Здравейте, може ли някой да ми помогне със следното инфо. Знаете ли дали трудовия стаж може да се докаже само чрез показатни оригинали на договори или задължително трябва трудова книжка ??
Проблема е че съм работил за американска фирма в БГ, и както може да се досетите не съм си внасял тъпите (тъпи ли .. а сега да те видя) осигуровки, възмоажно ли е да се докаже стаж пир показването на оригинален договор с фирмата, чието седалище е в САЩ ?
Въпрос за доказване на трудов стаж
- Bily T
ми незнам трябва да може щом имаш трудов договор. Ама доколкото схващам ти нямаш трудов договор а си работил на принципа на свободните професии т.е. за себе си (нотариално погледнато), в този случай незнам как биха приели договора ти за съвместна работа като доказателство за стаж. изчакай и други мнения все пак.
NO PAIN NO GAIN
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Трудов стаж се доказва с всички възможни документи съгласно българското и всяко едно чуждо законодателство. Не се изисква непременно трудова книжка. Договора с американската фирма ще ти свърши чудесна работа, даже няма да има нужда да го превеждаш.
Ето какви примерни документи за доказване на трудов стаж са посочени от имиграционните власти.
В ТОЗИ списък е написано - "livret de travail et/ou attestation d’employeur, pour les dix dernières années, pour vous et votre époux ou conjoint de fait, s’il y a lieu"
А в поканата за интервю пък пише следното: "Attestations at/ou references de travail(livret de travail)a jour"
Както виждаш, навсякъде е и/или.
Ето какви примерни документи за доказване на трудов стаж са посочени от имиграционните власти.
В ТОЗИ списък е написано - "livret de travail et/ou attestation d’employeur, pour les dix dernières années, pour vous et votre époux ou conjoint de fait, s’il y a lieu"
А в поканата за интервю пък пише следното: "Attestations at/ou references de travail(livret de travail)a jour"
Както виждаш, навсякъде е и/или.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Zdravej, moje i samo s preporuki, pri men na interviuto (az sam s 2 raboti i samo na ednata sam s tr. knijka) preporykite ot ednata firma imaha po-goliama tejest, otkolkoto trudovata knijka ot drugata mi rabota. moi poznati sy6to sa minavali s preporuki samo, uvajavat gi, spored men, a ako si pokaje6 i trudovia dogovor, i to ot amerikanska firma, mislia, 4e niama da ima6 nikakvi problemi.
USPEH!!!
USPEH!!!