Какво да провим в случай, че ни се роди дете

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Krasimir Zlatev Peev

Какво да провим в случай, че ни се роди дете

Мнение от Krasimir Zlatev Peev »

Здравейте всички!
С съпругата ни имахме интервю през октомври 2003 г, но тогава ни върнаха да учим 250 часа френски. Няколко пъти им пращахме сертификати, но те или не ни отговаряха или искаха още часове. Съответно последния път им пратихме за 270 часа от френския институт - никакъв отговор. Другата седмица свършваме поредното 6-то ниво и ще им пратим сертификат за над 300 часа. Изтърколи се година и половина но нашата цел е доста далеч ми се струва. Междувременно миналата седмица ни се роди дъщеря, която я няма в документите, така че ви моля да ми кажете какво да пратим във Виена. Чувал съм че трябва копие от акта за раждане. Трябва ли и нещо друго и може ли да го пратим чрез факс за по-бързо? Ще го пратим заедно с поредния сертификат за френски и едно придружително писмо. Според вас какво трябва да очакваме в близко бъдеще. Като си помисля колко народ минаха интервюто с много по-малко знания от нас, но ние навремето постъпихме доста неблагоразумно и отидохме неподготвени, което съответно ни струваше страшно много нерви и средства. Моля да ми дадете някои съвети и мнения.
Аватар
trans

Мнение от trans »

Честита ви дъщеричка да е жива и здрава :D
Ние за детето - 11 месеца пратихме само копие от дубликата му за раждане и снимчица :)
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

Честито за детенцето!
Първо пробвайте така - дано да стане!
Ако обаче ви отрежат пак - имате ли възможност - кандидатствайте отново вече с дъщеричката - ще получите допълнително точки и за нея и мисля, че ще са по-благосклонни към вас.
Ще ви стискаме палци! :thumbsup:

Ако Линко се включи, сигурно ще ви даде много полезна информация...
Изображение
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Жива и здрава да е малката принцеса! Само радост да носи в живота ви!
Правилно ви съветват другите съфорумци. Изпратете писмо до Виена за да ги информирате за промяната на статута ви, като приложите към него заверено копие на акта за раждане на детето - със съответния превод на френски. Може да сложите и една неофициална снимчица на бебето. Но в писмото си споменете изрично, че в скоро време (да поотрасне малко бебето) ще им изпратите официална снимка и копие от международния паспорт на новия член на семейството.
Значи ще трябва да му извадите международен паспорт в близко бъдеще. Относно снимките на бебока - за паспорта и за имиграционните власти. Изискванията към снимките за документи за самоличност на бебета не са така строги. Казано е, че бебето може да се придържа от ръцете на възрастен, но без последния да влиза в кадър, а по възможност и ръцете му. Една от снимките за паспорт, ще изпратите в последствие до Виенското посолство, заедно с копието на първите две страници от паспорта на детето.
А иначе самия факт, че вече сте родители, ви носи 2 точки по тяхната система. Това съответства на почти 4-ри нива от скалата за владеене на френски. :)
Успех!
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
tornado

Мнение от tornado »

На нашия бебок точно така му правихме снимката - аз го държах почти седнал и на снимката даже леко ми се виждат ръцете, но няма проблем. Важното е да не плаче докато го снимат.
Изображение
Krasimir Zlatev Peev

Мнение от Krasimir Zlatev Peev »

Благодаря ви приятели за пожеланията. Точно така ще направим-за начало ще снимам малката Виктория с любителски фотоапарат и ще пратим снимката по факса, като в придружителното писмо ще питаме какво точно трябва да пратим за нея и после ще пратим каквото трябва по пощата. Мисля, че за начало е добре, но най важното е най накрая да ни поканят на второ интервю или направо да ни викнат при тях - мисля, че достатъчно изстрадахме :( :) :D .
Заключено