Лекарствата които се вземат от bg при заминаване

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
IRA
Съсел
Мнения: 7532
Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 8:53 pm
Местоположение: MONTREAL

Мнение от IRA »

Неоцитрана и подобни на мен нещо хич не ми действат , аз затова си купувам фервекс от България де, много ми помага.
Аз тамън сега съм болна и се наливам с фервкс :?
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
survivor
Мнения: 2848
Регистриран на: Чет Окт 09, 2003 10:08 pm
Местоположение: Монреал

Мнение от survivor »

На мен тук проблемът ми е че има толкова много видове лекарства, че докато избера мога да загубя часове. И все някакви я за суха кашлица, я за не знам си каква, абе аз откъде да знам суха ли е, мокра ли е. Или пък имаше едно Тиленол грип и Тиленол настинка. Абе аз откъде да знам дали ми е грип или настинка, да не съм си правила микробиологично изследване :lol: Сега наистина човек може да се консултира с фармацевта и аз съм го правила. Само за едно нещо ме е яд че не мога да го намеря тук - капчиците коларгол, които се правят. Не съм питала, ама се съмнявам че тук някой ще ми ги прави. И е добре човек да си вземе капки за уши, защото тук ми казаха че имало само с рецепта, а за това трябва да се ходи на лекар. Освен това от България си взех едни капки с пчелен клей, които тук нито знам дали ги има, нито къде ги има, ама по принцип не очаквам да ги има.
Иначе за количествата не се притеснявайте - майка ми няколко пъти си е пренасяла лекарства за една година, а тя пие доста такива, и дори когато са й ги виждали, нищо не са й казвали.
Аватар
iliana
Мнения: 1714
Регистриран на: Нед Юли 27, 2003 5:21 am
Местоположение: Ottawa
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

И аз си бях взела куплекарства на първото идване. Слава богу не ми се е наложило да ползвам нищо освен аналгин и аспирин. Изглежда тук климата ми понася по-добре - в БГто бях с постоянно течащ ност и кашлица, тук втора година не сам боледувала.
Но пак казвам - добре е да се вземат лекарства, а още по-добре ако не се наложи да се ползват.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
Doktora
Мнения: 3385
Регистриран на: Вто Май 03, 2005 6:55 am

Мнение от Doktora »

Носете си от БГ антибиотици които познавате.На мен специално това ми се наложи да ползвам.А също и капки за уши.Добре,че имах.Заболя го ухото на детенце.
Просто казвам какво ми се наложи да използвам.Не,че непременно трябва да носите капки за уши или очи.
Но........антибиотика е важен.
Другото можете да го намерите в аптеките им без рецепта.
Док....
TROUBLEMAKER
underworld2
Мнения: 103
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 4:38 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от underworld2 »

ама да не се презапасите излишно, че смяната на климата се отразява :lol:
Аватар
rorcho
Мнения: 308
Регистриран на: Чет Авг 11, 2005 6:30 pm
Местоположение: BC, Vancouver
Обратна връзка:

HI ....

Мнение от rorcho »

krimon написа:И аз си мислех, че тук нямало капки за нос и си вземам Виброцил, после видях ксилометазолин, ама на ... продават в аптеките 5 - 6 вида .
I moia nos hich go niama :oops: :lol: :oops:
Maleeeeee ksilometazolin ..... tova si e mnogo vredno lekarstvo i ako ne mi viarvate pitaite lekar(ushi,nos i garlo) - ako polzvash tova lekarstvo poveche ot 4-5 dena se poluchava obraten efekt nosa ti se zapushva mnogo iako, tova lekarstvo napravo tii izgaria nosa, otvatre estestveno :lol: :lol: :lol: ! I az imah problemi s nosa si i izpolzvah Mukonazal super iako lekarstvo, novopokolenie i mojesh da go polzvash za poveche vreme ... e ne meseci de. Drugoto lekarstvo koeto polzvah protiv alergia (grubo kazano) e Neo-Rinacitive - mnogo dobro lekarstvo protiv alergii ! Tova sa internacionalni lekarstva taka che bi triabvalo da gi ima navsiakade sas sashtoto si ime.


