Детски добавки
Детски добавки
Искам да поптам как стоят нещтата с детските добавки в Quecec!!!Колко пари получава едно семейство, ако има едно или две деца, и при какви условия получава такива!!! 

факт, като дойдеш от България с доход от вида на 10 - 15 хил. за миналата година, ще получиш максимални детски и от Квебек, и от Федерална Канада ... увеличението е от 100 долара на дете до 6 години откъм Федерална Канада.
Ето тук един калкулатор
http://www.cra-arc.gc.ca/ebci/icbc/simn ... Controller
и въпреки това, ние получавахме за 2 деца около 500 долара, като едното от тях беше под 6 г. Увеличи ли ти се дохода като почнеш работа, детските рязко падат. Не знам защо, но аз получавах миналата година по 8 долара на месец от Квебек, което беше много наподобяващо българските ми детски.
Ето тук един калкулатор
http://www.cra-arc.gc.ca/ebci/icbc/simn ... Controller
и въпреки това, ние получавахме за 2 деца около 500 долара, като едното от тях беше под 6 г. Увеличи ли ти се дохода като почнеш работа, детските рязко падат. Не знам защо, но аз получавах миналата година по 8 долара на месец от Квебек, което беше много наподобяващо българските ми детски.
http://www.cra-arc.gc.ca/ebci/icbc/simnet/
зависи какво възнемеряваш да правиш, колко са големи всъщност децата /на 5 тръгват на училище/, къде ще си вземете апартамент и колко голям и други красоти
зависи какво възнемеряваш да правиш, колко са големи всъщност децата /на 5 тръгват на училище/, къде ще си вземете апартамент и колко голям и други красоти

Първата година след пристигането в Кебек по тукашните стандарти, ще сте ужасно бедни и ще ви дават максималните суми.
А те са:
266 месечно
100 месечно ( върху тези се дължи данък)- за деца до 6 години
512 на тримесечие
Ако сте студенти на temps plein още 150 на месец ( за 1 дете)
Ние лично с такива пари се облажвахме.
Също връщат 146 от таксите на тримесечие. Получаваме и тях.
Та не е никак зле .
За наема при всички положения стигат.
А те са:
266 месечно
100 месечно ( върху тези се дължи данък)- за деца до 6 години
512 на тримесечие
Ако сте студенти на temps plein още 150 на месец ( за 1 дете)
Ние лично с такива пари се облажвахме.
Също връщат 146 от таксите на тримесечие. Получаваме и тях.
Та не е никак зле .
За наема при всички положения стигат.
Не съм агент по недвижими имоти, за да знам кое за къде ще стигне( защо трябва да е в кот де неж също идея нямам),но за Лонгьой стига ( 660 за 4 и половина , че и за кабелна и телефони остава.
Освен това наблщденията ми върху новопристигналите семейства са, че се завират в 3 и половина с все 1-2 деца ( може и на по 15 години да са децата) и си остават така поне няколко години. така че в тази връзка не само че стигат, ами и остават.
Въпросът на човека беше колко пари са детските надбавки. не е сложно да му се отговори "толкова и толкова ", нали? Умните мисли и коментари си имат място в други "умни" теми.
Освен това наблщденията ми върху новопристигналите семейства са, че се завират в 3 и половина с все 1-2 деца ( може и на по 15 години да са децата) и си остават така поне няколко години. така че в тази връзка не само че стигат, ами и остават.
Въпросът на човека беше колко пари са детските надбавки. не е сложно да му се отговори "толкова и толкова ", нали? Умните мисли и коментари си имат място в други "умни" теми.
що бе, аз му отговорих, мисля
какво против имаш :nenam:
а щото търся и гледам за апартаменти в Лонгьой
такъв за 660 е наистина по-скоро изключение, отколкото правило да намериш и обикновено е на кофти място ...
Аз лично мисля, че детските не могат да ти стигнат да си плащаш наема,
затова продължих темата. Извинявай, че съм те раздразнила.

такъв за 660 е наистина по-скоро изключение, отколкото правило да намериш и обикновено е на кофти място ...
все пак аз говоря за две деца и смятам да живея в апартамент 5 1/2 за 800-900 КАД. Мога ли да направя извод, че детските първите 3 месеца ще платят наема или не? са или не са 500 КАД последно. Говоря за новопристигмали имигранти, разбира се.
нямате си на идея, на колко хора в БГ това им е въпроса..
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Не знам долколко познаваш Лонгьой, ама нашият наем е почти най-скъпия за който съм чувала, а познавам доста хора на Южния бряг. По-скъпи са само блоковете до метрото, но там всички апартаменти са ужасно маломерни,и а пари да ми дават до магистралата не отивам да живея.Нашият е 4 и половина, много голям, наемът включва всичко ( паркинг и басейн тоже).krimon написа:що бе, аз му отговорих, мисля![]()
При положение, че наемът ми е 660 , а от сметките става ясно, че взимам около 720 а месец мога ли да си плащам наема или не? Въпросът е риторичен.

Дразни ме, че някой като попита нещо не му се отговаря конкретно, а се почва една...ама дали ще стигне за кот де неж...
е па виждала съм го Лонгьой ... на картата
за познаване изобщо не мож' става дума
сега и нашия е на ниска цена, но тук играе и факторът кога е бил нает и колко бързо се ориентираш в обстановката, късмет и т.н. Точно затова казах, че не е правило, а по-скоро изключение вашият наем. Например, в същият този Лонгьой, 2002 г. ние живеехме в 3 и половина за 650 долара. Съответно си потърсихме друго жилище
дразните че съм написала Кот де неж, но повече от половината българи са се концентрирали там ... т.е. нАучно предположено, средностатистически
, средностатистическия бг имигрант се заселва там поради удобства на различни услуги ... Воала!

за познаване изобщо не мож' става дума

сега и нашия е на ниска цена, но тук играе и факторът кога е бил нает и колко бързо се ориентираш в обстановката, късмет и т.н. Точно затова казах, че не е правило, а по-скоро изключение вашият наем. Например, в същият този Лонгьой, 2002 г. ние живеехме в 3 и половина за 650 долара. Съответно си потърсихме друго жилище

дразните че съм написала Кот де неж, но повече от половината българи са се концентрирали там ... т.е. нАучно предположено, средностатистически