Преглед в Грийнберг

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
mice

Преглед в Грийнберг

Мнение от mice »

Днес минахме прегледа в Грийнберг при д-р Воденичарова.
В петък си платихме таксата, а за днес имахме запазен час от 9 ч.
Както предполагам знаете, Грийнберг се намира на гърба на 25 поликлиника - ниска и дълга сграда. Има паркинг, където спокойно можете да паркирате, ако идвате с кола.
Предварително изпихме по около литър вода - започнахме да се наливаме още от 8 без нещо сутринта и вече в 8.30 ч. неудържимо ми се пишкаше - едвам удържах до 9 ч..
Регистратурата за медицинските за Канада се намира в дясно, в края на коридора. Там ви искат задграничния паспорт и медицинските формуляри. Записват имената, ЕГН, адрес по местоживеене, телефон и баркода в една тетрадка. Питаха ме дали имам съмнения за бременност. Цялото вписване на информацията отнема около 15-на минути, освен това записа разни данни и на още два формуляра. Снимките жената ги разкачи и ги залепи където трябваше по формулярите. След това ни дадоха по една чашка за урина. Внимавайте, че много ледсно се пукат - моята се нацепи от двете страни, но все пак оцеля. В женската тоалетна няма врата на самата тоалетна :roll: а трябва да се заключи вратата преди това. Чашките се носят в кабинета за даване на кръв, където ги номерират с флумастер. Взимат съвсем малко кръв - колкото да покаже директно в контейнерчето дали сте серопозитивни или сте болни от сифилис, трипер - това е по инфо на мъжа ми, аз не гледах докато ми взимаха кръв... Бях се заредила с кола и шоколад, но не ми трябваше, защото взимането на кръв е толкова малко, че въобще не се отразява на кръвното. Хубаво е, че след това памучето, което ви дават, го залепват с анкерпласт, така че няма нужда да го държите дълго време. След като дадете кръв, отивате директно в другия край на коридора - тоест в ляво от входа, от където сте дошли. Там ни направиха рентгенова снимка. Вързах си предварително косата, махнах си всякакви синджирчета, за да няма изненади после на снимката ;)
Всичките тези прегледи ни отнеха по-малко от половин час. И след това се започна едно чакане. Д-р Воденичарова позакъсня с около половин час. Към 10 ч. влязох в кабинета и, на който пише Нефролог с "Ф" - не е правописна грешка изглежда :roll: и отдолу " Зелена карта". В кабинета и има едно американско знаменце на бюрото ;)
Задава доста въпроси, които вече са описани във форума. Пред нея бяха формулярите за медициснките и върпосника, по който вървеше и отбелязваше дали съм отговорила с да или не. Помоли ме да се подпиша на 3 места - applicant`s signature. После ни направи преглед на очите, аз нося очила, но не ми поиска рецептата. Все пак се изисква носенето и на прегледа. След очният преглед ми премери кръвното - бяхме пили по едно кафе преди това и кръвното ми беше в нормата :)) моето по принцип е по-ниско, така че не ми се отрази пиенето на кафе. Преслуша ме и ми погледна гърлото, както и лимфните възли.
Към 10.20 влезе мъжът ми и той се бави някъде към 20 минути.
Казаха ни, че ако има някакви проблеми, ще ни звъннат до 2-3 седмици. Резултатите ни предполагам, че са били готови, но така и не но ги казаха.
Общо от записването на регестратурата в Грийнберг до излизането отне около 1 ч. и 40 мин.
Това е за сега.
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Благодарим, полезно беше, в петък ще посетим и ние д-р Воденичарова :) Успех нататък в процедурата :wink:
Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано :)
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Потвърждавам само, много добро и любезно обслужване, нямам забележки
Аватар
mice

Мнение от mice »

alkaponbg, минахте ли вече медицинските прегледи? :)
alkaponbg

Мнение от alkaponbg »

Аха, вчера :wink:
ramone

Мнение от ramone »

Разликата между неФролога и неВролога е САМО 6 години по-вече учене в полза на неФрологията(бъбречни заболявания)! :shock:
Какво ще бъде утре,най-лесно се познава в другиден...
ramone

Мнение от ramone »

Или погледнато математически изглежда така:
НЕФРОЛОГ=6г.следване обща медицина+6г.специализация по вътрешни болести+4г.специализация в отделение за нефрологични (бъбречни) заболявания=16г.
НЕВРОЛОГ=6г.следване обща медицина+4г.специализация в отделение по неврология=10г.
За да стане един лекар нефролог или кардиолог явно медицината за него е призвание!
Какво ще бъде утре,най-лесно се познава в другиден...
Аватар
mice

Мнение от mice »

ramone, благодаря за разяснението, беше полезно :)
Blato

Re: Преглед в Грийнберг

Мнение от Blato »

mice написа:Към 10 ч. влязох в кабинета и, на който пише Нефролог с "Ф" - не е правописна грешка изглежда Rolling Eyes и отдолу " Зелена карта".
Понякога в стремежа си да изглеждате оригинални ставате смешни.

Добре, че не си и казала на д-р Воденичарова да си поправи надписа на вратата...
Аватар
mice

Мнение от mice »

Blato, преди да съдиш другите, погледни грешките, които ти правиш! Не виждам защо трябва да се заяждаш, но това си е твое решение :nenam: Не ме интересува дали ставам смешна, за мен е важнмо да споделя информация, която смятам за полезна. :D
Blato

Мнение от Blato »

Мда, може би допускам правописни грешки тук-таме, но едва ли има пост във форума без такива.

Става дума за съвсем друго - всеки пълнолетен трябва да знае поне от обща култура каква е разликата между неФролог и неВролог, както и между психолог, кардиолог, уролог и пр.
Публикувай отговор