Ако някой има идея...

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
grizmo

Ако някой има идея...

Мнение от grizmo »

Здравейте, имам няколко въпроса.Реших че трябва да се спасявам от Бг. и перфекното място ми изглежда Канада.Прочетох много кометари статий и съм твърдо решен да заминавам там.Първият ми въпрос е следния завършил съм лазерна техника и медицински апаратури с френски език, но уви в Бг тази професия е неизползваема и имам точно 0 дни опит,от друга страна вече имам около 8 години опит като готвач( в момента съм главен).Да кажем че съм израснал в професията доколкото всички фактори около държавата ми позволяват.Сега гледам че в Канада търсят готвачи (то къде ли не търсят) и евентуално бих могъл да отида като такъв,но също така незнам дали биха ме приели първо за заминаването и после за започване на някакъв вид работа като такъв защото както казах нямам никаква диплома или лиценз. Също така незнам дали е възможно да започна да се развивам по някакъв начин и по професията ми лазерен техник(все пак е ново начало).В момента се подготвям с уроци по английски и мисля да мина един опреснителен курс по френски.Ясно ми е че нещата няма да станат бързо затова се опатвам да събера всякаква информация преди да замина.
Аватар
optics
Модератор

Re: Ако някой има идея...

Мнение от optics »

Прочете ли как се заминава за Канада (имиграция/работна виза) ? За първото се чака повече, за второто трябва предварително да намериш работодател.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
grizmo

Мнение от grizmo »

Да прочетох и продължавам да чета :) направо ще емигрирам вярно повече чакане, но това време ще ми трябва за да се подготвя и няма да отиде на вятъра :)

П.С. В общи линии не искам да имам нищо общо с България повече
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

grizmo написа:Да прочетох и продължавам да чета :) направо ще емигрирам вярно повече чакане, но това време ще ми трябва за да се подготвя и няма да отиде на вятъра :)

П.С. В общи линии не искам да имам нищо общо с България повече
Чакат се промени по федералната процедура, която в момента е замразена - една от евентуалните промени които се очакват е създаването на нова катерагория за която не толкова образованието, колкото професията е от значение, дали в това число ще влизат готвачите не се наемам да коментирам

Това е което пише за сега в официалният сайт

http://www.cic.gc.ca/english/department ... -04-10.asp"

Това че не искаш да имаш нищо общо с България с нищо не гарантира успешното имигриране в Канада.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
prace

Мнение от prace »

Аз не следя промените от доста време, но защо не започнеш с Квебек, след като си на ти с френския език. По Федералната се променят доста неща...
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

Действително щом си добре с френския виж тази тема тука;
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 24&t=44674"
Така с един куршум удряш няколко заека;
-спестяваш си няколко хиляди $$$$$$$$
-не чакаш неизвестно колко броя месеци за интервюта,визи и т.н.
-заминаваш когато и в който ден на тебе ти е кеф,без ограничения във времето
-заминаваш за една значително по-социална държава
-инвестираш само 200-300 евро за самолетен билет
-когато те налегне носталгията инвестираш горната сума,прибираш се, лекуваш се и отново си на ход
-изпълваш си мечтата спасяване от България с минимум усилия.
Публикувай отговор