Монтреал-Едмонтон
-
Монтреал-Едмонтон
Така знам 4е темата се пожтариа но така и не успиах да намериа отгожор на вупросите които ме интересуват.Ние сме семистово на по 38 години с дете на 1 година йена ми е диабетик на инсулин и сме на социал?!?Ниамаме професии аз тук сум работил на публик сак и като продажа4 ж магазин за суплименти житамини протеини и др.Йенами запо4на като шива4ка а после 4истише касщи тоест сме на самото дуно.Изкаме да се махнем от монтреал застото имам йелание синут ми да гожори англииски!Вапросут е дали ако се преместим ж едмонтон и аз запо4на работа каквато и да е за 14-15 долара на 4ас тожа дали сте стига ж на4алото да си покрижаме разходите застото йена ми сте триабжа да у4и език?Сусто жиарно ли е 4е детските градини са 800-9-- долара на месец!Извиниавам се за правописут но ниамам кирилица.
Re: Монтреал-Едмонтон
Сега сериозно:
- синът ти е на 1 годинка. Той все едно няма да говори нищо следващите 1-2 години, така че нищо спешно заради него. Освен това ако живеете в англофонски квартал в Монреал, той пак ще говори английски в градината през следващите 5 години, докато тръгне на задлжително френско училище;
- за тези 1-2-5 години, вие с жена ти можете да се хванете да научите нещо/език преди да се местите където и да е, защото в Монреал това е безплатно, градината е безплатна и живота е лесен/евтин. Един ден с професия и език можете да се преместите където искате и да почнете и двамата от по 15-18 кинта на час.
С 15 кинта на час няма да можеш да си плащаш градината само в Едмонтън, а и жена ти да учи английски е там е повече от тъпо. Може да запише нещо в колеж в Монреал, с дете под 6 години с два курса на семестър ще се води фул тайм и ще получава поне 1000 кинта стипендия. Тези два курса спокойно може да са английски и още нещо лесно.
- синът ти е на 1 годинка. Той все едно няма да говори нищо следващите 1-2 години, така че нищо спешно заради него. Освен това ако живеете в англофонски квартал в Монреал, той пак ще говори английски в градината през следващите 5 години, докато тръгне на задлжително френско училище;
- за тези 1-2-5 години, вие с жена ти можете да се хванете да научите нещо/език преди да се местите където и да е, защото в Монреал това е безплатно, градината е безплатна и живота е лесен/евтин. Един ден с професия и език можете да се преместите където искате и да почнете и двамата от по 15-18 кинта на час.
С 15 кинта на час няма да можеш да си плащаш градината само в Едмонтън, а и жена ти да учи английски е там е повече от тъпо. Може да запише нещо в колеж в Монреал, с дете под 6 години с два курса на семестър ще се води фул тайм и ще получава поне 1000 кинта стипендия. Тези два курса спокойно може да са английски и още нещо лесно.
-
Е добре засто да не става 15 на 4ас са 4исто 13.50 което е 2340 на месец + ниакакжи детски кайи ре4и 2500 доколкото знам ако си с нисук доход градината ти е по-евтина но за англиискиат си прав йена ми мойе да ходи и тука на курсове.Аз се спражиам с англиискиа имам сертификат за фитнес инструктор но в краен слу4аи мога да запо4на охрана бил сум ж армиата 3години само ми триабжа курс да изкарам сега гледах обиавите 15-17 долара на 4ас.Молиа да се изказжат хора които знаиат какуж е животут там .Сусто ме интересужа колко би стружало ежентуално едно местене!
Виж сега майна, ако искаш да чуеш това, което искаш да чуеш това е друг въпрос. Аз ти давам идея, кочто е работила за мен. Ако теб 13.50 чисто те кефят имаш право да отидеш не само в Едмонтън, но и на луната (нищо лично и лошо). Ако искаш да си винаги на минимума лошо няма. Ако искаш да се развиваш вземи каквото можеш от най-евтината провинция и после свят широк. Но не забравяй, че ако си си написал домашното ще си добре и в Албърта и/или където искаш. Избора е изцяло твои....
Бе стойте си в Монтреал на социал, там сте царе!
За какво ще да ходите в Едмънтън, там трябва да работите?
За какво ще да ходите в Едмънтън, там трябва да работите?
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
- ablood
- Обратна връзка:
Горещо ви препоръчвам преместване в Едмънтън!!!
Със сигурност животът ви ще се промени към по-добро и ще давате по-добър пример на детето, отколкото като професионални социаладжии в Монреал.
Със сигурност животът ви ще се промени към по-добро и ще давате по-добър пример на детето, отколкото като професионални социаладжии в Монреал.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- UnHoly
- Напуснал форума
Много сте полезни и добронамерени спрямо човека!
