Интернет - Торонто

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
becks

Интернет - Торонто

Мнение от becks »

Моля за съвет за интернет доставчик в Торонто.

Независим, т. е да не е Бел или Роджърс.

Според Бел, на адреса ми те могат да осигурят 6 мбит DSL. Това го говорих с поне трима човека от кол центъра.

Според Аканак, на този адрес могат да осигурят 0.6 (!!!!!!!!!!) мбит/сек. Същото казват и ТекСави

Естествено хората от кол центровете им са средно малоумни и не могат да обяснят защо има такава ралика. А и не мога да се свържа с нормално техническо лице от която и да е от трите фирми.

Къде може да е проблема - в Бел или в Аканак/Тексави? Има ли значение скоростта от това дали съм на драй луп или с телефонна линия?

И някакви идеи за друг ДСЛ интернет доставчик?
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
speedy

Re: Интернет - Торонто

Мнение от speedy »

Може тексавитата и аканаците да не проверяват където трябва. Скоростта не зависи от това дали е dry-loop или ибикновена линия. Разликата в честотите с телефонната линия е много голяма.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
becks

Мнение от becks »

Благодаря на Спиди.

аз съм твърдо убеден, че ще се преборя с Бел и останалите доставчици.

По телефона не става, защото там хората четат някакви скриптове и не знаят тояно какво правят.

Минах на имейли. След 10 разговора с различни хора от Бел, всички до един потвърдиха, че на този адрес може да се доставя драй луп интернет със скорост 6 мбит/сек. До тук добре. Дори ми предложиха да си пусна Бел интернет за 40$/месец без договор. Аз обаче не ща. Независимите интернет доставчици с които говорих обаче (Аканак, ТекСави, Мегастрийм - други не знам в Торонто) проверяват в някаква база данни и там излиза, че на този адрес може да се пусне само 0.640 мб/сек интернет. 10 пъти по-бавен :)

Ето емаила, който получих от ТекСави, ще постна и другите
TekSavvy Support Team to me
show details 4:57 PM (2 hours ago)
DSL speed/service is very dependant on the distance from your home to the Central DSLAM Office. Your Apt is more than 5 kms from th C.O. After the 5 km cable length, signal strength degrades significantly. Unfortnunatley, we cannot provide any faster speeds than .640 KbS due to the attenuation(distance) rules.

TekSavvy Support Team

--
Larry
Отговорих му:
Larry,
Sorry but I do not understand.

I have spoken several times with different Bell representatives and according to all of them at this location I can get 6 mbps dry loop internet. According to them the distance from my apartment to their CO allows that. Moreover, I cannot imagine that an address in mid-town Toronto will be more that 5 km away from a CO!!!!!
Can you please check with another technical person at TekSavvy?

Thank you, ....
Търся съвети за по-нататък :D
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Ух, много съчувствам и следя с интерес :^). Още съм с главоболие след 3 дневна схватка с идиотите от Роджърс :?:. Тези DSLAM офиси, възможно ли е просто бел и роджърс да имат повече и затова да си по-близо до техен, а на малките компании да са по-нарядко. Има ли карта на тези централни офиси :clap: ?
Циганите - на Сатурн !
speedy

Мнение от speedy »

becks написа:
Ето емаила, който получих от ТекСави, ще постна и другите
show details 4:57 PM (2 hours ago)
DSL speed/service is very dependant on the distance from your home to the Central DSLAM Office. Your Apt is more than 5 kms from th C.O. After the 5 km cable length, signal strength degrades significantly. Unfortnunatley, we cannot provide any faster speeds than .640 KbS due to the attenuation(distance) rules.

TekSavvy Support Team

--
Larry
Кажи на Лари, че телефонната централа на Бел е на 72 Eglinton Avenue East и разстоянието е не повече от 2 км.
becks

Мнение от becks »

anxeli написа:Ух, много съчувствам и следя с интерес :^). Още съм с главоболие след 3 дневна схватка с идиотите от Роджърс :?:. Тези DSLAM офиси, възможно ли е просто бел и роджърс да имат повече и затова да си по-близо до техен, а на малките компании да са по-нарядко. Има ли карта на тези централни офиси :clap: ?
тези офиса са всъщност кварталните телефонни централи. Бел са задължени да позволят достъп, но явно се опитват да пречат на малките доставчици. Те пък не си търсят правата, защото информацията не достига до правилния човек или на никой не му пука .. :)
becks

Мнение от becks »

speedy написа: Кажи на Лари, че телефонната централа на Бел е на 72 Eglinton Avenue East и разстоянието е не повече от 2 км.
ха хаха :) :D ще му кажа !!
becks

Мнение от becks »

Мисля да си направя блог :)

ТекСави - ден втори

Отговор - този път от Дейвид, Лари явно спи.
show details 4:45 AM (4 hours ago)

Hi,

The only other cause could be the closer slams in area are currently full / in use by other clients. Unfortunately this means the best speeds we can currently offer are .640k

Regards,

TekSavvy Support Team

--
David
Отговор :D
David,

As I informed you I have spoken several times with the telephone company. The nearest CO to my address is located at:

72 Eglinton Аvenue East

This is 1.5 km away from my home. The supported dry loop speed as per the telephone company is 6 Mbps. I do not understand why you do not check directly with the telephone company. I believe there are hundreds if not thousands of potentital customers of yours in this area.

