КВАРТИРАТА СЪС СОБСТВЕНА ПЕРАЛНЯ ? - ЛУКС или необходимост

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
chavdar_71

КВАРТИРАТА СЪС СОБСТВЕНА ПЕРАЛНЯ ? - ЛУКС или необходимост

Мнение от chavdar_71 »

МНОГО ВАЖЕН ВЪПРОС : (то аз неважни и не поставям :?: :x

КОЛКО от вас имат квартири със собствени перални ??

КОЛКО трудно е да се намерят такива и какви са разликите в условията (цени, местоположение, наематели) ??

Да переш в една пералня със стадо бясни пакистанци, след като в БГ си оставил САМО и ЕДИНСТВЕНО твоя пералня, не е идиличната ми представа за смяна на нисък стандарт с висок.

Прането на ръка в мивката пък е вариант, пред който предпочитам да отида на реката и да бухам с тоягата чергите във водата с белите ризи и детските пелени - пералня марка "GANGshitpool"

Явлението "ДА НАМЕРИШ В СЛИПОВЕТЕ СИ КИТАЙСКИ ЧОРАП" има ли изключения и ако има какви са.

Силно се надявам, че някои от вас също имат проблем с нивото на чистота, което съпругите държат да поддържат и което е доста необходимо за "правилното функциониране" на едно дете.

И така като обобщение :

НАВСЯКЪДЕ ПО ДОСЪПНИТЕ КВАРТИРИ ЛИ ИМА САМО ОБЩИ ПЕРАЛНИ или ИМА И ВАРИАНТИ, ПРИ КОИТО МАГА ДА СИ КУПЯ И ИНСТАЛИРАМ (ИЛИ ПЪК СИ Е ТАМ) ???

щЕ ви БЪДЕ МНОГО БЛАГОДАРЕН АКО МЕ СПАСИТЕ[/u]
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Аз отскоро си имам пералня в къщи+сушилня. Наистина е гнусно гледайки някоя дърта индийка да си пере гащите преди тебе и ти да трябва във същата пералня да ги туриш.
Проблема иде от управителя, защото по принцип е забранено. Ама трябва да си нагъл. ама както ти казах ти мене не ме гледай, аз съм баровец :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
chavdar_71

Мнение от chavdar_71 »

sasho, знаеш ли че отснощи пищя за някой от Торонто - че май натам ми се накланя капата.

ако искаш ме потърси в нормално за теб време на скайп- а , А ?

А аз също съм баровец, ама за Канада сигурно няма да издържа повече от 2 години без да бачкам
Аватар
VanBC
Модератор

Re: КВАРТИРАТА СЪС СОБСТВЕНА ПЕРАЛНЯ ? - ЛУКС или необходимо

Мнение от VanBC »

chavdar_71 написа:...Явлението "ДА НАМЕРИШ В СЛИПОВЕТЕ СИ КИТАЙСКИ ЧОРАП" има ли изключения и ако има какви са...
И как ще го познаеш, че е китайски, а не е (например) виетнамски :roll: ? :lol:
Аватар
totev

Мнение от totev »

Пич, зарежи ги тези перални ще носим само хартиени чорапи, има и по-важни неща в живота като например , че вчера си забрави запалката в кръчмата.Сега с кво си палиш тютюнеца, а?
Ще ти я върна другия вторник, спи спокоино.
Със здраве. :beer:
...мразя мастика без айрян...
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

chavdar_71, улучи една от болните ми теми. Първите месеци преди да сложа нашите дрехи в общата пералня, първо я бършех обстойно с дезинфекциращи кърпички :oops: После притръпнах. Е, на няколко пъти си намирах дрехите изхвърлени навън, защото съм закъсняла с около 5 мин. с ваденето им... и ги пусках пак. От извесно време обаче развих абсолютна непоносимост към общите перални (хванах един черен, как се кани да ми рови в бельото), надух главата на половинката и по случая от 3 дена сме щастливи собственици на малка портативна пералня. Трябва да знаеш, че ако живееш в жилищен блок, по-договор нямаш право да вкарваш пералня в апатрамента и по случая единствения начин е да си вземеш нещо портативно и по-безшумно, защото управителя ще ти цъфне на вратата в опит да изясни какво се пробва да излети (все неуспешно) от жилището ти.
Ето така изглежда нашето малко чудо:
http://www.comforthouse.com/comfort/shopbagwitwh.html
Внася се от Щатите и се продава само в "The Bay". Вече я пробвахме няколко пъти и да ти кажа хич не е зле, пък и като свърши работа ми пуска коледна песничка :D
Изображение
leaf

