:) Sled kato vzeme viza i se ojeni mu se anulira vizata. Pishe go na www.cic.gc.ca i ne sym go izmislil az:) Vseki moje da go pro4ete, no naistina za edin brak tryabva da se premislyat neshtata... Sneji e adski prava !:)
Аватар
Petia

Мнение от Petia »

Аз смятам, че човек не трябва да се жени заради процедурата. Ако имаш дълга и проверена връзка, да, но ако имаш съмнения, не е добра идея. Не искам да съм зъл пророк, но тук имам три нагледни примера, как хората са направили тази грешка и сега горко съжаляват. Естествено, всяко правило си има изклЮчения и имам прекрасен пример за това как след една седмица връзка, хората се женят и заминават за Канада и стават много успешно семейство.

Идеята ти за студентска виза е добра. Според мен е напълно осъществима. Има вероятност да откажат такава, но ако човек е настоятелен и знае правата си, рано или късно ще му дадат. Съвсем скоро моят мъж мина през голямата тесла на Букурещ, където бяха категорични, че ще имигрира и не искаха да му дадат туристическа виза, но сега е тук, при мен, така че няма невъзможни неща.

А веднъж вече тук, със студентска виза, приятелката ти може да задвижи процедура за постоянно пребиваващ или пък да се ожените и да я спонсорираш, докато живеете заедно тук.
Заключено