Be happy
Аватар
Doktora
Мнения: 3385
Регистриран на: Вто Май 03, 2005 6:55 am

Мнение от Doktora »

Ксилометазолин след малко по-дълга употреба води до алергизиране на лигавицата на носа към него и се получава обратен ефект.Лигавецата "набъбва" и носа става перманентно запушен след около 5-6 часа след употребата му/колкото до изтече действието му/.
Внимателно с него!
Док......
TROUBLEMAKER
kosciuszko
Мнения: 209
Регистриран на: Пон Юни 27, 2005 10:09 pm

Мнение от kosciuszko »

krimon написа: Тук са трагедия с тези хапчета или само разтворимо витамин С. По едно време намерих някакви течни мултивитамини, ама бяха с изтекъл срок на годност повече от година :shock: И приключих с търсенето им в тукашните дрогерии.
pak vsichko v Bg e nai-hubavo
kakvito lekarstva ima tuk, tam samo mogat da gi gledat po internet
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Мнение от krimon »

Ама разбира се, че всичко в България е най-хубаво, даже лекарствата :wink: Ако някой пририта от родината да не ги гледа по интернет канадските лекарства ще му пратя каталог безплатно !
Моля, само на л.с. :P

А когато и в Канада почне да проима Мултисаностол или някакъв друг заместител на течните витамини, без изтекъл срок на годност, без да е внос от Ивропата ... може и да пращам вместо каталози и самите лекарства безплатно :twisted:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
underworld2
Мнения: 103
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 4:38 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от underworld2 »

Много ми е интересно, защо в БГ, за най-малкото нещо изписват антибиотици при настинка. Ами, че това е много вредно.
А тук, има едни неща, за смучене и разтваряне, които като се вземат за един два дни, през два часа, и всичко е окей, минава се без силните антибиотици, от които вреда има само организма.
И кво излиза, че ни тровят прекалено много в България.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец
Мнения: 1356
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 3:35 pm
Местоположение: Toronto

Мнение от Sneji »

Изчетох я старата тема, благодаря ти Jane :D . Пропуснала съм я, защото по това време се подвизавах из Родината и изобщо не влизах в нета. За мен беше полезно - научих някои неща за аналгина, които не знаех, благодарение на баба Пена :D . Също така се възхитих на постъпката на Джой спрямо Дино. Много е хубаво когато си в безисходица, да има на кого да се обадиш и попиташ. На мен ми се случи миналата година - откриха ми повишена кръвна захар в 6-7 месец от бремеността. Обаче никой не ми обяснява нищо - колко повишена, какво значи това и т.н. Изкарах си акъла, защото само ми повтяряха, че била висока и че трябвало да правя нови изследвания след няколко дни. Е как се чака няколко дни без информация, че вече беше и посреднощ в България и нямаше как да звъня по доктори там. И тогава моето спасение беше съпругът на Кума Лиса - много съм им благодарна и на двамата (тук ми липсва една иконка с букет цветя). Та така съфорумци - монетата винаги има две страни. За мен е най-разумно всеки преди тръгването си за насам, да вземе да хвърли един поглед на домашната си аптечка и да си вземе същото и за тук. За 4-и години поопознах и местните лекарства, но винаги си нося и изпитани такива от БГ - лично за мен това си е необходимо, особено когато си с малки деца.
Изображение
underworld2
Мнения: 103
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 4:38 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от underworld2 »

Искам само отново да напомня, че при напускане на БГ се вземат лекалства, добре, но като мине определен период престои в Канада, организма се нагажда към други условия на живот, и има значение след това какви лекарства ще се пият, и е малко опасничко мисля, да се вземат лекарства от БГ, при положение, че вие живеете отдавна далеч от БГ... Това, което се прави е опасно, и тукашните лекари го знаят, и затова в повече случаи незнаят как да подходят с пациенти имигранти, които са приемали преди това лекарства от собствените си държави....Това замисляли ли сте се някога....
Хората тук в канадско признават техните методи на лечение, и де има винаги съмнения, когато става въпрос, че сте приемали някакви други видове лекарства от вашата собствена родина......
Аватар
Doktora
Мнения: 3385
Регистриран на: Вто Май 03, 2005 6:55 am

Мнение от Doktora »

По-горе написаното го оставям без коментар защото изобщо не е така.
Док.........
TROUBLEMAKER
underworld2
Мнения: 103
Регистриран на: Съб Фев 04, 2006 4:38 pm
Местоположение: Montreal

Мнение от underworld2 »

защо
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16506
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Мнение от MrGeek »

Doktora написа:По-горе написаното го оставям без коментар защото изобщо не е така.
Док.........
Ти остави това, ами много ми прилича на едно друго писане, мухахахахаха.
Док, вярваш ли в прераждането (или поне в киберпрераждането)? :lol: :rotfl: :beer: :beer:
Заключено