Кой е най-добрия вариант за СПОНСОРИРАНЕна годеница(съпруга)

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
sve
Обратна връзка:

Кой е най-добрия вариант за СПОНСОРИРАНЕна годеница(съпруга)

Мнение от sve »

Привет приятели!!!
търся вашите съвети защото се изправих пред неприятния проблем да намеря решение кой е най- лесния (бърз) вариант да взема приятелката си (която се надявам да стане моя съпруга) в канада(квебек ;)) Ще питам по същество защото спонсорската програма изглежда единствения вариант!?
1. Спонсориране на човек извън канада (съпруга ... ) тук ме смути ужасяващия дохот от 48 000 КАД които писше че трябва да имам !? втото ще трябва да се върна до европа- Русия (приятелката ми е рускиня) за да се оженя !? което е сериозен разход за човек който след седмица пристига в канада !? (все още съм в БГ но искам да проуча каквото мога)
2. Спонсориране на човек който вече е легално в канада (например турист, студент ... !?) Мислители че има такъв вариант идва като турист (с тур операторска агенция ) женим се !? и почваме спонсорска процедура без да се връща !?

Тези 2 варианта са възможни на теория но незнам дали се получава и на практика !

Ужасна работа !!! дайте ми някой съвети моля Ви !! че незнам от къде да я подхвана , кой вариант е възможен според вас иматели познати които са минали по тоя път и биха ми дали информация ?! 2рия върянт не знам дали е възможен но ми изглежда по малко финансово обременяващ !?

Благодаря ви за помоща !!!
stanbinev

Мнение от stanbinev »

:D Abe ti mnogo byrzo iskash da stane tuka:

Ela ogledaj se dali shte ti haresa, izkaraj pari, i togava misli za brak.
Аватар
VanBC
Модератор

Re: Кой е най-добрия вариант за СПОНСОРИРАНЕна годеница(съпр

Мнение от VanBC »

sve написа: 1. Спонсориране на човек извън канада (съпруга ... ) тук ме смути ужасяващия дохот от 48 000 КАД които писше че трябва да имам !? втото ще трябва да се върна до европа- Русия (приятелката ми е рускиня) за да се оженя !? което е сериозен разход за човек който след седмица пристига в канада !? (все още съм в БГ но искам да проуча каквото мога)
Къде ги видя тия 48 000? Трябва да си чел на грешното място, защото за спонсориране на съпруга няма изисквания за определен доход. Теоретично, даже няма и изискване да имаш работа. Единственото изискване е да не си на социални помощи.
Щом ще пътуваш за Канада след една седмица, значи вече имаш визата. В този случай нямаш друг избор освен да дойдеш в Канада, да си задействаш Permanent Residence-а и след това да търсиш начин за събиране с приятелката си. Не си и помисляй дори да се жениш преди да си дошъл в Канада защото става голяма боза - визата ти става невалидна и т.н...
sve написа:2. Спонсориране на човек който вече е легално в канада (например турист, студент ... !?) Мислители че има такъв вариант идва като турист (с тур операторска агенция ) женим се !? и почваме спонсорска процедура без да се връща !?
Ако приятелката ти влезе в Канада като турист или студент, можете да се ожените и да задействате процедурата от Канада. За целта обаче, първо трябва да и дадат виза, което никак няма да е лесно. Ако решите да преследвате този вариант, канадците в никакъв случай не трябва да разберат, че приятелката ти те познава и има намерение да се жени за тебе, защото това е най-сигурния начин да и откажат виза. Също така е много важно (в случай, че и дадат виза), докато е в Канада, да не нарушава условията и сроковете на визата.

Определено ти препоръчвам вариант 1. По-скъп е, но е най-сигурен и безпроблемен.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

VanBC, възможно е да се ожени и преди да дойде в Канада и
те уверявам че дори става по-бързо.
Аз направих точно така. Току-що бях получил визата и ги уведомих
че се женя. Накараха ме да я върна, задвижиха формална процедура
и за жена ми след като представих акта за граждански брак и до
4 месеца имахме две нови визи.
Иначе ако дойде в Канада и ако веднага задвижи нещата - бъдещата
му жена ще може да дойде на практика след най-рано 10-14 месеца
независимо че тази процедура се ползва с предимство пред останалите.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

yahoo написа:VanBC, възможно е да се ожени и преди да дойде в Канада и
те уверявам че дори става по-бързо.
Аз направих точно така. ..
Този вариант не го знаех, но наистина изглежда най-добър. Изобщо, колкото повече варианти, толкова по-добре - човек може да си избира!
:beer: :beer:
Аватар
Shtono
Обратна връзка:

