И изобщо не е критерий за това колко е "топла" зимата в Монреал.
малко данни:roumensp написа: Ако още не си го схванала, аз ще те открехна - Канада не е страната на "южняците".![]()
Ако изобщо някога стигнеш дотук, изборът ти ще е между -20 градуса и дъжд, като дъждът върви малко по-скъпо.
Не, това е критерий колко е горещо през лятото.roumensp написа:Хубаво, но това все още не означава, че повечето къщи имат басейн. Който не ми вярва да си отвори Google Maps и да брои.![]()
simeonovi написа:Не, това е критерий колко е горещо през лятото.roumensp написа:Хубаво, но това все още не означава, че повечето къщи имат басейн. Който не ми вярва да си отвори Google Maps и да брои.![]()
Някои хора като чуят Калифориния си представят че цялата е вечно лято. В северната част няма лято и затова е възможно да има по-малко басейни от Монреал.
А на някои по-южни щати има лято но пък хората са по-бедни за този огромен разход басейн.
Това чистене целогодишно и пул доктор не ми се смята.
E как,бе Танче и ти канадка ше ставаш ,че това е солта и пипера на канадския културен и социален животtanyatais написа:"Мен Молове-ТЕ никак не ме вълнуват, да знаеш. Но имаме други сигурни планове,които не споделям тук,но когато станат ще ги споделя с време
Аз лично предпочитам слънце и сняг пред много дъжд. Не че не обичам дъжда, но не и за дълъг период. И освен това мразя гумени ботуши, нищо, че през последните 1- 2 години са писък на модата в БГroumensp написа: Ако още не си го схванала, аз ще те открехна - Канада не е страната на "южняците".![]()
Ако изобщо някога стигнеш дотук, изборът ти ще е между -20 градуса и дъжд, като дъждът върви малко по-скъпо.
Guinness написа:E как,бе Танче и ти канадка ше ставаш ,че това е солта и пипера на канадския културен и социален животtanyatais написа:"Мен Молове-ТЕ никак не ме вълнуват, да знаеш. Но имаме други сигурни планове,които не споделям тук,но когато станат ще ги споделя с време![]()
![]()
![]()
И защо не си спретнете една ескурзия да Реджайна.Ама в разгара на туристическия сезон-януари-февруари,за да разгледата града-е ако успеете да излезете от хотела де-и да усетите прелестта на провинцията- не че иам има какво да се види,крави сигурно си виждала.Малко ще ви е с трудно с намирането на агенция за тази световно неизвестна туристическа дестинация,ама успех все пак.
От дадените от мен данни за слънчевите дни/часове се вижда, че изборът не е слънце и сняг срещу дъжд и облаци (примерно ако вземем Онтарио и Б.К.)Daisy2 написа:Аз лично предпочитам слънце и сняг пред много дъжд. Не че не обичам дъжда, но не и за дълъг период. И освен това мразя гумени ботуши, нищо, че през последните 1- 2 години са писък на модата в БГ...
Коментирах изказването на файтър за климата във Ванкувър - той каза "прекрасен, ако обичаш дъжда", а аз не го обичам.optics написа: От дадените от мен данни за слънчевите дни/часове се вижда, че изборът не е слънце и сняг срещу дъжд и облаци (примерно ако вземем Онтарио и Б.К.)
Изборът е: сняг и по-малко слънце <--> дъжд и повече слънце!
Що се отнася до ботушките от певеце - изключително циганска/безвкусна мода. На предна позиция в моя списък от простотии които в Бъгария ентусиазирано копират от запада.
Една друга простотия която е доста по-трайна и виждам че вече пуска корени е непокриването (с нещо естетично) на архитектурни елементи (стени, колони и др) от бетон.
Тогава ето ти едно изказване от мен: Прекрасен, въпреки дъжда (аз не обичам нито сняг нито дъжд)Daisy2 написа:Коментирах изказването на файтър за климата във Ванкувър - той каза "прекрасен, ако обичаш дъжда", а аз не го обичам.optics написа: От дадените от мен данни за слънчевите дни/часове се вижда, че изборът не е слънце и сняг срещу дъжд и облаци (примерно ако вземем Онтарио и Б.К.)
Изборът е: сняг и по-малко слънце <--> дъжд и повече слънце!
Що се отнася до ботушките от певеце - изключително циганска/безвкусна мода. На предна позиция в моя списък от простотии които в Бъгария ентусиазирано копират от запада.
Една друга простотия която е доста по-трайна и виждам че вече пуска корени е непокриването (с нещо естетично) на архитектурни елементи (стени, колони и др) от бетон.
Праелно ! Вярвай на близките. Не казват ли колко им липсва риенето на сняг ? Още помня как прибирайки се (това в Онтарио) с колата, не можех да си вляза в драйвуея защото при почистването на улицата камиона прави една бабуна по ръба на улицата. Отделно натрупания сняг на самия драйвуей.Данните са хубаво нещо и аз последна бих ги отреклаобаче тук говорим за лични впечатления от климата. Имам и близки във Ванкувър, които казват същото като файтър за климата. Същото каза и румен, на когото аз отговарях.
Точно ! Въобще не говорех за прериите а за Онтарио.Ако забелязваш, в прериите количеството годишна слънчева радация е почти двойно на това брега на тихия океан. Всъщност в Торонто е една идея по-малко от Ванкувър, според тази карта- вероятно заради влиянието на езерото.
Продължавам да съм на мнение че тия дето им предстои заминаване се водят от какви ли не второстепенни аргументи. Където намериш работа, там ще приемеш каквото е.Тоест изборът е или много слънце и сняг, или малко слънце и дъжд. При първата опция, обаче, трябва да съм готова да приема и екстремни за мен зимни температури. Това е положението.
Това не е вярно - че хората се обличали и обували от необходимостта. Ще се изумиш колко неподходящи дрехи за студено време се носят (там където е студено) и колко неподходящи за дъжд дрехи се носят (там където вали много дъжд).За ботушите - някой беше написал (не ми се рови кой беше), че са много удобни за климата във Ванкувър, ако си без кола. Там ги носят не заради модата, а заради необходимостта, но така или иначе ги носят. Затова коментирах, че мен не ми допадат.
Щото аз си гледам Викторияleaf написа:В статистиката на optics, Ванкувър изобщо не фигурира, според мен.
Или аз не мога да го видя.
Според: http://vancouver.weatherstats.ca/winners.html?41"
Vancouver BC 1927.98 hrs