Мнение от leaf »

Sneji,
Kakva e tsenata v the Bay?
roni

Мнение от roni »

Има и квартири в които можеш да си сложиш пералня и сушилня.Предполагам че такива са по-малките блокчета(с по 6,8 ап.),защото ние сменихме две такива квартири,в които е разрешено ползването им. Поради по-горе описаните причини аз също не исках обща пералня.Така че ако държиш на това,винаги питаш дали е разрешено.Ако не е,минаваш на следващата обява.
DUN

Мнение от DUN »

Chavdar_71 s taia tema hvana bika za rogata. Imam v predvid che tia e svarzana s edna ot osnovnite, spored men, nepriatni strani na givota v Montreal, a imenno mestnia mantalitet da ne se obrasta goliamo vnimanie na lichnata higiena. Vse oste nie ne mogem da se primirim s misalta che si perem drehite v edna peralnia s celia blok. I to kakvo prane 25 minuti za 1.5 CAD .No kakvo da se pravi niamame goliam izbor. Moeto vpechatlenie e che v bolshinstvoto ot gilishtnite blokove e zabraneno da se instalirat i polzvat lichni peralni. Prichinite za tova sa che tezi darveno-kartoneni apartamenti prosto ne sa konstruirani i postroeni taka che da se polzvat takiva uredi. Nito elektricheskata nito ViK instalaciite mogat da izdargat, a da ne govorim za shumo-izolaciata. Ima i kvartiri kadeto mogesh da si instalirash peralnia i shushilnia, no pak tukashnite analozi na razprostranenite v Bulgaria mashinki struvat sredno po okolo 1000 CAD i nagore.
Taka che ne moga da razbera pretenciite na mestnite za mnogo razvitata im dargava.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

leaf написа:Sneji,
Kakva e tsenata v the Bay?
345$ с таксите.
Изображение
leaf

Мнение от leaf »

Blagodaria mnogo :)
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

Sneji написа: От извесно време обаче развих абсолютна непоносимост към общите перални (хванах един черен, как се кани да ми рови в бельото)

този черния ти е бил хвърлил мерака явно :D
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Veliko

Мнение от Veliko »

Vizhdal sym samo edin apartament s peralnia, ama cenata beshe solena i sgradata beshe na majnata si - kato wsichko w Canada. NO zabrawihte da spodelite drugo vazhno neshto za peralnite - te che ne perat - ne perat, no kak kysaaaat dreshki.
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Znachi az si imam peralnia i sushilnia v kashti...i sam mnogo dovolna ot koeto...(v nashia blok tsenite, ako chovek ne e s vrazki, sa 650-700 za ednostaen i nad 800 za dvustaen, koeto za nashe selo sa mnogo visoki tseni).

Parvonachalno fuchah i saskah, che tukashnite peralni za nishto ne stavat...posle obache se ustanovi che (ne znam dali e peralnata ili preparata) belite mi chorapi stavat dalech po-beli kato se perat v tova nedorazumenie na topal studen tsikal za 25 min s dobra doza Taid, a ne v profesionalnata Miele, 90oC, 1h s Ariel koito polzvah v De... Niamam obiasnenie na fenomena, no e fact...

Kolkoto do higienata na obshtite peralni...smiatam che kolegata shte potvardi, che mnogo malko (da ne kaja niakakvi) gadini shte izdarjat na 25' >40oC langarkane v peralna + preparat...taka che ne se plashete...prosto e gnusno, ne e opasno...

Haide sas zdrave!
sub0

Мнение от sub0 »

:roll: Как не перат бе?
Аз не че съм си мърсил много дрешките ама тази дето си я имам от хазяина GE някакво барабар и със сушилка си мята дрехите перфектно и не ги къса. Ненам
Заключено