Мнение от Shtono »

Ей Све, дойде ти и това на главата. Айде като дойдеш се обади. Не знам за варианта с женитбата в БГ но си мисля че ще сбъркаш. Ела и си изкарай документите и тогава действай. На един приятел съпругата му дойде за 3 месеца а той е тук от 1 година и е работил има няма 5 месеца но при всеки е индивидуално. Но доколкото знам стандартната процедура е от 6 до 9 месеца.
Аватар
sve
Обратна връзка:

merci !

Мнение от sve »

наистина такъв вариант звучи добре но вече съм си платил билетите , но по сериозно ми се вижда това че приятелката ми е рускиня и докато и издействам виза да дойде в БГ или аз си издействам да ида в русия ще отнеме още време. Мисля че това че имаме различно поданство може да усложни нещата ако се оженя още в БГ защото не знам в такъв случай кой бил и издал сертификат за селекция и виза . супер объркано :) може би тя трябва да я получи от Москва а аз от Букорещ, а тепърва да получава БГ поданство мисля че няма смисъл. Иначе така нямаше да има нужда да се разделяме за толкова дълго време !! (би било хубаво)
в крайна сметка и 10 месеца не са много когато човек го прави за бъдещето и си с надеждата че е направил избора в живота си.

Това за 48К КАД го видях в Guide za sponsora koito kasae sponsorirane na supruga ima edna tablica kato prilojenie v kraq na mnogoto napisani stranici.(това направо ме стъписа)
Аватар
VanBC
Модератор

Re: merci !

Мнение от VanBC »

sve написа:Това за 48К КАД го видях в Guide za sponsora koito kasae sponsorirane na supruga ima edna tablica kato prilojenie v kraq na mnogoto napisani stranici.(това направо ме стъписа)
За този Guide ли говориш? Ако е същия, забележи какво пише на стр.7:

" Who can sponsor?
You may be eligible to sponsor if:
....
• you have an income that is at least equal to the minimum necessary income, the amount of which is published yearly by the Canadian government. ...
....
This condition does not apply if you are sponsoring only
· your spouse, common-law or conjugal partner who has no dependent children, ...
"

Същото важи и за Квебек (стр.10):

" If Quebec residents want to sponsor a member of the family class other than their spouse, common-law or conjugal partner or their dependent children who have no children of their own, they and their co-signer, if applicable, will have to prove to the MRCI that they have sufficient income over the 12 months preceding the application to provide ... "

С една дума, таблиците не те касаят. Това обаче те касае (стр.8 ):

" Who cannot sponsor?
You are not eligible to sponsor if you are in default of a previous sponsorship undertaking, of an immigration loan, of court ordered support payment obligations or of a performance bond (an amount you agreed to pay as a guarantee of performance of an obligation under the immigration legislation);
...... (бла-бла) ....
You are ineligible to sponsor if:
• you are in prison;
• you are an undischarged bankrupt;
you are in receipt of social assistance for a reason other than disability;
• you were convicted of a sexual offence ....
• you were adopted outside Canada ...
• you are subject to a removal order; or
• have been convicted of a serious criminal offence, have provided false information to Immigration, or have not met conditions of entry. "
Аватар
sve
Обратна връзка:

VanBC !!

Мнение от sve »

VanBC super stastliv me napravi a analiza si na Giude-a mnogo ti blagodarq !!!! Da si priznaq chestno na men mi e ubqgnal tozi red s informaciq !! hem vnimavah no nito angliskiq nito frenskiq mi e dostatuchno dobur koeto mi e poprechilo da vnikna v podrobnostite !!!!

Blagodarq ti mnogo mnogo !! zastoto tova beshe nestoto koeto naistina mnogo me pritesnqvashe !! Vupreki che cheta mneniq che sponsorane na supruga nqma iziskvane za dohod az vidqh taq tablica i se hvanah za glavata ;)

Merci !!
Заключено