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
-
Благодариа за суветите мойе би сте прави сте изкараме несто което се пласта от емплоато тука+плус йенами англииски и после сте се махнем.Пумпи би ли споделил твоиат опит какво си у4ил и куде си сега.А за останалите на социал или не винаги триабва да се работи.Аблоод ние сме първите на които казвасх да се махат от монтреал зна4и полойението ни е много зле!!!Весели Празници на вси4ки!!!
- mortigur
- Обратна връзка:
Здрасти, препоръчвам ти след като жена ти и ти сте на социал, да дойдеш и да пробваш Едмънтън. Аз се преместих преди осем месеца и засега не съжалявам. Аз се преместих от другаде обаче, дето социал нямаше... (е имаше ама на мен не ми дадоха
)
Както и да е след като си бил в армията и можеш да работиш, като охрана, фащай се и изкарвай курса, но да знаеш че вече тук в Албърта е 40 часа. Тоест трябва една седмица да ходиш на курс. Това да ти е ясно. После работа мисля че ще си намериш. Пробвай Securitas и Grada, това са най големите компании и дават даже и бенефити.
Относно парите. Не знам как смяташ 2500 детски. Аз с две деца повече от 800 детски не съм видял, а ако сте двама човека с две деца и ти си докарваш като охрана 1900 ~ 2000 и още 800 стават 2700 ~ 2800. Поне при мен беше така. Квартира two bedroom в Калгари е 1200 (всичко ти е включено) така че си прави сметката.
Относно професии и квалификации, не знам за мен късмета проработи и след три месеца намерих това което съм работил в БГ, дано и на теб да ти се усмихне щастието. Но според мен седене на социал в Монтреал е просто загуба на време, след като поне имаш шанса да пробваш.
Хайде поздрави и Весела Коледа.

Както и да е след като си бил в армията и можеш да работиш, като охрана, фащай се и изкарвай курса, но да знаеш че вече тук в Албърта е 40 часа. Тоест трябва една седмица да ходиш на курс. Това да ти е ясно. После работа мисля че ще си намериш. Пробвай Securitas и Grada, това са най големите компании и дават даже и бенефити.
Относно парите. Не знам как смяташ 2500 детски. Аз с две деца повече от 800 детски не съм видял, а ако сте двама човека с две деца и ти си докарваш като охрана 1900 ~ 2000 и още 800 стават 2700 ~ 2800. Поне при мен беше така. Квартира two bedroom в Калгари е 1200 (всичко ти е включено) така че си прави сметката.
Относно професии и квалификации, не знам за мен късмета проработи и след три месеца намерих това което съм работил в БГ, дано и на теб да ти се усмихне щастието. Но според мен седене на социал в Монтреал е просто загуба на време, след като поне имаш шанса да пробваш.
Хайде поздрави и Весела Коледа.
Taxation is theft.
-
Е не сум казал 4е детските са 2000 а 4е заплата+детски2500 горе долу.За квартирите4 1/2 гледам има за 900 -1000долара в едмонтон.Мойе би само женами сте у4и англииски за 6-9месеца и после сте се преместим като ж на4алото може да извикаме едната баба да гледа малкиат 4е 800 долара за градина не ми се дават!!!Ако има ниакои които живее в град едмонтон да каже колко пласта за детска градина и колко горе долу сте триабва за семеиство с 1 дете без кола.Тук в Монтреал ни триабват 2200-2300на месец.
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Mortigur, радвам се за теб че запя друга песен защото по едно време доста се беше вкиснал.
Валентин, я се разрови малко по-подробно какви са спомагателните програми за нови емигранти в албърта. Един познат ми спомена че имало някаква "relocation assistance" програма. Не знам подробности за нея защото не ме интересува но на теб може да ти е от полза..
Другият вариант е да си направиш една екскуризия сам до Едмънтън и да видиш какво що.. Може да е малко скъпо удоволствие но така или иначе е рискувано да отидете всички заедно без да имате ясна идея какво ще правите.. От друга страна програмата за която ти споменах по-горе уж покривала първоначалните разходи по квартира..

Валентин, я се разрови малко по-подробно какви са спомагателните програми за нови емигранти в албърта. Един познат ми спомена че имало някаква "relocation assistance" програма. Не знам подробности за нея защото не ме интересува но на теб може да ти е от полза..
Другият вариант е да си направиш една екскуризия сам до Едмънтън и да видиш какво що.. Може да е малко скъпо удоволствие но така или иначе е рискувано да отидете всички заедно без да имате ясна идея какво ще правите.. От друга страна програмата за която ти споменах по-горе уж покривала първоначалните разходи по квартира..