Can you please bring this issue to your next level technical support.

Thanks, ...
speedy

Мнение от speedy »

anxeli написа:Има ли карта на тези централни офиси :clap: ?
Роджърс са кабелна фирма и там няма такова понятие. Техните се казват headend.

За Бел, или която и да е телефонна компания пробвай с това: http://www.telcodata.us/telcodata/telco

Слагаш първите 6 цифри от номера. След това цъкаш на Detailed Switch Info.

В повечето случаи адресът е верен, освен ако човек не се е преместил от единия край на града до други, но да си е запазил номера. Картите не са верни - отворете си отделно картите на Гугъл или Бинг и вижте адреса.

Разстоянието по картата е доста условно, щото само Бел знае откъде минава жицата. Ако по картата разстоянието е 1км, самата жица може да минава първо през съседната махала и реално да е 1.5 или 2км.
becks

Мнение от becks »

отново включване от Лари :)
Our information is gathered directly from the Bell Portal provided their Company.
Our managers have the same access tool that will show the same result. Even though
you are 1.5 km's from the C.O. it may not be equipped with DSLAM facilities or
there are no spare ports available at this time. Also, laying of cable is not a
direct run of 1.5 km's. It may take different routes.
We cannot guarantee speeds of more than .640 at this time. If you like, we can
provide you with DSL service and hopefully you can prove us wrong and achieve a
sync rate of 5meg.

TekSavvy Support Team

--
Larry
:devil:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

becks написа:отново включване от Лари :)
Our information is gathered directly from the Bell Portal provided their Company.
Our managers have the same access tool that will show the same result. Even though
you are 1.5 km's from the C.O. it may not be equipped with DSLAM facilities or
there are no spare ports available at this time.
....
We cannot guarantee speeds of more than .640 at this time.
:devil:
Нещо такова си мислех и аз - че той проверява в някаква система на Бел и ако ще и собственика на компанията да го погледне, резултата е същия. Как да ти обещаят 5-6 мбит-а, като системата на Бел им показва друго. Тексави са без договор, вземи за 1 месец и виж как са скоростите, тогава поне ще знаеш със сигурност че нямаш друг избор освен Бел/Роджърс. М/у другото аз като се местих имаше нещо подобно - дадоха ми дата на активиране, обаче 2 дена я промениха на 1 седмица по-късно и казаха нещо от сорта на "Bell have no spare ports at their facility available at this time", после казаха "Бел не само нямат свободни портове ми не могат да кажат кога ще имат, ма работят усилено по въпроса", така че от 1 седмица закъснение стана на грубо 1 месец и най-накрая въпросните портове се освободиха :D
becks

Мнение от becks »

Аз чакам писмен отговор от Бел и ако откажат да си ъпдейтнат информацията с тази система, ще трябва да пращам жалба на CRTC за възпрепятстване на конкуренцията.

Всички малки провардери очевидно проверяват в някакъв онлайн портал и от там им дават информация за 0.64 мбс

Досега съм питал

Acanac
Teksavvy
Megastream
Ontarioweb
Velcom
Caneris
ZID
Execulink

Всички те могат да предложат 0.640 мбс

Бел предлага до 6 мбс чрез Бел Интернет

баси майката
speedy

Мнение от speedy »

Значи апартаментът на becks се е изместил за една нощ с 3.5км, щото вчера е бил на 5км, пък днес Лари се съгласява, че е на 1.5км. :) А пък Лари не може да ти гарантира и 640кбс. И Бел не може. ДСЛ-ът е капризна работа и знаеш дали ще работи, чак когато го инсталират.

Бел имат различни варианти за ДСЛ. Малките фирми обикновено купуват евтиния вариант и това, което гледат на портала не е непременно това, което Бел предлага на своите клиенти.

Бел от друга страна сложи нови машинарии в централите, които на места могат да докарат 25Мбс. В моята къща преди изобщо не можеше да има ДСЛ, а сега ми предлагат 25Мбс. Аз си стоя на Роджърс, щото ме мързи да се занимавам, пък и не виждам за какво ми е да е толкова бързо.
becks

Мнение от becks »

Ден пети - имам имейли от около 10 интернет доставчика, които се кълнат, че скорост по-висока от 0.64 мб/с няма.

Единствено Аканак след 5 телефонни разговора и един имейл ми обещаха ако до 30 дни след включването не ми вдиснат скоростта до тази, която искам ще ми върнат всички пари.

От Бел нямам отговор на имейла ми, но знам какво ще пише в него когато / ако го получа

Успех на всички, които искат да намерят доставчик, различен от монополистите :D
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

http://www.canadianisp.ca
Ето тука така можеш да си пуснеш търсачка и да видиш какви ИСП има на твоят адрес. Моят съвет е разбира се да гледаш за кабелен интернет, ама не се разбира има ли прокаран кабел до тебе, твое ли е жилището или си под наем......
И по моят скромен опит откъм монополисти, единственият смисъл да се "вържеш" към монополиста е ако си под наем, и тогава наистина няма никакъв реален избор :envy:
И един друг съвет, ако жилището е твое, замисли се дали да не си купиш сателитен интернет+телевизия, така няма да зависеш от абсолютно никой.
Публикувай отговор