За ПАРИТЕ
-
- Обратна връзка:
За ПАРИТЕ
Задължително ли е референцията да е от една банка?! Дали не мога да врътна едни пари в няколко банки и от всяка да искам референция?! Или ще трябва да се моля за заеми?! 10Х
...
Имам близък роднина в Монреал, Мога ли да кажа, че се надявам той да ми помогне като пристигна ако имам нужда. Работи деливъри (макар и не много официално); ходи на курс, получават детски и си е много доволен досега. Дали проверяват нещо?! Щото досега каквото съм чел, май мога да си разправям всякакви правдоподобни неща. То това дефакто си е истина.
...
Имам близък роднина в Монреал, Мога ли да кажа, че се надявам той да ми помогне като пристигна ако имам нужда. Работи деливъри (макар и не много официално); ходи на курс, получават детски и си е много доволен досега. Дали проверяват нещо?! Щото досега каквото съм чел, май мога да си разправям всякакви правдоподобни неща. То това дефакто си е истина.
Последно промяна от sirius на Чет Фев 23, 2006 10:35 am, променено общо 1 път.
DCS-31Oct2005
инт-вю-14Апр06;върнатза фр.(1г)
16Nov06 атестасион;17Nov06>Виена
1Дек06 тел.инт-ю-ОК
11Jan07 сертиф-т;26Jan>Бук-щ
18Jun07баркодове
10Jul07 медиц(3АвгВИТА 27авг-ОК)
11Sep07-покана за виза
18Oct07-виза
6Nov07-Vancouver
1Дек06 тел.инт-ю-ОК
18Jun07баркодове
11Sep07-покана за виза
18Oct07-виза
6Nov07-Vancouver
Можеш да завъртиш парите през няколко банки. Поне за сега това все още не е станало проблем. А за приятеля ти, лично аз бих те посъветвала да не говориш нищо по въпроса. Както се досещаш, той живее на социал и работи на черно, и в един момент ти да му сервираш името и данни на имиграционните, и как ще разчиташ на него да ти помага, просто все едно да кажеш "Ела Вълчо, изяж ма", че и тебе, че и него.
здравей,
относно парите, ето какво направихме аз и съпругът ми: едни и същи пари ги превъртяхме 2 пъти. 1 ден аз си извадих референцията и веднага му ги прехвърлих в неговата сметка с малка разлика и така той си извади референцията ден по-късно. После седмица преди самото интервю, той си извади референцията с малко увеличение на първоначалната сума /за да има разлика от първия път/ и след което ми ги прехвърли в моята сметка. Имахме две отделни сметки в една и съща банка и клон - Евробанк. Не сме плащали никакви разходи за преводите, защото се водят като вътрешни . Мисля, че е по-добре да не са сметките ви в различни банки, за да си спестите разходите за преводи. Със сигурност можете да опитате. При нас се получи и нямахме проблеми.
Успех.
относно парите, ето какво направихме аз и съпругът ми: едни и същи пари ги превъртяхме 2 пъти. 1 ден аз си извадих референцията и веднага му ги прехвърлих в неговата сметка с малка разлика и така той си извади референцията ден по-късно. После седмица преди самото интервю, той си извади референцията с малко увеличение на първоначалната сума /за да има разлика от първия път/ и след което ми ги прехвърли в моята сметка. Имахме две отделни сметки в една и съща банка и клон - Евробанк. Не сме плащали никакви разходи за преводите, защото се водят като вътрешни . Мисля, че е по-добре да не са сметките ви в различни банки, за да си спестите разходите за преводи. Със сигурност можете да опитате. При нас се получи и нямахме проблеми.
Успех.
-
- Обратна връзка:
Благодаря ви много! Днес ми приключи кахъра с парите. Взех заеми от близки и приятели ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ. Получи се референция към 7500 USD (за сам) Имах малко проблеми: Не ми включиха картовата сметка (питайте предварително за всяка сметка дали се включва) в която имаше към 850лв и още една сметка в евро (67евро). Шефа на клона, от който искам референция (струва 36лв) им се обади да пуснат още една референция и им напомни да включат и евровата сметка, а аз си изтеглих парите от картовата в (май)депозитна. И ПАК пропуснаха еврото, добре че не са съществени. Та това е засега с референцията. За инфо: Банката е ЦКБ-Ямбол. Все пак всичко свърши добре 

DCS-31Oct2005
1Дек06 тел.инт-ю-ОК
18Jun07баркодове
11Sep07-покана за виза
18Oct07-виза
6Nov07-Vancouver
1Дек06 тел.инт-ю-ОК
18Jun07баркодове
11Sep07-покана за виза
18Oct07-виза
6Nov07-Vancouver
за валутата
Може ли банковата референция да е за сметка в български лева, вместо в USD, CAD или EURO? 