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
- ablood
- Обратна връзка:
Брилянтна идея. Много ще е гот за детето да кисне с баба си по цял ден вкъщи (с малка разходка), вместо да си играе и смее с други дечица в градината.Valentin Angelov написа:може да извикаме едната баба да гледа малкиат 4е 800 долара за градина не ми се дават!!!
Поддържам незначителното си мнение, че за всички ще е по-добре да отидете в Едмънтън. Тук в Монреал наистина безсмислено за такива рационални хора.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Моят опит е много специфичен и не широко приложим, но аз работех нощна смяна и завърших колеж през същото време с професия, която ми даваше 35 кинта на час в Монреал. Даде ми и неоспорим опит, който ми помогна в Университета - бях един от малкото student assistant, който преподаваше уроци по хигиена на студентите втори курс. Днес съм в слънчева Аризона, където си чакам лиценза за да почна да работя. Все едно, както казах по-горе, моя опит не е особено приложим, но поддържам идеята си, че ученето в Кебек е безплатно, с деца получаваш 1000 стипендия, след няколко години получаваш диплома и после ходиш където си искаш. Не знам как това всичкото се връзва с идеята за социала, но това не е моя работа. Аз самия си мислех за социал, като краен вариан преди да кацна в Монреал. Когато пристигнах се срещнах с финансов съветник и открих, че като работиш получаваш много повече от 500 кинта социал на месец и най-важното се РАЗВИВАШ. От тогава няма един ден, в който да не съм опъвал каиша и не съжалявам, за което. Всеки си избира сам пътя и как да го извърви. Нашето мнение тук е супер незначително, защото ние сме супер различни всички.Valentin Angelov написа:Благодариа за суветите мойе би сте прави сте изкараме несто което се пласта от емплоато тука+плус йенами англииски и после сте се махнем.Пумпи би ли споделил твоиат опит какво си у4ил и куде си сега.А за останалите на социал или не винаги триабва да се работи.Аблоод ние сме първите на които казвасх да се махат от монтреал зна4и полойението ни е много зле!!!Весели Празници на вси4ки!!!
Дано намериш своя път и го извървиш така, че един ден като се обърнеш назад да не съжаляваш за нищо, което си направил....Весели празници....
- mortigur
- Обратна връзка:
ablood написа:Брилянтна идея. Много ще е гот за детето да кисне с баба си по цял ден вкъщи (с малка разходка), вместо да си играе и смее с други дечица в градината.Valentin Angelov написа:може да извикаме едната баба да гледа малкиат 4е 800 долара за градина не ми се дават!!!
Поддържам незначителното си мнение, че за всички ще е по-добре да отидете в Едмънтън. Тук в Монреал наистина безсмислено за такива рационални хора.
Явно админите са в коледен делириум.....
Блъди това не е като да плащаш градина от по 7 на час... Някои плащат от по 36 и нагоре. Коментара ти освен че е неуместен е и обиден!
Taxation is theft.
Трябва да ти е било много трудно, все пак да си хигиенист-дентист е голяяяям зор. Дай боже всекиму такъв каиш..pumpy написа:Моят опит е много специфичен и не широко приложим, но аз работех нощна смяна и завърших колеж през същото време с професия, която ми даваше 35 кинта на час в Монреал. Даде ми и неоспорим опит, който ми помогна в Университета - бях един от малкото student assistant, който преподаваше уроци по хигиена на студентите втори курс. Днес съм в слънчева Аризона, където си чакам лиценза за да почна да работя. Все едно, както казах по-горе, моя опит не е особено приложим, но поддържам идеята си, че ученето в Кебек е безплатно, с деца получаваш 1000 стипендия, след няколко години получаваш диплома и после ходиш където си искаш. Не знам как това всичкото се връзва с идеята за социала, но това не е моя работа. Аз самия си мислех за социал, като краен вариан преди да кацна в Монреал. Когато пристигнах се срещнах с финансов съветник и открих, че като работиш получаваш много повече от 500 кинта социал на месец и най-важното се РАЗВИВАШ. От тогава няма един ден, в който да не съм опъвал каиша и не съжалявам, за което. Всеки си избира сам пътя и как да го извърви. Нашето мнение тук е супер незначително, защото ние сме супер различни всички.Valentin Angelov написа:Благодариа за суветите мойе би сте прави сте изкараме несто което се пласта от емплоато тука+плус йенами англииски и после сте се махнем.Пумпи би ли споделил твоиат опит какво си у4ил и куде си сега.А за останалите на социал или не винаги триабва да се работи.Аблоод ние сме първите на които казвасх да се махат от монтреал зна4и полойението ни е много зле!!!Весели Празници на вси4ки!!!
Дано намериш своя път и го извървиш така, че един ден като се обърнеш назад да не съжаляваш за нищо, което си направил....Весели празници....