Въпрос...
В сайта видях препоръчителните минимални суми в CAD за тримесечен престой на четиричленно семейство, които за щастие са под 5000 долара.
Мен обаче ме интересува на практика какви суми трябва да има в банковата референция, за да се изключат всякакви съмнения от страна на имиграционните власти, т.е. ако посоча например 8000 CAD (около 11300 лева) за семейство с две деца до 18г, ще се приеме ли за достатъчна тази сума или е добре цифрата да е по-голяма.
Не знам дали има случаи на върнати кандидатури поради недостатъчно финансови средства.
Удачно ли е в такъв случай да приложа и копие на нотариален акт за апартамент или референцията за сума от 12000лв ще е достатъчна за удостоверяване на финансова автономност.
Благодаря предварително!

Благодаря предварително!

-
Re: За ПАРИТЕ
raboti nelegalno i poluchava social - mechtata na mnozinstvoto ot balgarskite emigranti v Canada!sirius написа: Работи деливъри (макар и не много официално); ходи на курс, получават детски и си е много доволен досега. .
????
Все пак някой може ли да отговори и на моя въпрос? 
Що се отнася до споменаването на такъв приятел в Квебек, то коментарите могат да са най-различни. Добре е наистина още като се решиш да имигрираш да си наясно какво ще правиш като отидеш там, а не после да кършиш ръце. Не че не се прави, но доста хора са споделяли, че на практика реалната ситуация на трудовия пазар и тяхната собствена конкурентноспособност са били доста надценени от самите тях.
Но моят въпрос е конкретен и се отнася за предварителната фаза.
Иначе аз съм пределно наясно какво и как ще работя ако отида в Квебек!
Дай боже всички да успеем и най-важното - да си помагаме!!!

Що се отнася до споменаването на такъв приятел в Квебек, то коментарите могат да са най-различни. Добре е наистина още като се решиш да имигрираш да си наясно какво ще правиш като отидеш там, а не после да кършиш ръце. Не че не се прави, но доста хора са споделяли, че на практика реалната ситуация на трудовия пазар и тяхната собствена конкурентноспособност са били доста надценени от самите тях.

Но моят въпрос е конкретен и се отнася за предварителната фаза.

Дай боже всички да успеем и най-важното - да си помагаме!!!

Re: Въпрос...
ами трябва да се сметнат всички разходи, вкл. втора такса за завеждане на дело 2х550 CAD + 2х150 CAD +userboard написа:В сайта видях препоръчителните минимални суми в CAD за тримесечен престой на четиричленно семейство, които за щастие са под 5000 долара.Мен обаче ме интересува на практика какви суми трябва да има в банковата референция, за да се изключат всякакви съмнения от страна на имиграционните власти, т.е. ако посоча например 8000 CAD (около 11300 лева) за семейство с две деца до 18г,
такса за визи 2х 975 CAD
плюс самолетни билети около 400 евро на човек и плюс минималната сума за влизане в квебек за вас.
е приятно смятане
ako sumata koqto pokazwate e po-malka тогава на интервюто със сигурност ще ви поискат да им покажете справка за повече пари, както стана с едно семейство през февруари.
ако декларирате апартамент, тоникога няма да можете да излезете на социал, но ако ви питат далки имате имот на собствено име, тогава или ще трябва да ги излъжете, или да има кажете истината.
-
- Обратна връзка:
всъщност референцията ми е на 5700 USD (а НЕ, както по-горе съм писал на 7500 USD), та сега се чудя дали е удачно да им кажа (ако ме питат) че тези пари са за всичките ми разходи до там (такса, виза, билет)!? Щото ще останат към 2700 USD - малко над минималното като за сам?![/b]
успех на всички!
успех на всички!
DCS-31Oct2005
1Дек06 тел.инт-ю-ОК
18Jun07баркодове
11Sep07-покана за виза
18Oct07-виза
6Nov07-Vancouver